0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Nationale kravtider

Nationale kravtidsmodel

Det er tiderne i kravtidsmodellen, der anvendes som kravtider til de forskellige nationale events. For at finde de præcise løb og de tilhørende kravtider, skal du gå til hovedsiden Nationale events og videre derfra til de enkelte events eller gå til Svømmetider og finde det ønskede event. I invitation til de enkelte event vil du finde løbsprogram, oplysninger om tilmelding samt evt. særlige regler for eventet. 

Bemærk at kravtidsmodellen er en model - og at kravtiderne derfor ikke altid vil afspejle virkeligheden 100%.

 

Kravtider til nationale events

Som en konsekvens af de ændrede aldersgrupper for piger, hvor pigerne fra og med sæson 2023/2024 bliver et år ældre end tidligere, tilpasses kravtidsmodellen også for at afspejle denne ændring.

 

De gældende kravtider jf. kravtidsmodellen for sæson 2023/2024 kan findes her.

 

Kravtider for senior damer bliver derfor strammet, men dog først med virkning fra sæson 2024/2025.

 

De gældende kravtider jf. kravtidsmodellen for sæson 2024/2025 kan findes her.

 

Danish Open

Vær opmærksom på at kravtiderne til Danish Open svarer til kravtiderne for "Senior". Denne kravtid gælder alle uanset alder. 
 
Øst/Vest Årgang og Øst/Vest Børn
Vær opmærksom på, at der gælder andre kvalifikationskriterier til Øst/Vest Årgang og Øst/Vest Børn, og at kravtiderne fra kravtidsmodellen derfor ikke vil være gældende for disse events.
Kravtiderne til Øst/Vest Årgang og Øst/Vest børn i foråret 2024 kan findes her.

Kravtiderne til Øst/Vest Årgang og Øst/Vest børn i foråret 2025 kan findes her.

 

Baggrund for kravtidsmodellen

Kravtiderne er udarbejdet med tre overordnede parametre in mente:

  1. Det nationale niveau i Danmark – vi må nødvendigvis tage afsæt i hvor vi befinder os nu.
  2. Udvikling af svømmere set i et internationalt perspektiv – udviklingen af danske svømmere er sammenlignet med engelske og tyske svømmere.
  3. Eventafvikling – kravtiderne skal være med til at sikre, at vi får nogle gode event med den rigtige mængde deltagere.

 

Der er på baggrund af de to øverste parametre udarbejdet en udviklingskurve for hvert enkelt løb. Det er sat i en pragmatisk kontekst, så det giver nogle gode afviklingsmuligheder for stævnerne og derved inkorporeres den tredje parameter.

 

Kravtiderne er gældende for et år af gangen og opdateres i løbet af marts måned hvert år med virkning fra sæsonstart og dermed 1. september samme år. Dog forbeholder SvømDanmark sig retten til at foretage ændringer i løbet af sæsonen, såfremt dette bliver nødvendigt. Ændringer vil dog i hovedreglen blive foretaget med virkning fra sæsonstart.

 

Det er væsentligt, at de længere løb ikke nedprioriteres for vore unge svømmere. Det skal ikke være niveaumæssigt vanskeligere at kvalificere sig til løb på 400 meter end på 100 meter, men de længere løb tager også længere tid at afvikle. For at sikre ordentlige rammer er der kigget på løbsprogrammer og starttidspunkter i forhold til det forventede antal svømmere ved de enkelte events. Da vi fortsat ønsker at sikre svømmere tre starter, kan det i forhold til ovenstående tredje parameter blive nødvendigt at indskrænke valget af ekstraløb til løb på 50 meter, 100 meter og 200 meter. 

Videre herfra:

Download:

Kontakt

Thomas Stub

Landsholdschef

Mail: ts@svoem.dk

Telefon: 2062 1350


 


Cookieindstillinger