0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

 Aktuelt

 Næste arrangement

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
28
April
2018
Svømning
Frederikssund Klubmesterskaberne afsnit 3
Frederikssund svømmehal
28
April
2018
Svømning
Klubmesterskab
Haslev Svømmehal

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Svømningens grunduddannelse

E-læring starter:

27. august kursussted Viborg

27. august kursussted Kalundborg

10. september St. Heddinge

ERC og Livredderdommerkursus

6. oktober Metalskolen Slangerup

Livredderakademi

31. juni Hvidovre

Åbent-Vand Livredderdommerkursus

11. maj Brøndby 

Seneste nyt

Modul 1

24. maj Aarhus

27. maj Hobro

Modul 2 vende bane måldommer:

5. maj Nakskov

5. maj Sønderborg

12.maj Vallensbæk

Modul 6

16. juni Aarhus

Modul 7 Overdommer

26.august + 8. september

 Næste arrangement

3
Maj
2018
Officials
Modul 3 - Starter off18-3059
Erritsø Svømmehal
5
Maj
2018
Træner/instruktør
Svømningens Grundudd. Weekend 2 af 2 TR18-3004
Danhostel Kalundborg Vandrerhjem
5
Maj
2018
Træner/instruktør
Svømningens TRÆNERudd. del 3 af 3 TR18-2928
Danhostel Kalundborg Vandrerhjem

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

 Login

Flere funktioner kræver login: 

 

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.

Rådgivning og Jura

    Tags:

I Dansk Svømmeunion er det muligt at få rådgivning og sparring på områder der relaterer sig til udvikling og drift af klubben / foreningen. Du kan læse mere om de forskellige områder nedenfor. 


 

Idrættens Forsikringer

Alle foreninger der er medlem af Dansk Svømmeunion, og dermed også af Danmarks Idrætsforbund, er automatisk dækket af den kollektive forsikringsaftale som DIF og DGI har tegnet i forsikringsselskabet Tryg

 

De forsikringer, som DIF og DGI har tegnet, er dem, som enten er lovpligtige eller dem, som alle foreninger normalt har brug for. Nogle foreninger kan dog have brug for at tegne supllerende forsikringer grundet bl.a. foreningens aktviteter, ejendom og lignende. Se og læs mere om Idrættens fælles forsikring her.

 

Beredskabsfolder samt tilhørende vejledning/skabelon

Er jeres klub parat, hvis der sker en kritisk hendelse? En beredskabsplan sikrer at hændelsers omfang begrænses og at der ydes hjælp hurtigst muligt. En beredskabsplan foreskriver roller, ansvarsfordeling mm. og forebygger at frivillige, ansatte m.fl., ender midt i uovrskuelige opgaver, når der sker en kritisk hændelse. Med en beredskabsplan tager jeres forening ansvar for jeres medlemmer, jjeres frivillige og jeres ansatte.

 

Derfor har vi, I samarbejde med Danmarks Idrætsforbund, udarbejdet en folder samt en tilhørende vejledning/skabelon, som hjælp til at udarbejde en beredskabsplan i jeres forening. 

 

 

Seksuelle krænkelser & Etisk Kodeks

Hvad kan foreningen gøre for at forebygge seksuelle krænkelser af børn og unge, hvad siger børneattestloven, og hvordan rådgiver Danmarks Idrætsforbund i konkrete sager? Det er lovpligtigt for alle idrætsforeninger at indhente børneattester, når der tilknyttes nye trænere, instruktører, ledere m.fl., som skal have direkte og vedvarende kontakt med børn under 15 år.

 

Danmarks Idrætsforbund har i samarbejde med DGI og DFIF lavet folderen "Husk børneattesten" med en tilhørende vejledning, som kort beskriver hvorfor og hvordan foreninger indhenter børneattester. Se mere her.


Forebyggelse

Dansk Svømmeunion har udarbejdet folderen "Etisk Kodeks" med fokus på forebyggelse og åbenhed i foreningen. Den indeholder råd og informationer til svømmeklubber omkring, hvordan man udarbejder en politik og/eller leveregler på området. Se meget mere her.

Danmarks Idrætsforbund har også udarbejdet en folder herom, som du finder via linket ovenfor.

 

 

Foreningens vedtægter

Skal klubben/foreningen have nye vedtægter, så er det en god idé at læse Danmarks Idrætsforbunds vejledning omkring udarbejdel og revision af idrætforningens vedtægter. Den giver svar på de spørgsmål der typisk melder sig og indeholder også en skabelon for gode vedtægter. Læs mere her.

 

 

Ansættelser

Danmarks Idrætsforbund har udarbejdet en vejledning om regler for ansættelsesforhold samt standardkontrkater for henholdsvis ulønnet og lønnet arbejde. Det er også muligt at finde en standardkontrakt på engelsk. Læs mere her  .

 

 

Persondataloven

Hvem gælder persondataloven for loven for og hvilke oplysninger må foreninger gemme og registrere? Danmarks tre største idrætsorganisationer har sammen udarbejdet en kort pjece om de bestemmelser i persondataloven, der har størst interesse for idrætforninger. Læs mere her.

 

 

Skat

Det er vigtigt at idrætsforeninger har styr på skattereglerne - både regler for eksempelvis udbetaling til lønnede eller ulønnede trænere og ledere, samt udbetaling af skattefrie godtgørelser. Pjecen 'Skat - skattemæssige forhold for idrætsforeninger'. Se mere her.

 

 

Moms

Danmarks Idrætsforbund og DGI har sammen udgivet en vejledning om momsmæssige forhold for idrætsforeninger. Se mere her.

 

 

Folkeoplysning

Idrætsforeninger er med folkeoplysningsloven sikret støtte, men støtten kan være meget forskellige fra kommune til kommune. Læs mere om lov om økonomisk støtte til foreningslivet her


 

Sponsoraftaler

Når en forening indgår sponsoraftaler, er det, både for foreningen og sponsor, vigtigt, at der ikke efterfølgende opstår tvivl om, hvad der er aftalt. En sponsoraftale bør altid være skriftlig og her har Danmarks Idrætsforbund udarbejdet en standardkontrakt, som der kan gøres brug af. Se mere her
 

Videre herfra:

Læs også:

Download:

Kontakt

Lars Bo Larsen

Udviklingskonsulent

Mail: lbl@svoem.dk

Mobil: 29160901