0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Har I klare holdninger til hvoran der skabes de bedste og mest trygge rammer for instruktører, frivillige og medlemmer?

 

Formålet med etisk kodeks er at sætte etik og moral på dagsordenen i de danske svømmeklubber. Det er i sidste ende bestyrelsens ansvar at sikre gode og trygge rammer for de personer, der har deres virke i klubben, herunder instruktører, trænere, andre frivillige og foreningens medlemmer.

 

Dansk Svømmeunion ønsker at understøtte det ansvar, som bestyrelsen har, og har derfor udviklet en folder med tilhørende materiale her på siden. Materialet skal gøre det nemmere at tage hånd om emnet, i netop jeres forening.

 

Etisk kodeks er udarbejdet som et redskab, for at gøre det nemmere dels at italesættemulige problematikker og dels igangsætte dialogen med instruktører, frivillige, ansatte, medlemmer med flere. Drøftelserne skal være med til at indkredse svømmeklubbens grundlæggende værdier og leveregler samt sikre, at alle der agerer i klubben, kender til dem.

 

Spørgsmål og cases

Arbejdet med etisk kodeks er bygget op omkring en række spørgsmål kombineret med forskellige typer af cases, der lægger op til en åben drøftelse af klubbens holdninger, standpunkter med mere. Blandt andet lægges der op til at arbejde med nedenstående fokusområder

 

 

Trygge rammer

Dansk Svømmeunion er af den overbevisning, at trygge rammer skaber det bedste fundament for et godt, udviklende og sundt miljø i svømmeklubben.

 

Etisk kodeks er et godt redskab til at sikre, at både instruktører, frivillige og medlemmer får klarhed om, hvad der er en sund, god og acceptabel adfærd i foreningen. Et tydeligt og kendt værdigrundlag er med til at skabe tryghed og sikkerhed blandt alle, der er involveret i foreningen.

 

Igennem etisk kodeks vil følgende gælde:

  • "Instruktør" betegner både hjælpeinstruktører og undervisere i Svømmeskolen, samt trænere på konkurrencehold.
  • "Frivillig" betegner bestyrelsesmedlemmer og andre frivillige udover instruktører, undervisere og trænere, som er tilknyttet klubben (eksempelvis holdledere, officials med flere).
  • "Svømmer" betegner alle medlemmer i klubben, i alle aldre og på alle hold.

 

 

 

 

Videre herfra:

Kontakt

Carsten Jokumsen
Klubkonsulent
Mail: cjo@svoem.dk
Mobil: 2479 8464

 


Cookieindstillinger