0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Stævner


 

Konkurrencesvømning er også en mulighed i parasporten. Som parasvømmer er det muligt at deltage i parasvømmestævner såvel som i de almene svømmestævner, der organiseres af Dansk Svømmeunion.

 

Der findes både små lokale stævner med plads til alle, uanset niveau, mens konkurrencesvømmerne tilknyttet Special Olympics-holdet, talentholdet og landsholdet har til mål at kvalificere sig ved mesterskaber som Special Olympics World Games, Virtus Global Games samt de Paralympiske Lege.

 

Du kan finde en oversigt over alle kommende stævner i aktivitetskalenderen.

 

Den årlige stævnestruktur i parasvømning.

 

 

Deltagelse i parasvømmetævner


Parastævner, der afholdes i Danmark, organiseres af Parasport Danmark. Årligt afholdes der seks parastævner fordelt i hele landet. Derudover afholdes der årligt de Østdanske Paramesterskaber, Vestdanske Paramesterskaber, Forbundsmesterskab (FB) og Danmarksmesterskab (DM). Ved disse stævner fordeles svømmere i heats på baggrund af tilmeldingstider, og alle stævner afvikles i et 25-meter eller et 50-menter bassin.

 

For at deltage i nationale stævner som parasvømmer, skal man klassificeres ud fra det nationale klassifikationssystem. Dette kræver, at man er medlem af en Parasport Danmark svømmeklub. Du kan finde kluboversigten her.

 

Ønsker du mere information om parasvømmestævner, bedes du kontakte idrætsudvalget for parasvømning.

 

Deltagelse i internationale stævner


For at deltage i internationale stævner kræver det, at man er svømmer på Parasport Danmarks talent- eller landshold, og at man bliver internationalt kvalificeret. Det er landstræneren, der indstiller svømmeren til international klassifikation, og det er Parasport Danmark, der sørger for, at svømmeren får en international licens.

Videre herfra:

Læs også:

 

 

 

Kontakt:

Anne-Dorte Andersen

Idrætskonsulent parasvømning

Mail: ada@parasport.dk

Mobil: 21 34 44 24


 


Cookieindstillinger