0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Overdommer (modul 7)

Til dig som har lyst til at være overordnet ansvarlig for et stævne. På kurset vil der især være fokus på udvikling af rollen som leder af et svømmestævne

 

Ole Høgh Jensen, Svømmeklubben Nord, som deltog i kurset i 2017 udtaler følgende; "Jeg føler mig godt rustet til opgaven som overdommer. Kurset var en fin blanding af gennemgang af forskellige emner på den ene side, og praktiske opgaver på den anden. Gennem sidstnævnte fik vi prøvet selv at forberede et officialmøde og at stå på kanten som overdommer i et par heats. Det gav et indblik i, hvor udfordringerne ligger, men også en fornemmelse af, at "det kan jeg godt klare" – om end det selvfølgelig er klart, at det kræver noget øvelse, før man rigtig får styr på det."

 

Målgruppe
Alle der ønsker at uddanne sig til Overdommer ved svømmestævner.

Formål
At uddanne overdommere for at sikre den bedst mulige ledelse af et svømmestævne, samt at sikre en ensartet og retfærdig bedømmelse af svømmernes præstationer ved ethvert svømmestævne.

Indhold

Den svømmefaglig del indeholder gennemgang af de 50 spørgsmål, som er afleveret forud for kurset. Endvidere en snak om officials bemandingen ved stævnerne og generelt om officials strukturen i Dansk Svømmeunion. Der bliver også tid til praktik på bassinkanten.

Læringsmålet for den svømmefaglige del af kurset er, at den enkelte kursist tilegner sig viden om svømmereglerne og tolkning af disse, herunder også andre relevante bestemmelser i dommerhåndbogen.

Desuden får man som kursist kendskab til hvordan man kommunikere let og forståeligt til både officials, trænere og ledere. Endvidere opnås der et kendskab til alle funktioner og processer ved et stævne, samt hvordan man som overdommer kan støtte og vejlede mindre erfarne stævneledere om deres ansvar og opgaver.


Den ledelsesmæssig del af kurset indeholder temaer som adfærd, og bevidstheden om hvordan man agerer som overdommer. Endvidere om samarbejde, kommunikation, kropssprog samt åbenhed overfor refleksion fra andre i og omkring stævneafviklingen.

Læringsmålet for den ledelsesmæssige del af kurset er, at den enkelte kursist får kendskab til hvordan der skabes gode samarbejdsrelationer mellem alle parter i et svømmestævne. Men også hvordan der skabes en god stemning, hvad det betyder, at have et positivt og udadvendt kropssprog samt respekt for menneskers forskellighed. Endvidere får man kendskab til hvordan man er lyttende og udviser anerkende ledelse, som gør at man fremtræder som en naturlig leder af et svømmestævne og dermed evner mundtligt at kommunikere holdninger og forventninger i en større forsamling.

 

Varigheden af kurset, er to enkelt dage fordelt med henholdsvis 8 og 9 timer.


Deltagerantal: min. 12

 

Underviser: Charlotte Kert, Lars Hededal og Jens Strandberg.


Materialer:  Dommerhåndbogen, Regeltolkninger, 50 spørgsmål (udsendes forud), cases

 

Forudsætninger:
Alder: fyldt 21 år. Have gennemgået og bestået modul 1, 2, 3, 4 og 6.

Have fungeret som dommer ved et antal stævner. Inden endelig optagelse på kurset have besvaret de tilsendte 50 spørgsmål tilfredsstillende.

Det anbefales at man har fungeret som official indenfor alle moduler 1 år efter gennemførelsen af det sidste modul.

 

Varighed:
To dage - 17 lektioner

Materialer:
Dommerhåndbogen, Regeltolkninger, 50 spørgsmål (udsendes forud), cases

Afvikling:
Dansk Svømmeunion

Kursusbevis:
Dansk Svømmeunion

Bemærkninger:

For at blive optaget på kurset, skal de 50 spørgsmål være besvaret og godkendt forud for kurset.

 

Kommende kurser:

19
August
2023
Officials
Modul 7 - Overdommer OM723-3902
DGI-huset
9
September
2023
Officials
Modul 7 - Overdommer OM723-3902
DGI-huset

Information fra kursusafdelingen:

Læs også:

Download:

Kontakt

Kursusadministrationen

Mail: kursus@svoem.dk

Telefon: 29359060


 


Cookieindstillinger