0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Landsholdstruktur

Landsholdene hos SvømDanmarks og landsholdsstruktur har til formål at sikre muligheden for indfrielsen af målsætningerne i det fælles satsningssamarbejde mellem SvømDanmark og Team Danmark. Landsholdsarbejdet skal supplere det arbejde der foregår i danske træningsmiljøer, således at der bliver bygget et stærkt fundament hos atleterne, som giver dem værktøjerne til at kunne håndtere en karriere som elitesportsatlet.

 


  

 

 

Teamkulturen "Et hold, et mål"

For deltagelse på SvømDanmarks landshold gælder teamkulturen, "Et hold, et mål".

Alle personer involveret i landsholdsarbejdet forventes at leve op til teamkulturens indhold.

Læs "Et hold, et mål" her.

 

Trivsel, feedback og indrapportering

SvømDanmarks holdning er, at trivsel i hverdagen – både i og uden for sporten - er en afgørende forudsætning for, at landsholdssvømmerne kan udvikle sig sportsligt og personligt over tid.

 

Feedback og indrapportering af forhold, der fra landsholdssvømmernes side opleves som uacceptable og som påvirker trivslen negativt, er derfor af største betydning. Dette skal give sportsafdelingen mulighed for at kunne handle, således, der kan sikres god trivsel og trygge rammer i sporten. Det er derfor af stor vigtighed, at sådanne oplevelser adresseres i organisationen, så der kan reageres i overensstemmelse med situationens alvor.

 

Landsholdssvømmerne har i dag mulighed for fortroligt at adressere uacceptable forhold direkte til en eller flere af følgende personer:

 

 

Herudover har landsholdsvømmerne naturligvis mulighed for at adressere uacceptable forhold i forbindelse med deres deltagelse i landsholdenes aktiviteter til egen klubtræner og/eller klubleder. Eller naturligvis til forældre og/eller andre støttepersoner omkring atleterne. I forlængelse heraf, opfordrer sportsafdelingen klubtræner, klubleder, forældre eller andre støttepersoner til at gå videre med informationerne til en eller flere af ovenstående personer.

 

Samarbejde med Team Danmark

Landsholdsarbejdet i dansk svømmesport er forankret i en fireårig juridisk samarbejdsaftale med Team Danmark. Det betyder, at Team Danmark deltager i alle væsentlig og afgørende beslutninger for så vidt, angår SvømDanmarks landshold. Aftalen operationaliseres gennem en masterplan for det fælles talent- og elitearbejde. Seneste version af masterplanen findes her. Bliver opdateret når planen for 2023 er klar. 

 

Team Danmarks atletkategorier samt indholdet og omfanget af service og ekspertbistand fremgår af Team Danmarks Støttekoncept (side 13).

 

    

Videre herfra:

Læs også:

Download:

Kontakt

Thomas Stub

Landsholdschef

Mail: ts@svoem.dk

Telefon: 2062 1350


 


Cookieindstillinger