0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Afhold REMA 1000 AquaCamp i en af

årets ferier.

Se mere her

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

26
September
2020

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Svømningens Grunduddannelser

 

Årgangstræner

19. september Tommerup

Seneste nyt

Modul 1 - Tidtager

6. oktober Esbjerg

8. oktober Viborg

10. oktober Fredericia

18. oktober Aabybro

29. oktober Durup

Modul 2 - Bane-vendedommer

31. oktober Ringe

7. november Aalborg

Modul 3 - Starter

8. oktober Aabybro

Modul 4 - Måldommer/Tidtager

10. oktober Nørresundby

 Næste arrangement

26
September
2020
Officials
Modul 2 - Mål-, vende- og banedommer off20-3578
Esbjerg Bakkeskolen - Festlokalet
26
September
2020
Dommere
ERC-instruktør og Livredderdommerkursus Liv20-3045
Metalskolen
27
September
2020
Officials
Modul 2 - Mål-, vende- og banedommer off20-3554
TIKs klubhus

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.

Trænerlicens

    Tags:

Dansk Svømmeunion indfører pr. 1. januar 2021 en trænerlicens for danske svømmetrænere

 

Formålet med indførelsen af en trænerlicens er at sætte fokus på de faglige kompetencer blandt danske svømmetrænere og derigennem sikre, at den konkurrencetræning, som foregår i danske svømmeklubber, i endnu højere grad sker på et vidensbaseret grundlag og på en etisk forsvarlig måde.

 

Ordningen betyder, at når en svømmeklub i fremtiden ønsker at tilmelde svømmere til Danske Mesterskaber Årgang, Danske Mesterskaber Junior eller Danmarksmesterskaber på kort- eller langbane, skal klubben samtidigt tilmelde en træner med en gyldig trænerlicens.

 

Trænerlicensen er personlig for træneren og for at kunne få en trænerlicens, skal en svømmetræner have gennemgået Dansk Svømmeunions ”Årgangstræneruddannelse” eller en tilsvarende træneruddannelse evt. anden relevant idrætsfaglig uddannelse.

 

Når en træner har gennemført Årgangstræneruddannelsen vil denne automatisk få udstedt en trænerlicens gældende for den igangværende samt den efterfølgende sæson. Prisen for dette er inkluderet i prisen for Årgangstræneruddannelsen.

 

For at kunne forny sin trænerlicens skal træneren kunne dokumentere, at han/hun indenfor de sidste to sæsoner har deltaget i en for konkurrencesvømning relevant kompetenceudviklingsaktivitet, svarende til minimum en weekend (16 timer). Aktiviteten kan være arrangeret af Dansk Svømmeunion, men er ikke begrænset hertil.

 

Godkendte aktiviteter arrangeret af Dansk Svømmeunion:

  • Aqua Clinic (16+ timer)
  • Årgangstrænerseminar (10 timer)
  • Trænernetværksmøde (4 timer)
  • Svømmesportens dialogmøde (4 timer)
  • Diplomtræneruddannelsen (16+ timer)
  • Idrættens Trænerakademi (16+ timer)

 

Trænerlicensen opkræves årligt forud i november måned og koster kr. 495,- per sæson. Licensen er således gældende i perioden 1. januar 2021 til 1. januar 2022.

 

Opstart af trænerlicensordningen – første sæson (1. januar 2021 til 31. december 2021)

Alle trænere, som inden for den igangværende sæson (2019/2020) har gennemført én af Dansk Svømmeunionens Årgangstræneruddannelser, DIF Diplomtræneruddannelsen eller ITA vil automatisk få en trænerlicens, og prisen for den igangværende og efterfølgende sæson er med i prisen for den uddannelse, de gennemførte.

 

Trænere, der ikke har gennemført en af ovennævnte uddannelser indenfor den igangværende sæson (2019/2020), skal ansøge om at få en trænerlicens på baggrund af tidligere gennemført uddannelse.

 

Grundlaget for ansøgningen skal være dokumentation for en uddannelse svarende i niveau til Årgangstræneruddannelsen (DIF niveau 2). Da der er mange forskellige relevante ældre uddannelser, vil ansøgningerne blive vurderet individuelt i et udvalg bestående af:

  • Kirsten Detlef, Cheftræner i DeltaSwim
  • Kim W Marquardt, Sportschef i Gladsaxe Svøm
  • Thomas Stub, Talentansvarlig, Dansk Svømmeunion
  • Simon Winther, Træneruddannelses- og ATK-konsulent, Dansk Svømmeunion

 

OBS: Grundet Covid-19 træder kravet om, at en klub skal tilmelde en træner med trænerlicens i forbindelse med tilmelding af svømmere til Danske Mesterskaber Årgang, Danske Mesterskaber Junior eller Danmarksmesterskaber på kort- eller langbane først i kraft 1. januar 2021. Ansøgningsfristen for 2020 er af samme årsag ændret (se nedenfor).

 

Ansøgningsperioden løber i 2020 fra 16. marts til 1. september (forlænget ansøgningsperiode grundet COVID-19).

 

Ansøgningen skal sendes på e-mail til: traenerlicens@svoem.dk

 

Liste over trænere med godkendte trænerlicenser bliver offentliggjort senest 1. oktober 2020 (offentliggørelse flyttet grundet COVID-19).

 

Proceduren for de efterfølgende sæsoner

Trænere, som i den forgangne sæson har gennemført en af Dansk Svømmeunions træneruddannelser – niveau 2, 3 eller 4, vil automatisk få tildelt en trænerlicens for den efterfølgende sæson, uden beregning.

 

Klubber, hvis trænere i den forrige sæson har haft en trænerlicens og som opfylder kravet om efteruddannelse (svarende til en weekend hvert andet år), vil i november måned blive opkrævet kr. 495,- for en fornyelse af trænerlicensen.

 

Trænere, som ikke tidligere har haft en trænerlicens og ønsker det, skal sende en ansøgning med dokumentation for gennemført uddannelse til traenerlicens@svoem.dk senest 1. august. Ved indsendelse af ansøgning efter 1. august skal man forvente en behandlingstid på ca. 14 dage. Efter godkendt ansøgning vil trænerens klub blive faktureret kr. 495,-.

 

Dispensation

Såfremt en træner ikke er uddannet på minimum niveau 2, kan træneren søge dispensation om at få tildelt en trænerlicens. Bevilling af en dispensation vil typisk bero på, at træneren og dennes klub aftaler en uddannelsesplan med SVØM for den pågældende træner, og tilmelder vedkommende til den først kommende relevante træneruddannelse. Ansøgning om dispensation sendes også til traenerlicens@svoem.dk senest 1. september, og efter eventuel bevilling vil klubben blive faktureret kr. 495,-.

 

Datoer og tilmelding til Årgangstræneruddannelsen findes her.

 

Målet er træning med kvalitet i alle danske svømmeklubber

Dansk Svømmeunion har iværksat dette tiltag for på den lange bane at højne kompetenceniveauet for danske svømmetrænere og for at øge kvaliteten af den træning, som foregår i klubberne. Vi håber, at alle klubber med konkurrencesvømning på programmet deler vores ambition og vil bakke op om initiativet. Skulle der opstå uforudsete eller svære situationer i forbindelse med indførsel at trænerlicensen, håber vi at klubber såvel som trænere sammen med Dansk Svømmeunion, vil arbejde konstruktivt på at finde gode løsninger.

 

Videre herfra:

Læs også:

Download:

Kontakt

Simon Brøgger Winther

Træneruddannelses- og ATK-konsulent

Mail: sbw@svoem.dk

Mobil: 42484979