0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AquaChamp anerkender og synliggør børnenes udvikling

Formålet med mærkekonceptet er at give inspiration til aktiviteter i vandet, der skal skabe glæde og begejstring gennem leg, læring og udvikling i vand. Konceptet henvender sig til børn i alle aldre – lige fra børn på forældre- og barnhold til den mere øvede svømmer, der nyder at svømme baner.

 

AquaChamp er udviklet som et alsidigt og tidssvarende mærkekoncept. Der er fokus på udvikling af grundfærdigheder i vandet, og målene for de forskellige mærker består af øvelser, der bl.a. hjælper barnet med at udvikle kompetencer inden for de forskellige stilarter og SvømDanmarks discipliner.

 

AquaChamp kan benyttes til at understøtte børnenes motivation for læring samt til at anerkende og synliggøre deres udviklingsforløb overfor børnene selv og deres forældre. Med hvert mærke følger der også et flot diplom.

 

Download underviservejledningen her.

 

Mærkekonceptet omfatter

Grundfærdighedsmærker

Det er muligt at opnå fire grundfærdighedsmærker, som er udarbejdet med tanke på, at der sker en progression i barnets vandkompetencer. Grundfærdighedsmærkerne sætter fokus på arbejdet med vandtilvænning samt grundfærdighederne: vejrtrækning, balance og bevægelse.

 

Mærkerne kan anvendes til forældre- og barnsvømning, plask- og legehold, begynderhold eller lignende.

 

Distancemærker

Distancemærker inkl. diplomer findes fra kant-til-kant og op til 10.000 m, så det er muligt for alle svømmere – lige fra nybegynderen til den mere øvede – at opnå et mærke. De seks første mærker i serien henvender sig specifikt til de mindre børn, der skal ­motiveres til at opnå et distancemærke med et dyr.

 

For at opnå et af de i alt 25 mærker, skal distancen svømmes uden hjælpemidler – så ingen pauser ved kanten, svømmefødder eller svømmebælte.

 

Stilartsmærker

Det er muligt at opnå stilartsmærker inden for stilarterne: butterfly, rygcrawl, bryst­svømning og crawl.

Stilartsmærkerne er udviklet til at inspirere instruktører i arbejdet med de forskellige stilarter, samt se de forskellige progressionsniveauer af øvelser inden for stilarterne.

 

Stilartsmærkerne er opdelt i to niveauer. Niveauerne er udarbejdet som en progression således, at niveau 1 er tiltænkt begynderen, og hvor niveau 2 tilføjer færdigheder som en videreudvikling af niveau 1.

 

Disciplinmærker

Disciplinmærkerne er udviklet til at inspirere instruktører til at undervise og afprøve forskellige øvelser inden for SvømDanmarks fire discipliner: livredning, vandpolo, udspring og kunstsvømning.

 

Disciplinmærkerne er opdelt i to niveauer. Niveau 1 er tiltænkt begynderen, hvor niveau 2 bygger flere færdigheder på. For at kunne udføre niveau 2, er det en fordel, at børnene kan bevæge sig i vandet uden hjælpemidler.

 

Underviservejledning

I underviservejledningen finder du alle øvelserne til hvert mærke samt anvisninger til, hvordan mærkerne kan bruges i undervisningen.

 

Download underviservejledningen her.

Videre herfra:

Vejledning til mærkerne

 

Det er muligt at downloade

en samlet vejledning til

alle mærkerne i AquaChamp mærkekonceptet - klik her.

Kontakt

Nadia Skousen Holm

Udviklingskonsulent

Mail: nsh@svoem.dk

Mobil: 53853481


 


Cookieindstillinger