0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Bliv klogere på myter og fakta om udspring her

MYTE: "Vores aktive i klubben ønsker at prøve kræfter med udspring. Men at starte udspring op i en klub kan ikke lade sig gøre da vi ikke har nogen personer som er kvalificeret til at undervise."

 

FAKTA: Hvis I har bassintiden og en træner som er åben for ligeledes at udvikle sig og prøve kræfter med udspring, så hjælper vi med resten.

Det eneste I skal gøre er, at kontakte Udspirngssektionen, så vil der efter jeres ønske blive stillet en træner til jeres disposition når det passer jer. I vores samarbejde med klubben og især træneren vil i løbende blive klædt bedre og bedre på til jeres daglige undervisning.

 


MYTE: "Udspring ser altså rigtig svært ud. Jeg har set det på fjernsyn og jeg kan slet ikke forestille mig selv gøre hvad de gør. Skal man vel næsten være et slags supermenneske for at gå til udspring"

 

FAKTA: Hvad man ser i fjernsynet fra sportsgrene er oftest de absolut bedste. Vi ved alle, at ønsker man at blive den bedste i verden til noget, så kommer man selvfølgelig ikke sovende til det. Det kræver mange års hård træning. Men det man ser i fjernsynet er bestemt ikke det man starter med. Udspring kan dyrkes af alle. Gennem leg, sjov og træning arbejder man sig langsomt til nye og mere komplicerede spring.

 


MYTE: "Udspring er farligt!"

FAKTA: Som træner er noget af det værste man kan opleve, at en springer slår sig på vandet. I udspring handler det meget om, at vi i fællesskab først laver nye og sværere spring, når man er klar til det. På denne måde undgår vi får mange af de ellers harmløse, maveplaskere og rygplaskere. For de mere erfarne springere handler det selvfølgelig mere om at undgå overbelastningsskader. Derfor er det vigtigt at vi i vores daglige træning laver den nødvendige styrketræning. På den internationale bane i udspring er det faktisk meget almindeligt, at gymnaster, går fra gymnastikken på grund af skader og overbelastning, og over til udspring.

Videre herfra:

Læs også:

Download:

Kontakt:


 






Cookieindstillinger