0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Hvad er parasvømning?


 

 

Friheden i vand - det kan alle opleve!

 

Parasvømning er svømning, der dyrkes af svømmere med et handicap eller særligt behov.

 

Svømning er en idræt, der rummer en bred og mangfoldig målgruppe. Svømning kan dyrkes af alle uanset handicap eller særligt behov.

 

Svømning er en af de mest traditionsrige sportsgrene i parasporten. Faktisk var svømning den første idræt, hvor idrætsudøvere med funktionsnedsættelse kunne møde hinanden i konkurrence.

 

Der findes en bred vifte af svømmetilbud, både i parasport- og almenklubberne. Der tilbydes Halliwick svømning, varmtvandssvømning for børn og voksne samt svømning med mulighed for at deltage ved stævner for både børn og voksne, bredde som elite. Der er mulighed for at blive inkluderet på et alment svømmehold såvel som på specifikke parasvømmehold.

 

 

Hvem er Parasport Danmark?


Parasport Danmark er et specialforbund under Danmarks Idrætsforbund (DIF), der arbejder for at give alle mennesker med et handicap eller særligt behov mulighed for at dyrke idræt, bevæge sig, motionere og konkurrere i et berigende og attraktivt, socialt fællesskab.

 

Parasport Danmark ønsker at udbrede og udvikle parasvømning i samarbejde Dansk Svømmeunion og svømmeklubberne i hele landet. På nuværende tidspunkt findes der hele 90 klubber i Danmark, der tilbyder parasvømning. Du kan søge efter en klub her.

 

Du kan læse mere om Parasport Danmarks hold under aktiviteter.

 

 

Bliv en del af Team Rising Stars


Svømning er en del af Parasport Danmarks Rising Stars-koncept, der går ud på at udvikle gode undervisnings- og træningsmiljøer for børn alderen 7-15 år, der har et handicap eller særligt behov. Holdet henvender sig til dig, der ønsker at lære at svømme, eller som allerede er inkluderet i en almen svømmeklub og ønsker en ekstra træning. Holdet foregår i trygge rammer og undervises af kompetente parasvømmetrænere, der har erfaring med at træne parasvømmere.

 

Rising Stars svømmehold tilbydes én gang om ugen i København, Horsens, Odense, Korsør og Aarhus. Du kan læse mere om Rising Stars her.

Videre herfra:

Kontakt:

Anne-Dorte Andersen

Idrætskonsulent parasvømning

Mail: ada@parasport.dk

Mobil: 21 34 44 24


 


Cookieindstillinger