0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Stævner


 

Konkurrencesvømning er også en mulighed i parasporten. Som parasvømmer er det muligt at deltage i parasvømmestævner såvel som i de almene svømmestævner, der organiseres af Dansk Svømmeunion.

 

Der findes både små lokale stævner med plads til alle, uanset niveau, mens konkurrencesvømmerne tilknyttet Special Olympics-holdet, talentholdet og landsholdet har til mål at kvalificere sig ved mesterskaber som Special Olympics World Games, Virtus Global Games samt de Paralympiske Lege.

 

Du kan finde en oversigt over alle kommende stævner i aktivitetskalenderen.

 

Den årlige stævnestruktur i parasvømning.

 

 

Deltagelse i parasvømmetævner


Parastævner, der afholdes i Danmark, organiseres af Parasport Danmark. Årligt afholdes der seks parastævner fordelt i hele landet. Derudover afholdes der årligt de Østdanske Paramesterskaber, Vestdanske Paramesterskaber, Forbundsmesterskab (FB) og Danmarksmesterskab (DM). Ved disse stævner fordeles svømmere i heats på baggrund af tilmeldingstider, og alle stævner afvikles i et 25-meter eller et 50-menter bassin.

 

For at deltage i nationale stævner som parasvømmer, skal man klassificeres ud fra det nationale klassifikationssystem. Dette kræver, at man er medlem af en Parasport Danmark svømmeklub. Du kan finde kluboversigten her.

 

Ønsker du mere information om parasvømmestævner, bedes du kontakte idrætsudvalget for parasvømning.

 

 

Deltagelse i mesterskaber ved Dansk Svømmeunion


Parasport Danmark og Dansk Svømmeunion ønsker i samarbejde at skabe mulighed for, at parasvømmere med sportslige ambitioner og potentiale med dispensation for de objektive kvalifikationskriterier kan deltage i Dansk Svømmeunions regionale stævneaktiviteter og nationale event under hensyntagen til nedenstående overordnede principper:

 

  • Parasvømmere, der er tilknyttet til Parasport Danmarks talenthold og landshold, og derudover i det hele taget målrettet arbejder på at udleve sit potentiale som svømmer, er målgruppen for dispensation i forbindelse med deltagelse i Dansk Svømmeunions stævner og mesterskaber.

 

  • Parasvømmere kan få dispensation for de objektive kvalifikationskriterier i det omfang, at det giver sportsligt værdi for den enkelte svømmer, og at alderskriterier er opfyldt.

 

  • Parasvømmere tilknyttet træningsmiljøer i Dansk Svømmeunions medlemsklubber skal have mulighed for sammen med holdkammerater og jævnaldrende at deltage i Dansk Svømmeunions regionale stævneaktiviteter og nationale event for at understøtte den sociale tilknytning til træningsmiljøet.

 

Bemærk i øvrigt at der udelukkende gives dispensation for de objektive kvalifikationskriterier (normalvis kravtider) og ikke øvrige gældende proportioner og regler i forbindelse med tilmelding og deltagelse i de enkelte regionale stævneaktiviteter og nationale event. Se regler og proportioner for de enkelte events i invitationen på Svømmetider.

 

Alle parasvømmere er naturligvis velkomne til at deltage i Dansk Svømmeunions regionale stævneaktiviteter og nationale event uden hensyntagen til ovenstående, såfremt de opfylder de objektive kvalifikationskriterier og relevante alderskriterier.

 

Svømmere, der kan deltage i Dansk Svømmeunions regionale stævneaktiviteter og nationale event med dispensation, skal forud for tilmelding være oplistet på nedenstående liste:

 

Navn Årgang Licensnummer Aldersgruppe Klassifikation
Alexander Hillhouse 2004 0461AL Senior/åben klasse S14/SB14/SM14
Camilla Bitz Witt 2003 0328BF Senior/åben klasse S9/SB9/SM9
Celia El Maghili Fisker 2003 0374BG Senior/åben klasse Kan ikke slå rekord
Frederik Schmidt Johansen 2002 0239AT Senior/åben klasse S14/SB14/SM14
Freja Kvist 2006 0668AR Junior S10/SB9/SM9
Jakob Heeb 2001 0141AR Senior/åben klasse S9/SB8/SM9
Karina Lauridsen 1976 7642AA Senior/åben klasse Kan ikke slå rekord
Maria Kjer Rasmussen 2007 0728AA Junior S19/SB19/SM19
Marius Danielsen 2005 0569AP Junior S19/SB19/SM19

 

For optagelse på ovenstående liste kontaktes Parasport Danmarks idrætskonsulent, Anne-Dorte Andersen, på ada@parasport.dk.

 

Det understreges at der jf. Parasport Danmarks regler udelukkende kan sættes danske rekorder af svømmere, der er internationalt klassificeret og i den ovenfor angivne handicapklasse.

 

Tilmelding skal ske via e-mail til relevant kontaktperson for stævnet som angivet i Svømmetider. E-mail med tilmelding skal indeholde oplysninger om svømmerens navn, årgang, licensnummer, løbsnumre og discipliner med angivelse af bedste opnåede tid(er) inden for kravtidsperioden samt om tid er opnået på kort- eller langbane.

 

 

Deltagelse i internationale stævner


For at deltage i internationale stævner kræver det, at man er svømmer på Parasport Danmarks talent- eller landshold, og at man bliver internationalt kvalificeret. Det er landstræneren, der indstiller svømmeren til international klassifikation, og det er Parasport Danmark, der sørger for, at svømmeren får en international licens.

Videre herfra:

Læs også:

 

 

 

Kontakt:

Anne-Dorte Andersen

Idrætskonsulent parasvømning

Mail: ada@parasport.dk

Mobil: 21 34 44 24