0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Landshold

Denne side beskriver landsholdet. Her på siden vil der løbende blive opdateret med relevant information.

 

Landsholdet er for den gruppe atleter, som allerede har et præstationsniveau på internationalt topniveau. Det vil sige atleter, som har har svømmet tider under World Aquatics A-krav til VM. Det forventes derfor, at atleterne på landsholdet allerede kan præstere på minimum semifinale niveau ved OL og VM.

 

Formålet med SvømDanmarks landshold er at medvirke til at skabe kontinuerlig eliteudvikling på højeste internationale niveau ved EM, VM og OL. Individuelle udviklingsplaner for landholdssvømmerne skal komplementere og supplere det daglige arbejde i de danske træningsmiljøer med henblik på at skabe International High Performance.

 

Kravtider til landshold 2021-2022 og udviklingslandhold 2021-2023 kan ses her.

Kravtider til landshold 2022-2023 og udviklingslandhold 2022-2024 kan ses her.

Kravtider til landshold 2023-2024 og udviklingslandhold 2023-2025 kan ses her.

Kravtider til landshold 2024-2025 og udviklingslandhold 2024-2026 kan ses her.

 

Når en atlet opnår en kravtid til landsholdet, er den pågældende atlet kvalificeret til den kommende sæsons landshold.
 

En oversigt over svømmere kvalificeret til landsholdet i sæson 2023-2024 kan ses her.
En oversigt over svømmere kvalificeret til landsholdet i sæson 2022-2023 kan ses her

 

Aktiviteter for 2024


Ved sæsonstart gennemføres en individuel udviklingssamtale med alle kvalificerede atleter og deres trænere. Ved disse samtaler afklares og aftales den enkelte atlets engagement i de planlagte landsholdsaktiviteter. Denne samtale er obligatorisk for atleterne. Samtalen skal bidrage til at skabe optimale rammer for, at den enkelte atlet kan præstere på internationalt topniveau. De beslutninger, som træffes i fællesskab ved samtalen, vil blive færdiggjort skriftligt af landstræneren i den efterfølgende uge. Derefter sendes de endelige aftaler til atleter, trænere og klubber til fælles accept. 

 

En beskrivelse af de overordnede kvalifikationskriterier til internationale mesterskaber i 2023 og 2024 kan findes her. Opdateret februar 2024.

 

Sæsonplanen over landsholdsaktiviteterne giver et overblik over de planlagte aktiviteter. Sæsonplanen vil løbende blive opdateret om nødvendigt. Bemærk, at sæsonplanen altid er dateret, og seneste version er til et hvert tidspunkt den gældende version.
Landsholdsaktiviteterne skal godkendes af styregruppen, bestående af repræsentanter fra SvømDanmark og Team Danmark. Landsholdsaktiviteterne er ligeledes afhængige af den årlige økonomiske støtte fra Team Danmark.

 

Klubbernes egenbetaling

Landsholdenes aktiviteter finansieres primært (for 92% vedkommende) af Team Danmark og SvømDanmarks fælles elitebudget. Dog vil der ved udvalgte aktiviteter være en mindre egenbetaling til at sikre aktivitetens gennemførelse. 

 

Online landsholdssystem

Alle invitationsbreve og deltagerbekræftelser vil blive sendt ud via vores online landsholdssystem www.mit.svoem.org 

En guide til, hvordan du kommer i gang med at bruge www.mit.svoem.org findes her.

 

Landsholdsaftale

Landsholdsaftalen er grundlaget for at være en del af landsholdet og de dertil knyttede sportslige aktiviteter og ydelser. Herunder at kunne deltage ved OL, EM og VM langbane, EM og VM kortbane, og træningslejre og -aktiviteter, samt ekspertbistand og øvrige støttemuligheder fra Team Danmark.

 

Videre herfra:

Læs også:

Download:

Kontakt

Thomas Stub

Landsholdschef

Mail: ts@svoem.dk

Telefon: 2062 1350


 


Cookieindstillinger