Ansøgning til optagelsesprøve som livredder
Den 1. oktober blev der åbnet for nye ansøgere, der gerne vil ind på grunduddannelsen til åbent vand-livredder i TrygFonden Kystlivredning med henblik på at trække i den rød-gule uniform til sommer. Af de indkomne ansøgninger forventes omkring 200 at blive inviteret til optagelsesprøver i starten af 2017. Derfra håber vi at tilbyde op mod 60 ansøgere optag på grunduddannelsen.
Ansøgning om livreddertårn
Den 1. oktober var også deadline for ansøgninger fra landets kommuner, der gerne vil samarbejde med os omkring livredningstjeneste. De indkomne ansøgninger gennemgås i skrivende stund.
Afholdte samlinger og events
Igen i år er der afviklet IRB Team TFK ”Inflatable Rescue Boat Camp”, hvilket havde til formål at introducere IRB sporten for de nyuddannede kystlivreddere, der kunne prøve kræfter med sporten og få undervisning i basale færdigheder. Der var syv deltagere fra det eksisterende IRB Team og 12 nye deltagere, hvoraf to var fra Teambades Livredningstjeneste. Teambade har lagt ny energi i at prøve på at skabe et IRB Team, ligesom at Den Nordsjællandske Livredningstjeneste også varsler med ambitioner om at konkurrere. Alt i alt positive tegn for IRB sporten.
Ved BølgeCampen fik 20 deltagere mulighed for at forbedre deres færdigheder i de små to meter høje bølger ved Stevns Klint og Rødvig. Der blev trænet på rescueboard og SUP samt i IRB-både.
Seks af TrygFonden Kystlivrednings instruktører og Lasse Serup Jensby fra sekretariatet deltog i et vandscooterkursus i Klitmøller, hvor Glyn Owens fra Water Safety International kom på besøg fra Irland for at undervise. Glyn Owens er en af de fremmeste i verden i forhold til brug af vandscootere i redningssammenhæng, og det gav et meget udbytterigt forløb.
Slutningen af uge 42 blev for 10 instruktører samt uddannelseslederen fra TrygFonden Kystlivredning, Michael Iwersen, brugt på en studietur til Portugal med gode udvekslingsoplevelser med de lokale livredderkræfter og oplevelser i havet til følge.
Traditionen tro bidrog TrygFonden Kystlivredning til den internationale Hjertestarterdag den 16. oktober. Igen i år var der livreddere til stede i fem lufthavne, hvor passagererne kunne bruge ventetiden på at lære om hjertelungeredning og brug af hjertestartere. Der blev noteret knap 700 sessioner, hvor folk prøvede kræfter med denne livsvigtige færdighed.
Fra chefen for viden og dokumentation
Erik Bech har deltaget i et fælleseuropæisk Risk Assessment Senior Tutor seminar i Holland om et nyt risikovurderingskoncept af svømmehaller, åbne bade og vandområder, for eksempel havneområder, hvor cirka en fjerdedel af alle danske drukneulykker sker. Formålet med det nye koncept er at reducere risikomomenterne, for eksempel manglende belysning på havnearealer.
Erik har endvidere deltaget som International Life Saving Organisation’s (ILSE) repræsentant i WHO’s årlige regionale europæiske møde i FN-byen i København om blandt andet forebyggelse af drukneulykker gennem folkeoplysning. Mødet blev åbnet af Kronprinsesse Mary, der selv deltog hele den første dag.
Senest har Erik deltaget i SAFETY 2016 konferencen i Finland, hvor der blandt andet blev vidensdelt på fundraising til og opbygning af nationale vandsikkerhedsplaner. Der er blandt andet oprettet en international erfa-gruppe, der udveksler erfaringer, udfordringer og opnåede mål i de nationale vandsikkerhedsplaner.