0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Dansk Svømmeunions Hall of Fame

Kirsten Michaelsen Korbo (1943 -)

 

Kirsten Michaelsen Korbo var den første svømmer, der begyndte at gøre et indhug i Ragnhild Hvegers rekorder – især i fri. Hun satte 20 individuelle danske rekorder og mere end 8 nordiske rekorder og har siden midten af 50’erne haft næsten uafbrudt kontakt til den danske svømmeverden. Først som konkurrencesvømmer og siden på organisatorisk plan.

 

Kirsten Michaelsen Korbo viste hurtigt talent, og hun debuterede på landsholdet, da hun havde svømmet i Triton i omkring halvandet år. Det skete i forbindelse med Dansk Svømme og Livredningsforbunds 50 års jubilæum i 1957. Som 17-årig var Kirsten Michaelsen Korbo med til OL i Rom i 1960, hvor hun blev nr. 18 i 100 meter rygcrawl. To år senere nåde hun i samme disciplin finalen ved EM 1962 i Leipzig. Her sluttede hun som nr. 8.

 

Efter EM 1962 i Leipzig var Kirsten Michaelsen Korbos svømmekarriere for alvor oppe i det høje gear. I 1963 opnåede hun i 200 meter rygcrawl at have årets bedste europæiske tid på distancen kun to sekunder fra den europæiske rekord. I 1964 satte hun nordisk rekord i 100 meter rygcrawl med tiden 1.09,9. Den stod 12 år efter hendes afsked med konkurrencesvømning og var resultatet af benhård træning.

 

Kirsten Michaelsen Korbo benyttede sig af morgentræning. Noget som hun var en af de første danske elitesvømmere, der begyndte med – endda på eget initiativ. Der lå således meget arbejde bag resultaterne i bassinet, og den indflydelse hun dermed har haft på efterfølgende generationers træningsmønstre må ikke undervurderes.

 

Hendes senere virke for svømmesporten, som en markant organisatorisk skikkelse indenfor landsholdsarbejdet, hvor hun i 1985 blev svømmeleder og medlem af bestyrelsen, har betydet, at også 80’er, 90’er og i nogen grad 00’er generationerne af landsholdssvømmere kender Kirsten Michaelsen Korbo og hendes virke.

 

Det livsværk Kirsten Michaelsen Korbo således har givet dansk svømning fortjener at blive hædret. Hun var den første, der tog hul på arven efter Ragnhild Hveger, hun var den første til at øge træningsmængden og benytte sig af morgensvømning, og hun har efterfølgende viet størstedelen af sit liv til svømmesporten.

    


 


Cookieindstillinger