0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Whereabouts

Whereabouts (Information om dit opholdssted)

Nogle få af de bedste svømmere i landet tilhører en såkaldt prioriteret testgruppe (modtager direkte besked herom). Igennem dette tilhørsforhold har du pligt til at opgive, hvor du befinder dig, så der kan gennemføres uanmeldte tests. 

FINAs test gruppe bliver udtaget efter følgende bestemmelser.

 

Efter introduktionen af WADAs internationale Antidoping kodeks, er alle eliteidrætsudøvere på internationalt topniveau forpligtet til at informere sin nationale Antidoping organisation, samt i enkelte tilfælde det internationale specialforbund, om hvor de befinder sig således de er tilgængelige for uanmeldte dopingkontroller. 

 

Svømmere der er udtaget til at være en del af FINAs internationale testgruppe eller til at være en del af Anti Doping Danmarks prioriterede testgruppe er underlagt krav om indberetning af Whereabouts i overensstemmelse

 

Hvilke informationer skal indberettes? 

 

Senest sidste dag forud for et nyt kvartal skal alle svømmere indberette følgende Whereabouts-information via ADAMS (WADAS online registreringssystem): 

 

 1. Fuldt navn, telefonnummer, post- og bopælsadresse samt e-mailadresse 
 2. Samtlige idrætsgrene/discipliner som idrætsudøveren deltager i 
 3. Fuldt navn, telefonnummer, post- og bopælsadresse samt e-mailadresse på trænere 
 4. Bekræftelse på at de indberettede Whereabouts kan udveksles med andre Antidoping organisationer med bemyndigelse til at teste idrætsudøveren i henhold til WADA-kodekset §14.6 
 5. Navn og adresse på regelmæssige træningssteder samt de normale tidsrammer for træning 
 6. Konkurrenceplan for det pågældende kvartal, herunder navn og adresse på hvert af de steder hvor du skal konkurrere i det pågældende kvartal og datoer for disse konkurrencer 
 7. Oplysning om eventuelt handicap som vil kunne påvirke en dopingkontrolprocedure


Derudover skal svømmere indberette: 

 

 1. Et 60 minutters træffepunkt mellem kl. 6 og 23 for hver dag i det pågældende kvartal (inklusive weekender), hvor idrætsudøveren skal kunne lokaliseres til uanmeldt dopingkontrol uden for konkurrence. 

 

Indberetning af Whereabouts skal ske i ADAMS 

Det internationale antidoping agentur, WADA, har udviklet et internetbaseret system, ADAMS, (Anti-Doping Administration and Management System – ADAMS,  som bl.a. håndterer Whereabouts for eliteidrætsudøvere, der er udtaget til FINAs internationale testgruppe. 

Antidoping Danmark har lavet en app til jeres Whereabouts som i kan læse mere om på deres hjemmeside

 

Du modtager via, FINA, Antidoping Danmark eller Dansk Svømmeunion yderligere information om brugernavn mm., hvis du udtages til testgruppen. 

 

Før starten af hvert kvartal vil FINA, Antidoping Danmark eller Dansk Svømmeunion minde dig om at opdatere dine data i ADAMS. Men det er vigtigt at understrege, at ansvaret for at holde ADAMS opdateret påhviler svømmeren 100 %. 

 

De Whereabouts som indberettes i ADAMS vil automatisk være tilgængelig for Antidoping Danmark, FINA og WADA. Informationerne benyttes kun til planlægning af eventuel dopingkontrol og til at yde assistance til svømmerne i forhold til indtastning og opdatering. Alle oplysninger vil blive behandlet konfidentielt af alle parter. 

 

Alle svømmere er selv ansvarlige for at indberetning sker rettidigt og at den indberettede information er korrekt og opdateret til enhver tid uanset hvem der foretager indberetningen.

 

Hvad sker hvis du ikke opdaterer eller glemmer at være præcis?

Følgende vil blive betragtet som overtrædelse af retningslinjerne om Whereabouts i henhold til de nationale Antidoping regler artikel 2.4: 

 

 1. Manglende rettidig indberetning 
 2. Indberetning af mangelfulde eller ukorrekte Whereabouts
 3.  Mislykket forsøg på dopingkontrol (”missed test”), hvis idrætsudøveren ikke er til stede som angivet i det indberettede træffepunkt og ikke kan lokaliseres af Antidoping Danmark til en uanmeldt dopingkontrol. (Gælder kun for idrætsudøvere udtaget til prioriteret testgruppe A)


Hver enkeltstående overtrædelse af retningslinjerne om indberetning af Whereabouts vil blive sanktioneret med en advarsel. 

Tre advarsler i løbet af en 12-måneders periode kan føre til sag om overtrædelse af Antidoping reglerne og vil kunne sanktioneres med op til 2 års udelukkelse i henhold til de nationale Antidoping regler artikel 10.3.3
Læs mere via AADs hjemmeside her hvor du kan læse mere omkring det at være i prioriterede test gruppe som skal indberette Whereabouts.


Yderligere spørgsmål kan rettes til enten sportschef Lars Green Bach via mail lgb@svoem.dk eller telefon: 44 39 44 55 eller sportskoordinator Martin Karup via mail mak@svoem.dk eller telefon 21 14 27 82. Whereabouts (Information om dit opholdssted)

Videre herfra:

Download:

Kontakt

Martin Karup

Sportskoordinator

Mail: mak@svoem.dk

Mobil: 2114 2782


 


Cookieindstillinger