0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AquaChamp er Dansk Svømmeunions populære mærkekoncept

Dansk Svømmeunion ønsker i samarbejde med landets mange svømmeklubber at skabe de bedste, sjoveste og mest motiverende rammer for vandidræt i Danmark.

 

Som den foretrukne samarbejdspartner vil Dansk Svømmeunion gerne være med til at skabe glæde og begejstring ved leg, læring og udvikling i vand. Det mener vi bedst sker gennem inspirerende og udviklende aktiviteter, der også sikrer at både børns, unges og voksnes færdigheder i og omkring vand forbedres, med respekt for den enkeltes behov.

 

Til det har vi blandt andet udviklet det alsidige og tidssvarende mærkekoncept: AquaChamp. Det inddrager og afspejler alle discipliner under Dansk Svømmeunion, og gennem det legende element, giver AquaChamp de bedste muligheder for at give alle nogle sjove og sikre oplevelser i vand. AquaChamp kan også benyttes som motivation, anerkendelse samt synliggørelse af udøverenes udviklingsforløb.

 

AquaChamp Cup

AquaChamp Cup er et begynderstævnekoncept tiltænkt svømmeklubbens svømmeskole. Det bygger på mærkekonceptet. Det er nemt at tilpasse forholdene i den enkelte svømmeklub. Og så er det udviklet til at øge børns og unges nysgerrighed for bevægelse i vand samt til at sikre, at både børn og deres forældre får en sjov, anderledes og social oplevelse i svømmehallen. Du kan læse om AquaChamp Cup ved at klikke her.

 

Mærkekonceptet omfatter:

 Distancemærker

Distancemærkerne findes fra kant-til-kant og op til 25.000 meter, så det er muligt for alle svømmere – lige fra nybegynderen til den mere øvede – at opnå mindst ét mærke.

 

Småbørnsmærker: Pingvinmærket og Sælmærket

Pingvinmærket og Sælmærket er Dansk Svømmeunions småbørnsmærker. De er tiltænkt aldersgruppen tre til fem år og kan anvendes ved eksempelvis familiesvømning, plask-og-leg-hold samt til de ældste børn på babysvømningshold. Pingvinmærket og Sælmærket er færdighedsmærker, der opnås gennem en kombination af forskellige øvelser.

 

Stilartsmærker: Crawl, Rygcrawl, Brystsvømning, Butterfly

Stilartsmærkerne kan opnås indenfor stilarterne: crawl, rygcrawl, brystsvømning og butterfly. Derudover er det muligt at opnå et medleymærke, når alle fire stilarter mestres.

 

Disciplinmærker: Svømning, Livredning, Udspring, Synkro og Vandpolo

Det er muligt at opnå et disciplinmærke inden for disciplinerne: svømning, livredning, vandpolo, synkroog udspring, der alle er discipliner under Dansk Svømmeunion. Disciplinmærkerne er opdelt i niveauerne 1, 2 og 3, og kan således opnås af både nybegynderen samt af den mere øvede udøver.

 

Aqua Champ mærker: Guld, Sølv og Bronze

AquaChamp mærkerne findes i niveauerne guld , sølv og bronze, og kan opnås af den alsidige udøver – lige fra den mindre øvede til den mere erfarne udøver – via en kombination af distance, stilart og discipliner.

 

Diplomer

Med hver mærker følger der et diplom, hvorpå det fremgår, hvilke krav, der stilles under det enkelte mærke.
 

Det er også muligt, at få en af Dansk Svømmeunions konsulenter ud og fortælle om konceptet.

Mange af øvelserne er også gengivet på dvd´en "Når børn lærer at svømme".

 

Downloade en samlet vejledning til samtlige mærker i AquaChamp mærkekonceptet her.

Mærker og tilhørende diplomer købes via vores webshop.


Rigtig god fornøjelse! 

Videre herfra:

Svømning i folkeskolen

AquaChamp er også tiltænkt skolesvømning. I samarbejde med Dansk Skoleidræt har vi udviklet to mærker særligt til svømning i skolen.

Læs mere her!

Download:

Det er muligt at downloade

en samlet vejledning til

alle mærkerne i AquaChamp mærkekonceptet - klik her.

Kontakt

Lars Bo Larsen
Udviklingskonsulent
Mail: lbl@svoem.dk
Mobil: 2916 0901

 






Cookieindstillinger