0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Disciplin mærker - Svømning

 

SVØMNING

 

 

Svømning 1:

Slå en kolbøtte:   
Kommentar: Dette er muligt efter ½ - 1 sæson med svømmeundervisning, dog er det vigtigt at øvelsen indlæres og trænes i undervisningen. 

Svømme 2 baner:  
Kommentar: Sværhedsgraden kan tilpasses således at der kan svømmes på tværs eller på langs i bassinet. Svømmearten kan differentieres fra ”hundesvømning” til en egentlig stilart 
 
Hente 3 genstande fra bunden:
Kommentar: Sværhedsgraden tilpasses efter dybde og udførelse, dog skal genstandene hentes med hænderne. Hvis der skal dykkes efter tingene er det vigtigt at det indlæres og trænes i undervisningen. 
 
Springe fra bassinkant:
Kommentar: Sværhedsgraden tilpasses alt efter om der foretages et spring på benene eller et spring på hovedet. Såfremt der springes på hovedet er det selvfølgelig vigtigt at det foregår på dybt vand. 
 
Rutsje i vandet fra stor plade:
Kommentar: Der kan rutsjes/trilles i vandet på mange måder alt efter færdigheder og mod. Det kan være siddende, liggende trillende - kun fantasien sætter grænser. 
 
Svømme 1 stilart:
Kommentar: Der stilles ingen krav til hvilken stilart der skal svømmes, dog skal stilarten svømmes 15 m. genkendeligt. Rygcrawl anbefales, da det er den stilart, der er nemmest at lære som nybegynder. Her er bevægelsesmønstret grovmotorisk og vejrtrækningen ukompliceret.

Se film af øvelserne her
 
Svømning 2:
 
Udføre et hovedspring:
Kommentar: Der stilles ingen krav til øvelsen, dog skal den udføres på dybt vand. Det anbefales at øvelsen og dens grundprincipper indlæres og trænes i undervisningen. 
 
Svømme 2 stilarter:
Kommentar: Der stilles ingen krav til hvilke stilarter, der skal svømmes. Stilarterne skal kunne svømmes 15 metergenkendeligt. Rygcrawl og crawl anbefales, da det er de stilarter, der er nemmest at lære som nybegynder.
 
Stå på en bensparksplade:
Kommentar: Sværhedsgraden tilpasses efter dybde og udførelse. Man kan stå på en plade på fødderne eller den svære udgave, stå på hænder på pladen. 
 
Svømme én bane fedtmulecrawl:
Kommentar: Fedtmulecrawl = 1 crawlarmtag derpå 1 rygcrawl armtag, derpå 1 crawlarmtag o.s.v. Der stilles ingen krav til banens længde.
 
Sætte af fra bassinkanten og glide til bassinmidten:
Kommentar: Kroppen skal være strømlinet og hovedet skal være under vand.  
 
Udføre delfinhop på tværs af bassinet:
Kommentar: Øvelsen udføres i den lave ende af bassinet. Svømmeren skal ned og rører bunden med hænderne hver gang og efterfølgende sætte af med fødderne på bunden. 

Se film af øvelserne her.
 
Svømning 3:
 
Udføre et startspring fra skammel:
Kommentar: startspringet skal foregå på hovedet.
 
Udføre en saltovending:
Kommentar: saltovending = kolbøtte i forbindelse med vending i crawl.
 
Svømme 3 stilarter:
Kommentar: Der stilles ingen krav til hvilke stilarter, der skal svømmes. Stilarterne skal kunne svømmes 15 metergenkendeligt.
 
Svømme 200 meter crawl:
Kommentar: Svømmeren må ikke holde pauser undervejs. 200 meter er valgt, idet man i nordisk forstand defineres som svømmeduelig, når man kan svømme 200 meter.  
 
Svømme 25 meter butterfly:
Kommentar: Stilarten skal være genkendelig og der må ikke holdes pauser undervejs.
 
Kombinere to stilarter:
Kommentar: Det er valgfrit hvilke stilarter der kombineres. For eksempel brystarme og crawl ben. Der skal svømmes én bane. 

Se film af øvelserne her

Videre herfra:

Læs også:

Download:

Kontakt:


 


Cookieindstillinger