0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Udspring - en sport for alle

Udspringssektionen fortæller nedenfor om en nichesport, som alle, med lyst til fysiske udfordringer fra forskellige højder, kan tage del i.

 

Spring fra vipper og platform:

Spring fra vipper 1m og 3m samt tårn på 5m, enkelte steder også 7½m og 10m.

Springene opbygges fra kant, startskamler og vipper med grundøvelser til det rigtige spring og et korrekt afsæt. Herefter udvikles springene med flere rotationer og skruer.
 

Kropskontrol:

Udspring er en sportsgren i familie med gymnastik og trampolinspring. En udspringstræning består derfor meget af gymnastikøvelser for smidighed, styrke, spændstighed og balance. Den motorik man styrker via tør-træningen overføres til spring fra vipperne. Udspring styrker derfor motorik og koncentrationsevner.
 

Mental udvikling:

Udspring kan være ganske grænseoverskridende, men en stor personlig sejr for den enkelte springer, når grænsen flyttes. Det giver selvtillid at overvinde frygt. Udspring kræver også koncentration og den mentale styrke trænes  i udviklingen.
 

Holdånd og personlig udvikling:

Selvom udspring er en individuel sport foregår undervisningen i hold, hvor man støtter hinanden  i den daglig træning. Til stævner bevares motivationen via udvikling af venskaber.
 

Diplomer. I den daglige træning arbejdes der målrettet med at lære de spring, som bør læres først. Rækkefølgen er vigtig for udviklingen, derfor er der udarbejdet et diplomsystem som udspringerne testes efter og belønnes med.


Trip-Trap Stævner:

Trip-Trap Stævner er  for bredden i forskellige niveauer og afholdes flere gange om året. Der afholdes begynder stævner og stævner med indhold som til DM. Stævnerne er træningsstævner og, for de bedste, forberedelser til DM.


Træningslejre:

Der afholdes træningslejre både internt i landets klubber, men også på landsplan, for sammen at udvikle og motivere springerne og  trænerne.


Juniorsamling:

Juniorsamling er en træningslejr der afvikles ca. 3 gange årligt for alle landets bedste ungdoms-springere. De dygtigste udpeges i hver deres klub og tilbydes at deltage i lejrene, for at træne sammen, så motivationen styrkes og udviklingen forbedres samt venskaber på tværs af klubberne opbygges.


Danske Mesterskaber:

DM afvikles en gang om året, som regel i foråret. Stævnet afvikles efter FINAs regler og i tidsrummet fra fredag eftermiddag til søndag eftermiddag. Stævnedeltagerne udtages i klubberne  og kan deltage i årgangsmesterskabet og/eller seniormesterskabet på 1m og/eller 3m. DM tårnmesterskab afvikles ligeledes en gang årligt fra platform 5m, 7½ eller 10m med samme regler.


Nordiske Mesterskaber:

Udtagelse til NM kræver god placering med et minimum af point ved DM.


Udenlandske stævner:

Der deltages også i udenlandske stævner, her er det op til de enkelte klubber at afgøre om de ønsker at deltage. Ofte deltager de danske klubber sammen i disse stævner.

 

Ønsker du at vide mere, er du velkommen til at kontakte Udspringssektionen herom.

Videre herfra:

Læs også:

Guide for tilskuere

Download:

Kontakt:


 


Cookieindstillinger