Specialforbundsmodul til Diplomtræneruddannelsen
Diplomtræneruddannelsen er for dig, der vil gøre svømmetrænerfaget til et karrierevalg. Med uddannelsen bliver du i stand til at opbygge og varetage stærke talentmiljøer, samt træne og udvikle både junior- og senior-svømmere til et nationalt niveau.
Uddannelsen består af to dele:
Tilmelding:
Du kan tilmelde dig, ved at sende en mail til kursus@svoem.dk
Målgruppe:
Diplomtrænere der er optaget på eller har bestået Diplomtræneruddannelsensgenerelle del i Danmarks Idrætsforbund, og som er deltids- eller fuldtidsansatte konkurrence-trænere.
Formål:
At uddanne stærke, kompetente konkurrencetrænere og talentudviklere på nationalt niveau til svømmeklubber under dansk Svømmeunion.
Forudsætninger:
Svømningens træneruddannelse eller tilsvarende uddannelse skal være bestået.
Deltageren skal være ansat i en klub med national sportslig målsætning og handlingsplan samt have flerårig erfaring med træning af junior/senior svømmere. Desuden skal deltageren være studieegnet, idet der er en del teori der skal læses samt skriftlige opgaver der skal afleveres undervejs i uddannelsen.
Indhold:
Teknikanalyse. Målet er at give træneren en forståelse for biomekanikken og hydromekanikken som praktisk anvendte værktøjer til analyse af stilarter, starter, vendinger mm. for junior- og seniorsvømmere på nationalt og internationalt niveau.
Aldersrelateret svømmetræning og periodisering. Målet er at gøre træneren i stand til at planlægge og strukturere specifik svømmetræning over en flerårig periode, for den enkelte svømmer og for holdet som helhed, ud fra principperne i aldersrelateret træning 2.0.
Træningsevaluering og testning. Målet er at træneren opnår kendskab til samt anvendelse af redskaber, som kan analysere og forbedre tekniske, fysiologiske og psykologiske aspekter af træningen samt konkurrencesituationen.
Stilartsspecifik Landbaseret fysisk træning. Målet er at træneren opnår viden om landbaseret træning til forbedring af fleksibilitet, styrke, hurtighed og agility, under hensyntagen til individuelle forskelle i forhold til køn, alder disciplin og distance. Endvidere vil træneren blive præsenteret for hvordan landbaseret træner kan bruges i en skadesforebyggende sammenhæng.
Træningsmiljø, coaching og life skills. Målet er at træneren lærer om værktøjer til at skabe et positivt og stimulerende træningsmiljø for junior og seniorsvømmere, i sammenhæng med deres liv udenfor svømningen. Endvidere skal træneren lære, i samarbejde med den enkelte svømmer, at lave målsætninger, interventioner og evalueringer af hele sæsoner, makro-cyklusser og mindre perioder. Der kigges ikke kun på svømmerens svømmespecifikke udvikling, men på svømmeren som et helt menneske, hvor de såkaldte ”life skills” skal medtages.
Praktikforløb . Målet er at træneren oplever enten et etableret og stærkt klubtræningsmiljø med junior/senior svømmere som konkurrere på et nationalt niveau, eller et etableret og stærkt talentudviklingsprogram som kontinuerligt har produceret talenter på nationalt niveau.
Eksamensopgave.Træneren skal i en opgave demonstrere evner til at analysere og perspektivere et relevant problemfelt i eget klubmiljø både praktisk og teoretisk (litteraturen). Endvidere skal træneren udarbejde løsningsforslag til optimering af praksis. Træneren bør efter endt praktikforløb have opnået inspiration og perspektiv på flere felter, og må meget gerne tage udgangspunkt i den erfaring i sin opgave.
Varighed:
Undervisning: 5 hverdage fordelt på 2 moduler
Praktikforløb: ca. 4-6 timer
Opgaver:
en synpsis i selvvalgt emne med efterfølgende mundtlig oplæg
Vurdering:
Bestået/ikke bestået samt mundtlig feedback
Materialer:
Aftales med undervisere
Pris:
12.750 kr.
Ved afbud senere end afmeldingsfristen - vil man være økonomisk forpligtet
Afvikling:
Dansk Svømmeunion i samarbejde med Danmarks Idræts-Forbund
Kursusbevis:
Danmarks Idræts-Forbund
Kursus og uddannelse
Mail: kursus@svoem.dk