0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Træner og instruktør Uddannelser

SvømDanmark tilbyder en række uddannelser for trænere og instruktører som underviser børn og voksne i svømning,både bredde og konkurrence 
 

I den forbindelse har SvømDanmarks uddannelsesafdeling arbejdet med at udvikle træneruddannelserne, således at den enkelte klubtræner kan se en ”rød tråd” gennem uddannelsesforløbet. Målet er at klubberne tilbydes uddannelser på et højt fagligt niveau.

 

Som underviser i svømmeskolen anbefaler vi at starte med Svømningens Hjælpeinstruktør uddannelse som efterfølges af Svømningens Grunduddannelse, som er det næste udviklingstrin som underviser. 

 

Som træner for konkurrencehold er udgangspunktet, at man uddannes på Børnetræneruddannelsen som svarer til DIF's træner 1 uddannelse. Det næste udviklingstrin i uddannelsesstrukturen er Årgangstræneruddannelsen, som er målrettet mod konkurrencetrænere på årgangstrænerniveau. Dernæst kommer diplomtræneruddannelse som er målrettet deltidsansatte konkurrence-trænere (under cheftræner niveau) og endelig Idrættens Trænerakademi som er målrettet fuldtidsansatte elite-og cheftrænere.

 

For SvømDanmark er det vigtigt, at den erfaring som den enkelte træner opbygger i egen klub er en del af forudsætningerne for at følge uddannelserne. Derfor anbefales det, at trænerne mellem uddannelserne oparbejder erfaring med de målgrupper. Med tydeliggørelsen af uddannelsesstrukturen er det SvømDanmarks ønske, at give klubberne mulighed for at tænke strategisk i forhold til kompetenceudvikling af klubbens trænere, ikke kun på den korte bane, men også på lang sigter som matcher det uddannelsesniveau som uddannelsen har.

 


  

Information fra kursusafdelingen:

Læs også:

Download:

Kontakt

Kursusadministrationen

Mail: kursus@svoem.dk

Telefon: 29359060


 


Cookieindstillinger