Denne side beskriver udviklingslandsholdet. Her på siden vil der løbende blive opdateret med relevant information.
Udviklingslandsholdet er bindeleddet mellem juniorlandsholdet og landsholdet.
Formålet med udviklingslandsholdet er, i samarbejde med de daglige træningsmiljøer, at skabe muligheder for at tage det eller de sidste skridt henimod at komme på landsholdet. Udviklingslandsholdet er med til at sikre at overgangen fra junior til senior kan foregå med ro til at tænke og handle langsigtet. I tiden på udviklingslandsholdet skabes der en forståelse for international high performance og de krav som den internationale konkurrence stiller til atleten og dennes daglige træningsmiljø.
Kravtider til landshold 2021-2022 og udviklingslandhold 2021-2023 kan ses her.
Kravtider til landshold 2022-2023 og udviklingslandhold 2022-2024 kan ses her.
Kravtider til landshold 2023-2024 og udviklingslandhold 2023-2025 kan ses her.
Når en atlet opnår en kravtid til udviklingslandsholdet, er den pågældende atlet kvalificeret til de kommende to sæsoners udviklingslandshold.
En oversigt over svømmere kvalificeret til udviklingslandsholdet i sæson 2022-2023 kan ses her.
I arbejdet med atleterne på udviklingslandsholdet bygges der videre på de erfaringer, som atleterne har med fra deres hidtidige karriereforløb. Dette afspejles ved, at der for hver atlet aftales individuelle handlingsplaner og individuel aktivitetsdeltagelse.
Udviklingslandholdet har ikke en særskilt aktivitetsplan, men kvalificerede svømmere kan i større eller mindre omfang og i henhold til den individuelle udviklingsplan indgå i aktiviteter i landsholdets eller i juniorlandsholdet sæsonplan.
Ved sæsonstart gennemføres en individuel udviklingssamtale med alle kvalificerede atleter og deres trænere. Denne samtale er obligatorisk for atleterne. Samtalen skal bidrage til at skabe optimale rammer for deres videre udvikling mod internationalt topniveau. Ved disse samtaler afklares og aftales indsatser og aktiviteter, som vurderes at understøtte atletens næste udviklingstrin. De beslutninger, som træffes i fællesskab ved samtalen, vil blive samlet skriftligt af landstræneren i den efterfølgende uge. Derefter sendes de endelige aftaler til atleter, trænere og klubber til fælles accept.
En beskrivelse af de overordnede kvalifikationskriterier til internationale mesterskaber i 2023 og 2024 kan findes her.
Sæsonplanen over landsholdsaktiviteterne giver et overblik over de planlagte aktiviteter. Sæsonplanen vil løbende blive opdateret om nødvendigt. Bemærk, at sæsonplanen altid er dateret, og seneste version er til et hvert tidspunkt den gældende version.
Landsholdsaktiviteterne skal godkendes af styregruppen, bestående af repræsentanter fra Dansk Svømmeunion og Team Danmark.
Landsholdsaktiviteterne er ligeledes afhængige af den årlige økonomiske støtte fra Team Danmark.
Udviklingslandsholdets aktiviteter finansieres overvejende af Team Danmark og Dansk Svømmeunion fælles elitebudget. Der vil på alle aktiviteter være en egenbetaling. Denne egenbetaling vil blive beregnet ud fra en samlet betragtning af niveau og behov.
Retningslinjer for egenbetaling offentliggøres snarest muligt.
Egenbetalingen vil fremgå af udtagelseskriterierne til den enkelte landsholdsaktivitet.
Klubberne faktureres direkte af Dansk Svømmeunion i forbindelse med aktiviteten.
Alle invitationsbreve og deltagerbekræftelser vil blive sendt ud via vores online landsholdssystem www.mit.svoem.org
En guide til, hvordan du kommer i gang med at bruge www.mit.svoem.org findes her.
For at deltage i landsholdets aktiviteter, samt ved internationale mesterskaber, er det en forudsætning, at atleten har underskrevet den på det tidspunkt gældende landsholdsaftale.