0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Dansk Svømmeunions Hall of Fame

Sophia Skou (1975 -)

Sophia Skou startede til babysvømning i Øbrohallen, da hun var under et år gammel. Siden gik det den slagne vej gennem bassinerne i Svømmeklubben København KFUM og siden Kvik Kastrup.

 

Den internationale debut kom i 1993, hvor Sophia til EM i Sheffield kvalificerede sig til en b-finale i 100 butterfly. To år senere, hvor ingen kunne afvise Sophia Skous internationale gennembrud. Til langbane EM Wien i 1995 blev hun nr. 3 på 200 butterfly. Man havde måske håbet på en finaleplads, men der var ingen, der havde turdet spå om medaljechancer.

 

Sammen med det internationale gennembrud og medaljen, fik Sophia Skou også en OL kvalifikation med i købet. Selv sagde hun om kvalifikationen: ”Det var jeg slet ikke begyndt at tænke over endnu. Målet var bare at svømme et godt EM, og så fik jeg altså kravtiden til OL oveni. Det var helt overvældende.”

 

I de følgende år mens århundredet gik på hæld, leverede Sophia Skou nogle af karrierens bedste resultater. Den største personlige triumf kom i 1998, hvor hun til EKM i Sheffield blev Europamester i 200 butterfly med tiden 2:07.68. Det var første – og eneste – gang, sølvvinderen Mette Jacobsen blev besejret af en dansker i sin primære disciplin.

 

Til kortbane VM i Hong Kong 1999 vandt hun bronze på 200 butterfly og til kortbane EM i Lissabon 1999 vandt hun ligeledes bronze. Denne gang både på 100 og 200 butterfly.

 

Det er resultaterne fra sidste halvdel af 90’erne, der viser, at Sophia Skou, trods den evige sammenligning med Mette Jacobsens karriere, havde formatet til at sætte sig ud over den samtidige konkurrence og levere en række stabile og stærke resultater, som i enhver henseende er imponerende. Det er noget, der aftvinger respekt.

 

I de første år af det nye årtisinde gjorde Sophia Skou sig stadig bemærket. Hun måtte tage til takke med 4. pladser i 200 butterfly ved en række store internationale mesterskaber, nemlig langbane EM i Helsinki 2000, kortbane VM i Athen 2000, kortbane EM i Antwerpen 2001 samt kortbane EM i Riesa 2002. En stabil og flot indsats.

 

Blå bog:

  • EM bronze, Wien 1995
  • EKM guld, Sheffield 1998
  • VKM bronze, Hong Kong 1999
  • EKM bronze x2, Lissabon 1999
  • OL-deltager Atlanta 1996 og Sydney 2000

     

 


Cookieindstillinger