0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Stævner


 

Konkurrencesvømning er også en mulighed i parasporten. Som parasvømmer er det muligt at deltage i parasvømmestævner såvel som i de almene svømmestævner, der organiseres af Dansk Svømmeunion.

 

Der findes både små lokale stævner med plads til alle, uanset niveau, mens konkurrencesvømmerne tilknyttet Special Olympics-holdet, talentholdet og landsholdet har til mål at kvalificere sig ved mesterskaber som Special Olympics World Games, Virtus Global Games samt de Paralympiske Lege.

 

Du kan finde en oversigt over alle kommende stævner i aktivitetskalenderen.

 

Deltagelse i parastævner og mesterskaber


Parastævner og mesterskaber afvikles af Idrætsudvalget for parasvømning under Parasport Danmark. For sæsonen 2023/24 afvikles der 4 parastævner, Kortbane Paramesterskab(PM) og Forbundsmesterskabet(FM). FM tilstræbes fra sæsonen 2023/24 at blive afviklet på langbane (50m), øvrige stævner og PM afvikles på kortbane(25m).

 

Til hvert stævne findes samtlige informationer om afvikling af stævnet i svømmetider.dk/stævner/Parastævner og mesterskaber. Du kan i invitationer se hvilke løb og stævner, som kræver klassifikation.

For venskabsløb gælder det, at det ikke kræves klassifikation. Løbet er for dem, som er nybegyndere og præmieres altid med en venskabsmedalje, tider er ikke officielle og ingen diskvalifikation gives.

Paraløb afvikles i hovedreglen efter 2 principper:

  • Parastævner - opdeling i aldersgrupper og præmiere efter hurtigst tid.
  • Paramesterskab(PM)-kræver national klassifikation undtaget venskabsløb, opdeling i aldersgrupper og kåring af 1.,2. og 3, hvor svømmerens tid bliver omregnet til point ift. svømmerens klassifikation. Den med højeste point vinder.
  • Forbundsmesterskab(FM),hvor svømmerens tid bliver omregnet til point ift. svømmerens klassifikation. Den med højeste point vinder.
  • DIF´s Danmarksmesterskab-Kriterier for kvalifikation er på parasport Danmarks hjemmeside

 

Det er desuden muligt at deltage i stævner udbudt af almene svømmeklubber under SvømDanmark. Det forudsætter, at du er medlem af en klub som er medlem af SvømDanmark. For at deltage i SvømDanmarks mesterskab - læs mere om her: Deltagelse i SVØMs mesterskaber.

 

For at deltage i nogle nationale stævner som parasvømmer, skal man klassificeres ud fra det nationale klassifikationssystem. Dette kræver, at man er medlem af en Parasport Danmark svømmeklub. Du kan finde kluboversigten her.

 

Ønsker du mere information om parasvømmestævner, bedes du kontakte idrætsudvalget for parasvømning – på mail swim@parasport.dk.

 

 

Deltagelse i internationale stævner


For at deltage i internationale stævner kræver det, at man er svømmer på Parasport Danmarks talent- eller perfomance/high performancehold, og at man bliver internationalt kvalificeret. Det er landstræneren, der indstiller svømmeren til international klassifikation, og det er Parasport Danmark, der sørger for, at svømmeren får en international licens.

Videre herfra:

Læs også:

 

 

 

Kontakt:

Anne-Dorte Andersen

Idrætskonsulent parasvømning

Mail: ada@parasport.dk

Mobil: 21 34 44 24


 


Cookieindstillinger