0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Åbent vand-livredderdommer

Åbent vand-livredderdommeruddannelsen kvalificerer dommeren til at dømme Åbent vand-underviser- og/eller ILS Åbent vand-livredderprøven samt til at undervise i genoplivning med AED. 

 

Dette kursus bliver afholdt én gang årligt og er primært placeret om foråret.  

 

Målgruppe:

Kurset er tilegnet personer med interesse for åbent vand-sikkerhed og som ønsker at tilegne sig kompetencer til at dømme Åbent vand underviserprøven-og/eller ILS Åbent vandlivredderprøven. Samtidig er det muligt for kursister at få en instruktøruddannelse i genoplivning med brug af hjertestarter certificeret af Europæisk Råd for Genoplivning (ERC). 

 

Er kursisten på forhånd uddannet førstehjælpsinstruktør jf. Dansk Førstehjælpsråd/ Dansk Råd for Genoplivnings guidelines og kan fremvise et gyldigt bevis, er det muligt kun at melde sig på Modul 2.  


Formål:

På dette Åbent vand-livredderdommer- og ERC instruktørkursus vil du blive introduceret til, og trænet i, dommergerningen i Dansk Svømmeunion og til slut på kurset blive kvalificeret til at udføre dommergerningen i praksis. Kurset giver dig et stort indblik i Åbent vand-sikkerhed og som minimum et certifikat til at kunne dømme Åbent underviserprøven.

 

Afviklingen af Dansk Svømmeunions vandsikkerhedsprøver skal altid ske sammen med en godkendt Livredderdommer med licens til den prøve, der afvikles. Livredderdommeren sikrer, at alle retningslinjer følges og indberetter prøven til Dansk Svømmeunion.

 

Forudsætninger:

  • Kursisten skal være fyldt 21 år og det er en fordel at have forudgående erfaring med åbent-vand svømning og livredning.
  • Kursisten skal have tilknytning til åbent-vand aktiviteter samt have indsigt i Dansk Svømmeunionens arbejde.
  • Kursisten skal være i besiddelse af evner, der kvalificerer til at lede de praktiske prøver og forestå en mundtlig overhøring.
  • Det er en fordel at have taget et 6 timers alment førstehjælpskursus forud for livredderdommerkurset, men det er ikke et krav, da der vil blive undervist i førstehjælp på kurset.
  • Det forventes, at alle kursister deltager aktivt på kurset og skal som minimum selv have gennemført Åbent vand- underviserprøven
  • For at blive certificeret til at kunne dømme Åbent vand-livredderprøver, skal dommeren selv have et gyldigt certifikat til prøverne eller en tilsvarende kystlivredderprøve, som lever op til de samme kriterier.

 

Indhold og varighed:

Kurset består af 2 obligatoriske moduler fordelt på 3 kursusdage.

Kurset afvikles på Trygfondens Uddannelsescenter på Nordholmen i Hvidovre

 

 

Modul 1

På kursets første dag vil kursisterne blive undervist i et 4 timers ERC BLS/AED kursus, der er et førstehjælpskursus i basal hjerte-/lungeredning (HLR) og brug af hjertestarter (AED). Undervisningen er en blanding af teori samt en stor hovedvægt på praktiske øvelser. Derfor vil der kun være 6 kursister pr. instruktør pr. kursus. For mere info omkring dette modul, læs her.

 

På kursets anden dag vil kursisterne gennemgå et instruktørkursus. På instruktørkurset trænes de pædagogiske principper, der anvendes i undervisningen på ERC’s kurser og som samtidig er brugbare i dommergerningen. Der vil være løbende evaluering og kurset skal gennemføres tilfredsstillende og med gode faglige kvalifikationer med henblik på, at kursisten kan indstilles til instruktør kandidat. 

 

 

Modul 2

På modul 2 introduceres kursisterne til dommergerningen i åbent-vand. Kurset vil bestå af en blanding af teori og praksis, der delvist afholdes på stranden.  Kursisterne vil blive præsenteret for de forskellige delelementer og færdigheder som åbent-vand prøverne består af. Derudover vil kursisterne blive introduceret for, og trænet i, dommergerningen samt livredningsteori og sikkerhed.

 

På modul 2 aflægger kursisterne Åbent-vand underviserprøven, som en del af modulet, og der udstedes efterfølgende et bevis på aflæggelse.

 

Du skal gennemgå begge moduler for at blive livredderdommer. 

Har man i forvejen et gyldigt ERC-certifikat, er det tilstrækkeligt for kun at tilmelde sig modul 2, og fremsende dokumentation på gennemførelse.

 

Der er mulighed for at tilkøbe superversion til ERC-instruktør delen. Hvis du vælger at tilkøbe supervision kan du efter 2 tilfredsstillende gange undervise og udstede beviser fra ERC i BLS/AED undervisning

 

Bemærkninger:

Kurset bliver afholdt om foråret, derfor skal kursisten være i ført en tætsiddende våddragt ca. 3-5mm tykkelse. Derudover kan kursisten med fordel medbringe; neoprensko/sokker, handsker og neopren hætte.

Ved henvendelse, kan der være mulighed for at låne en våddragt, men der garanteres ikke for at alle størrelser haves.  

 

En dommer, der viser sig usikkert til sit hverv, kan ikke opnå sin autorisation. 

 

Gyldighed af dommercertifikat:

  • Dommercertifikatet er gyldigt sålænge dommeren er i besiddelse af en gyldig prøve indenfor det område som dommeren ønsker at dømme.

  • Gyldighedsperioden anføres på certifikatet. Ved udløb fornyes certifikatet for de autoriserede dommer efter deltagelse i et dommerseminar.

  • Dommercertifikatet bliver ikke fornyet, såfremt indehaveren ikke selv har tagt en aktiv prøve inden for et år.

  • Skal dommerens certifikat opdateres, sendes det aktive/gyldige prøvecertifikat til kursus@svoem.dk, hvorefter dommerlicensen automatisk opdateres. 

 

Tilmelding:

 

Skal ske via kursuskalenderen nedenfor. 

 

Afmelding:

Kan ske frem til 4 uger før kursusdatoen af din klub/forening til kursus@svoem.dk, ved senere afbud skal dette fortsat ske via ovennævnte mail og din klub/forening økonomisk forpligtiget.

 

Alle priser er med forbehold for prisændringer.

 

En dommer, der viser sig usikkkert til sit hverv, kan ikke opnå sin autorisation. 

 

Kommende kurser

2
Juni
2023
Dommere
Åbent-Vand Livredderdommerkursus 2023 AALDK23-4180
Idrættens Hus

Videre herfra:

Læs også:

Download:

Kontakt:

Kristine Nyboe

Udannelseskonsulent, livredning

Mail: ks@svoem.dk

Mobil: 51663967


 


Cookieindstillinger