0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Ansøgning om dispensation fra dopinglisten, TUE (Therapeutic Use Exemption)

Ansøgning om TUE

 

Opdateret pr. januar 2021

Hvorvidt der skal søges om dispensation forud for anvendelse afhænger af idrætsudøverens niveau, alder samt dopinggruppe af relevante lægemiddel.


Som svømmer er du nødt til at være meget påpasselig med, hvad du tager du spiser, og hvis du har behov for medicinsk behandling er det vigtigt, at du, før behandlingen starter, husker at check hvad for nogle præparater der er i den medicin du skal tage.

Du kan altid tjekke din medicin via præparatfortegnelsen på ADD´s hjemmeside eller via ADD´s APP  Sørg for at 

 

Hvem skal jeg sende min TUE-ansøgning til?

Det er vigtigt at være opmærksom på, at det som adskiller om du skal sende din TUE via Dansk Svømmeunion til FINA eller direkte til Anti Doping Danmark, er, hvilke stævner du forventes at skulle deltage i.

Det betyder, at skal du deltage ved internationale mesterskaber, som OL, VM, VM-K, VM for juniorer, EM-Langbane, EM-kortbane, EM-junior Langbane eller World Cup stævner, og hvis du allerede udfylder Whereabouts til FINA, så skal din ansøgning sendes til FINA, via Dansk Svømmeunion. Du betragtes dermed som en international idrætsudøver


Ansøgningsskema til FINA TUE

Skal du søge FINA om TUE, skal du bruge dette ansøgningsskema - FINA TUE ansøgningsskema Læs også mere omkring det via FINA Antidoping hjemmeside via dette link. 

 

 

 

Når du har fået udfyldt dit ansøgningsskema hos din læge skal du sende ansøgningsskemaet samt dine test resultater til tue@ita.sport

 

Til råd og vejledning kan du rette henvendelse til 

Dansk Svømmeunion

ATT Martin Karup
Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby 

eller e-mail dem til mak@svoem.dk

 

Nationale idrætsudøvere
Til alle andre nationale / internationale stævner, som ikke er i FINA regi, betragtes du dermed, som national idrætsudøver og skal derfor sende din TUE-ansøgning direkte til Antidoping Danmark. Det vil være stævner såsom Danmarks Mesterskaber for senior og junior lang og kortbane, samt invitationsstævner i udlandet, din klub deltager i. 

 

Du kan læse mere uddybende materiale ved at se her.

 

Det er meget vigtigt at bemærke, at en godkendelse fra Anti Doping Danmark ikke gælder som godkendelse, hvis du skal deltage i et af de ovenfor nævnte internationale LEN eller FINA mesterskaber. Her skal du have et FINA godkendt TUE.

 

ADD Guide - Medicinsk dispensation - TUE

ADD har lavet en guide til dig, om du skal søge medicinsk dispensation, en såkaldt TUE. Se guiden via linket her

 

Ansøgningsskema

Skal du i behandling med et stof, der står oplistet på dopinglisten som offentliggjort på www.antidoping.dk, så skal du anvende TUE-ansøgningsskema.

Du kan også hente vejledning i hvordan du skal udfylde skemaet via Antidoping Danmark. Se dette link

 

Bemærk, de specielle krav til astma diagnosticering som skal indsendes sammen med et TUE-ansøgningsskema. De specielle krav kan ses her.

 

Varighed for dispensationer for brug af astmapræparater er på 4 år. 

Varighed for en dispensation for andre præparater vurderes fra ansøgning til ansøgning.

 

Er du national idrætsudøver, så skal du sende din ansøgning til:

 

Anti Doping Danmark 

Att.: Trine Skov Møgelvang 

Idrættens Hus 

Brøndby Stadion 20 
2605 Brøndby
tsm@antidoping.dk

Telefon: 72240240

 

Generelt om dispensationer

Udøvere, der har fået afslag om dispensation af ADD har ret til at anke afgørelsen til WADA. 

Om der skal ansøges om dispensation (TUE) forud for brug af medicin på dopinglisten afhænger af idrætsudøverens niveau, alder, samt det relevante lægemiddels dopinggruppe. F.eks. skal børn under 15 år ikke ansøge om dispensation, med mindre de skal deltage i internationale LEN eller FINA konkurrencer.

Nationale eliteudøvere og øvrige nationale udøvere under 15 år skal ikke have et TUE-certifikat. For internationale idrætsudøvere er der ingen aldersgrænse.

 

Det er vigtigt, at du medbringer ansøgningsskemaet til din læge, da både du og lægen skal udfylde dele af det og begge skal underskrive det. Når i sender ansøgningen til ADD er det også vigtigt at i vedhæfter jeres testresultater, som beviser i har behov for denne medicin. 

 

Information til personer med et TUE

Det er vigtigt at man tjekker sin TUE og den varighed og sørger for at genansøge en forlængelse senest 30 dage før udløb. Du kan læse meget mere omkring dette på ADDs hjemmeside her

 

Vigtigt ved en dopingkontrol

I forbindelse med en dopingkontrol skal udøvere altid oplyse den medicin og behandling, de modtager. Dette gælder såvel tilladte som forbudte mediciner og behandlingsmetoder. Ligeledes skal udøvere oplyse al håndkøbsmedicin, kosttilskud, vitaminer, energidrikke, naturpræparater og andet lignende indtag, de har taget inden for de seneste syv dage. Dette gælder for alle i forbindelse med dopingkontrol. Har du en TUE, skal du desuden oplyse, at du har en medicinsk dispensation, i forbindelse med kontrollen.

Læs mere en dopingkontrol via ADDs hjemmeside via dette link

 

Yderligere spørgsmål kan rettes til enten sportschef Lars Green Bach via mail lgb@svoem.dk eller telefon: 44 39 44 55 eller sportskoordinator Martin Karup via mail mak@svoem.dk eller telefon 21 14 27 82.


Slutteligt kan Anti Doping Danmark naturligvis også kontaktes via ovenstående kontaktinfo. 

Videre herfra:

Læs også:

Download:

Kontakt

Martin Karup

Sportskoordinator

Mail: mak@svoem.dk

Mobil: 2114 2782