0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Afhold REMA 1000 AquaCamp i en af

årets ferier.

Se mere her

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

5
Marts
2021

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Aqua+Akademi

udskudt  til 24. april

Svømningens Grunduddannelse

Kalundborg

St Heddinge

Årgangstræneruddannelse

20. marts Tommerup

Børnetræneruddannelsen

22. maj Tommerup

Official kurser

 Næste arrangement

6
Marts
2021
Officials
Modul 7 - Overdommer OM7 21-3570
Kommer senere - 2. del (Aflyst)
6
Marts
2021
Træner/instruktør
Svømningens Grunduddannelse ISG21-3433
Danhostel Store Heddinge
9
Marts
2021
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM121-3646
Fjordsgade forenings og fritidshus (Aflyst)

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.

Landsholdstruktur

Go to page in english!

 

Som landsholdssvømmere har man en fantastisk mulighed for at jagte sin drøm om at blive en af verdens bedste. Det kan give unikke oplevelser og udvikle personlige kompetencer, man kan bruge resten af livet. Vejen til toppen af international high performance svømning er uden genveje, og det er et aktivt tilvalg at være landsholdssvømmer og at gribe muligheden for at gå målrettet efter drømmen. Sammen med det landshold man er udtaget til og i respekt for de klubber og partnere, der står bag landsholdene.

 

Dansk Svømmeunion støtter danske talent- og internationale high performance-svømmere via unionens landsholdsarbejde, for at skabe de bedst mulige vilkår for, at danske svømmere kan opnå deres ambitioner om sportslige resultater på internationalt niveau.

 

Grundlaget for landsholdsarbejdet er en samarbejdsaftale mellem Dansk Svømmeunion og Team Danmark, som indeholder en betydelig faglig og økonomisk støtte til landsholdene – deres aktiviteter og det team af mennesker omkring landsholdssvømmerne.

 

Herudover har Dansk Svømmeunion en række partnere, der alle bidrager økonomisk til, at unionen kan have et landsholds-set-up og til at unionen kan opretholde et troværdigt landsholdsarbejde, der er økonomisk bæredygtig.

 

Struktur

Landsholdsarbejdet i svømning er struktureret som skitseret på nedenstående figur.

 

 

Slutmålet med landsholdsstrukturen er at have stærke danske hold, der kan repræsentere Danmark til Olympiske Lege, verdensmesterskaber og europamesterskaber i svømning. Disse hold omtales som "International high performance"

 

Landsholdsstrukturen har til formål at tilbyde svømmere med potentiale til international high performance aktiviteter som kan udvikle dem frem imod en international seniorkarriere og supplere de tilbud de tilbydes i deres daglige træningsmiljøer.

 

Trivsel, feedback og indrapportering

Dansk Svømmeunions holdning er, at trivsel i hverdagen – både i og uden for sporten - er en afgørende forudsætning for, at landsholdssvømmerne kan udvikle sig sportsligt og personligt over tid.

 

Feedback og indrapportering af forhold, der fra landsholdssvømmernes side opleves som uacceptable og som påvirker trivslen negativt, er derfor af største betydning. Og for at Sportsafdelingen kan handle på forhold som disse, er det af stor vigtighed, at de adresseres i organisationen. Jo før jo bedre.

 

Landsholdssvømmerne har i dag mulighed for fortroligt at adressere de uacceptable forhold direkte til en eller flere af følgende personer:   

 

Herudover har landsholdssvømmerne naturligvis mulighed for at adressere uacceptable forhold i forbindelse med deres deltagelse landsholdenes aktiviteter til egen klubtræner og/eller klubleder. Eller naturligvis til forældre og/eller andre støttepersoner omkring svømmerne. I forlængelse heraf opfordrer Sporstafdelingen klubtræner, klubleder, forældre eller andre støttepersoner til at gå videre med informationerne til en eller flere af ovenstående personer.

 

Værdikompas "Et hold, et mål"

For deltagelse på Dansk Svømmeunions landshold gælder værdikompasset, "Et hold, et mål".

Alle personer involveret i landsholdsarbejdet forventes at leve op til værdikompasset indhold.

Læs "Et hold, et mål" her.

 

Landsholdenes samarbejdsforum

Landsholdenes samarbejdsforum (LS) er et forum, hvor den sportslige ledelse i Dansk Svømmeunion og landsholdssvømmerne kan drøfte, hvordan de sammen kan udmønte og udvikle dansk svømnings landholdsarbejde og trivslen på landsholdene. Læs landsholdenes samarbejdsforum her.

 

Team Danmark

Landsholdsarbejdet i dansk svømmesport er forankret i en fireårig juridisk samarbejdsaftale med Team Danmark, der bedtyder at Team Danmark deltager i alle væsentlig og afgørende beslutninger for så vidt angår Dansk Svømmeunions landshold. Aftalen operationaliseres gennem en masterplan for det fælles talent- og elitearbejdet.

 

Styregruppen for Dansk Svømmeunion og Team Danmarks elitearbejde har beskrevet principper og vilkår for danske klubtræneres udtagelse og deltagelse i internationale sportslige aktiviteter arrangeret af Dansk Svømmeunions Sportsafdeling. Læs disse principper her.

 

Via menuerne til venstre finder du mere relevant information omkring landsholdsarbejdet i svømning.

 

Dansk Svømmeunions samarbejdspartnere omkring landsholdsarbejdet er nedenstående sportspartnere.

            

Videre herfra:

Læs også:

Download:

Kontakt

Lars Green Bach

Sportschef

Mail: lgb@svoem.dk

Mobil: 29206160