0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Ansøgning om dispensation fra dopinglisten, TUE (Therapeutic Use Exemption)

Ansøgning om TUE

 

Opdateret pr. januar 2023
 

Hvorvidt der skal søges om dispensation forud for anvendelse afhænger af idrætsudøverens niveau, alder samt dopinggruppe af relevante lægemiddel.


Som svømmer er du nødt til at være meget påpasselig med, hvad du tager du spiser, og hvis du har behov for medicinsk behandling, er det vigtigt, at du før behandlingen starter, husker at tjekke hvad for nogen præparater der er i den medicin du skal tage.

Du kan altid tjekke din medicin via præparatfortegnelsen på ADD´s hjemmeside eller via ADD´s APP

 

Hvem skal jeg sende min TUE-ansøgning til?

Det er vigtigt at være opmærksom på, at det som adskiller om du skal sende din TUE via World Aquatics samarbejdspartner ITA eller til Anti Doping Danmark, kommer an på hvilke stævner du forventes at skulle deltage i.

Det betyder, hvis du deltager ved internationale mesterskaber, som OL, VM, VM-K, VM for juniorer, EM-Langbane, EM-kortbane, EM-junior Langbane eller World Cups stævner via World Aquatics, og hvis du allerede udfylder Whereabouts til World Aquatics, så skal din ansøgning sendes til World Aquatics. Du betragtes dermed som en international idrætsudøver


Ansøgningsskema til World Aquatics TUE som Internatioanl idrætsudøver

Skal du søge World Aquatics samarbejdspartner ITA, om enten et TUE eller fornyelse af et, skal du bruger dette ansøgningsskema fra ITA AnsøgningsskemaLæs også mere om TUE via ITAs hjemmeside via dette link

 

Når du har fået udfyldt dit ansøgningsskema hos din læge, skal du sende ansøgningsskemaet, samt dine testresultater til ITAs e-mail tue@ita.sport . Husk at udfylde din ansøgning på engelsk.

 

Nationale idrætsudøvere
Til alle andre nationale / internationale stævner, som ikke er i World Aquatics regi eller LEN, betragtes du dermed, som national idrætsudøver og skal derfor sende din TUE-ansøgning direkte til Antidoping Danmark. Det vil være stævner såsom Danmarks Mesterskaber for senior og junior lang og kortbane, samt invitationsstævner i udlandet, som din klub deltager i. 

 

Du kan læse mere uddybende materiale ved at se her.

 

Det er meget vigtigt at bemærke, at en godkendelse fra Anti Doping Danmark ikke gælder som godkendelse, hvis du er international idrætsudøver og skal derfor søge World Aquatics samarbejdspartner ITA.

 

ADD Guide - Medicinsk dispensation - TUE

ADD har lavet en guide til dig, om du skal søge medicinsk dispensation, en såkaldt TUE. Se guiden via linket her

 

Ansøgningsskema

Skal du i behandling med et stof, der står oplistet på dopinglisten som offentliggjort på www.antidoping.dk, så skal du anvende TUE-ansøgningsskema.

Du kan også hente vejledning i hvordan du skal udfylde skemaet via Antidoping Danmark. Se dette link

 

Bemærk, de specielle krav til astma diagnosticering som skal indsendes sammen med et TUE-ansøgningsskema. De specielle krav kan ses her.

 

Varighed for dispensationer for brug af astmapræparater er på 4 år. 

Varighed for en dispensation for andre præparater vurderes fra ansøgning til ansøgning.

 

Er du national idrætsudøver, så skal du sende din ansøgning til:

 

Anti Doping Danmark 

Att.: Trine Skov Møgelvang 

Idrættens Hus 

Brøndby Stadion 20 
2605 Brøndby
tsm@antidoping.dk

Telefon: +4572240240 eller +4551210531

 

Generelt om dispensationer

Udøvere, der har fået afslag om dispensation af ADD har ret til at anke afgørelsen til WADA. 

Om der skal ansøges om dispensation (TUE) forud for brug af medicin på dopinglisten afhænger af idrætsudøverens niveau, alder, samt det relevante lægemiddels dopinggruppe. F.eks. skal børn under 15 år ikke ansøge om dispensation, medmindre de skal deltage i internationale LEN eller World Aquatics konkurrencer.

Nationale eliteudøvere og øvrige nationale udøvere under 15 år skal ikke have et TUE-certifikat. For internationale idrætsudøvere er der ingen aldersgrænse.

 

Det er vigtigt, at du medbringer ansøgningsskemaet til din læge, da både du og lægen skal udfylde dele af det og begge skal underskrive det. Når I sender ansøgningen til ADD er det også vigtigt at i vedhæfter jeres testresultater, som beviser i har behov for denne medicin. 

 

Information til personer med et TUE

Det er vigtigt at man tjekker sin TUE og den varighed og sørger for at genansøge en forlængelse senest 30 dage før udløb. Du kan læse meget mere omkring dette på ADDs hjemmeside her

 

Vigtigt ved en dopingkontrol

I forbindelse med en dopingkontrol skal udøvere altid oplyse den medicin og behandling, de modtager. Dette gælder såvel tilladte som forbudte mediciner og behandlingsmetoder. Ligeledes skal udøvere oplyse al håndkøbsmedicin, kosttilskud, vitaminer, energidrikke, naturpræparater og andet lignende indtag, de har taget inden for de seneste syv dage. Dette gælder for alle i forbindelse med dopingkontrol. Har du en TUE, skal du desuden oplyse, at du har en medicinsk dispensation, i forbindelse med kontrollen.

Læs mere en dopingkontrol via ADDs hjemmeside via dette link

Videre herfra:

Læs også:

Download:

Kontakt

Martin Karup

Sportskoordinator

Mail: mak@svoem.dk

Mobil: 2114 2782


 


Cookieindstillinger