0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Ungdomsuddannelse

Du kan få en sportslig godkendelse via Team Danmark, hvis dit sportslige niveau lever op til de kriterier som SvømDanmark har opsat i samarbejde med Team Danmark.

 

Med en sportslig godkendelse fra Team Danmark kan du:

 • gøre skolen opmærksom på din status som atlet.
 • skabe forståelse for din situation og få fleksibilitet i hverdagen og i forbindelse med eksamen.
 • få adgang til supplerende undervisning.
 • forlænge din ungdomsuddannelse.

 

SvømDanmark anbefaler alle svømmere, der lever op til de opsatte kriterier og med sportslige ambtioner, at søge sportslige godkendelse hos Team Danmark, såfremt målet er at kombinere en velgennemført ungdomsuddannelse med muligheden for at opfylde sportslige ambitioner.

 

Kriterier for sportslig godkendelse i svømning

Kriterierne for sportslige godkendelse i svømning er følgende:

 • Objektive kriterier: 2 stk. top 15 placeringer på årgangsrangliste i 2 forskellige stilarter (fri, ryg, bryst eller fly) eller IM op til og med junioralder.
 • Kun OL-discipliner - dog fraset 50 fri - tages i betragtning.
 • Vurderingsgrundlaget er ranglister på enten kortbane eller langbane udarbejdet for en periode fra ansøgningstidspunktet og et år bagud.
 • Ved ansøgning skal oversigt over ranglisteplaceringer fra Svømmetider vedhæftes - se mere nedenfor. Alternativt skal de ranglisteplaceringer, der ønskes vurderet angives på følgende form: Disciplin, basinlængde, placering, tid (Eksempel: 400 IM, langbane, 12, 4.38.77).
 • SvømDanmark kan kun godkende svømmere med dansk sportsnationalitet.
 • Såfremt de objektive ikke er opfyldt kan svømmere undtagelsesvist godkendes på baggrund af en individuel helhedsvurdering. Forudsætningen herfor er, at særlige forhold, der gør sig gældende, og at der udover relevante ranglisteplaceringer vedlægges en begrundet udtalelse fra den daglige ansvarlige klubtræner.
 • Svømmere i seniorgruppen vurderes individuelt med udtagelse til landsholdstrup som afgørende kriterium.
 • Kun skadesfrie svømmere kan vurderes. Ansøgning betragtes som samtykke på, at svømmeren er skadesfri.

 

Ranglisterplaceringer

En funktion på Svømmetider giver alle svømmere i alderen 13 til 17 år mulighed for at generere en oversigt over ranglisteplaceringer, som skal bruges som dokumentation i forbindelse med ansøgning om sportslig godkendelse til en Team Danmark Ungdomsuddannelse. Denne funktion trækker på ethvert tidspunkt en oversigt over top 30 ranglisteplaceringer på en rangliste præcis et år tilbage i tiden.

Søg svømmeren frem i menuen "Svømmere", klik på navnet og klik på knappen "Sportslig godkendelse til ungdomsuddannelse".

 

Bemærk: For svømmere med studiestart i sommeren 2024 skal oversigten være dateret i 2024, og ansøgning for svømmere med studiestart i 2024 kan således først ske fra og med 1. januar 2024.

 

Ansøgning

Ansøgning om sportslig godkendelse foregår online via Team Danmarks ansøgningsmodul. Klik her for at gå direkte til ansøgningsmodulet.

 

Læs mere om dine muligheder med en sporslig godkendelse på Team Danmarks hjemmeside.

 

Ansøgningsfristen for svømmere, der påbegynder deres ungdomsuddannelse i sommeren 2024 er d. 10. januar 2024. Du kan forvente en tilbagemelding fra Team Danmark senest d. 7. februar 2024. 

 

Ansøgninger fra svømmere, der allerede har påbegyndt deres uddannelse behandles løbende hen over året.

Dog vil alle ansøgninger modtaget efter 15. december først blive behandlet i forbindelse med behandling af ansøgninger fra svømmere, der påbegynder dere ungdomsuddannelse førstkommende sommer. 

 

 

Informationsmøder

Team Danmark holder i efteråret 2023 en række informationsmøder, hvor du får en grundig introduktion til, hvordan du kan kombinere ungdomsuddannelse og elitesport:

 

Aalborg 27. november 2023
Odense 28. november 2023
Aarhus 29. november 2023
Herning   4. december 2023
Brøndby   7. december 2023

 

Du kan finde mere information omkring sted og tilmelding på Team Danmarks hjemmeside.

Videre herfra:

Læs også:

Download:

Kontakt

Thomas Stub

Landsholdschef

Mail: ts@svoem.dk

Telefon: 2062 1350


 


Cookieindstillinger