0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Afhold REMA 1000 AquaCamp i en af

årets ferier.

Se mere her

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

28
Oktober
2020
Svømning - Svømmetider
Klubmesterskab, Nakskov

Nakskov Idrætscenter, svømmehal
29
Oktober
2020
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion off20-3609
Durup Svømmehal (Aflyst)

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Modul 7 - Overdommer

30. januar Vejle (Del 1)

 Næste arrangement

29
Oktober
2020
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion off20-3609
Durup Svømmehal (Aflyst)
31
Oktober
2020
Officials
Modul 2 - Mål-, vende- og banedommer off20-3600
Idrætscenter Midtfyn (Aflyst)
31
Oktober
2020
Træner/instruktør
Svømningens Grundudd. Weekend 2 af 2 SG20-3423
Danhostel Kalundborg Vandrerhjem

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.

Ergogene stoffer

    Tags:

Nedenfor beskrives Dansk Svømmeunions retningslinjer for arbejde og brug af ergogene stoffer.

 

Ergogene stoffer og tilskud er præparater der i visse sammenhænge kan øge præstationsevnenhos nogle atleter.

 

Disse retningslinjer beskriver, hvorledes Dansk Svømmeunion arbejder med ergogene stoffer. Samtidig skal de også ses som en anbefaling til klubber og andre interessenter, der overvejer at benytte sig af ergogene stoffer i en trænings- eller konkurrence sammenhæng.

 

Dansk Svømmeunion arbejder udelukkende med disse substanser i tæt samarbejde med yderst kompetente specialister indenfor området. SVØM vil ikke selv på nogen måde eksperimentere med disse stoffer uden kyndig supervision fra uddannede fysiologer. Dansk Svømmeunion anser det for en uansvarlig praksis uanset om det er klub eller unionsniveau, at arbejde med disse stoffer uden uddannede specialister som faste sparingspartnere.

 

Dansk Svømmeunion anbefaler, at ergogene stoffer udelukkende benyttes af atleter med et internationalt niveau. Disse stoffer bør kun benyttes, når man har optimeret andre parametre, som træning, hvile, kost og sæsonplanlægning. SVØM tilslutter sig derved også Team Danmarks betragtninger omkring brugen af Bikarbonat, β-alanin, Kreatin og Koffein som er de fire stoffer, som vi kan vælge at arbejde med.

 

Fremover vil Dansk Svømmeunion arbejde med ergogene stoffer med atleter, der har et internationalt niveau. Dette fastlægges som internationale finalister i individuelle løb samt holdkapper (EM-K, EM-L, VM-L, VM-K og OL). Dette sker fordi, at det vurderes, at for atleter på lavere niveau, typisk vil kunne arbejde med andre parametre for at udvikle sig sportsligt og det derved er for tidligt for dem, at arbejde med ergogene stoffer. I tillæg til ovenstående finalister kan Dansk Svømmeunion vælge at arbejde med ergogene stoffer med enkelt stående atleter, hvis det vurderes af landstræner samt sportschef i samråd med Team Danmarks ekspert team, at der er specielle vilkår, som gør det hensigtsmæssigt at arbejde med ergogene stoffer med pågældende atlet inden vedkommende har opnået internationalt finaleniveau.

 

De atleter der per dags dato arbejder med ergogene stoffer sammen med Dansk Svømmeunion og Team Danmark vil få tilbuddet om, at fortsætte dette arbejde. Dog skal de pågældende atleter indenfor en periode på 18 måneder have opnået internationalt finaleniveau for at de fortsat kan modtage hjælp og ekspertise indenfor dette område.

 

Bruge af visse ergogene stoffer. I særdeleshed Koffein og Kreatin er forholdsvist udbredt i store dele af det danske sportsmiljø. Dansk Svømmeunion anser dette for problematisk, da flere atleter efter vores faglige vurdering kunne have mere nytte af at arbejde med andre parametre, før de begynder, at arbejde med ergogene stoffer, samtidig med, at megen brug foregår uden de nødvendige kompetencer. Signalværdien i at atleter på nationalt niveau arbejder med disse substanser i træningsmiljøer med unge mennesker, kan Dansk Svømmeunion heller ikke på nogen måde tilslutte sig. Vi anbefaler derved også de trænere og svømmere, der vil arbejde med disse substanser til at vise en høj grad af omtanke i træningsmiljøerne, så unge svømmere ikke får et indtryk af, at ergogene stoffer, er et naturligt skridt i deres talentudvikling. Når brugen er udbredt vurderer den sportslige ledelse i Dansk Svømmeunion, at det trods alt er bedre med et fornuftigt vidensniveau og vi vil derfor hellere oplyse end ”vende det blinde øje til”. Vi vil derfor på det kraftigste bede alle, der overvejer, at benytte ergogene stoffer om at læse de fire instrukser om de forskellige ergogene stoffer her

 

Det er om end meget væsentligt, at pointere, at det er bevist, at mange kosttilskud inklusiv ergogene stoffer kan være kontaminerede med stoffer på dopinglisten og derved resultere i en positiv dopingkontrol. Det er til en hver tid en atlets eget ansvar, at have 100% styr på, hvad man har indtaget. Anbefalingen fra Dansk Svømmeunions side er derfor, at man udelukkende køber kosttilskud, der er testet for kontaminering hos Informed Sport. Se deres hjemmeside her. Dette i tråd med Anti-Doping Danmark og Team Danmarks anbefalinger.

 

Se mere information omkring kosttilskud fra Team Danmark her.

Videre herfra:

Læs også:

Download:

Kontakt

Stefan Hansen

Landstræner

Mail: sh@svoem.dk

Telefon: 29311027