0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Rådgivning og Jura

I Dansk Svømmeunion er det muligt at få rådgivning og sparring på områder der relaterer sig til udvikling og drift af klubben / foreningen. Du kan læse mere om de forskellige områder nedenfor. 

 

Ansættelser

Danmarks Idrætsforbund har udarbejdet en vejledning om regler for ansættelsesforhold samt standardkontrkater for henholdsvis ulønnet og lønnet arbejde. Det er også muligt at finde en standardkontrakt på engelsk. Læs mere her.

 

Arbejdsplads Vurdering (APV)

Til brug for udarbejdelse af APV i svømmeklubberne anvendes en skabelon om APV for kontor og en skabelon om APV for sport og kultur. Læs mere her 

 

Beredskabsfolder samt tilhørende vejledning/skabelon

Er jeres klub parat, hvis der sker en kritisk hendelse? En beredskabsplan sikrer at hændelsers omfang begrænses og at der ydes hjælp hurtigst muligt. En beredskabsplan foreskriver roller, ansvarsfordeling mm. og forebygger at frivillige, ansatte m.fl., ender midt i uovrskuelige opgaver, når der sker en kritisk hændelse. Med en beredskabsplan tager jeres forening ansvar for jeres medlemmer, jjeres frivillige og jeres ansatte.

 

Derfor har vi, I samarbejde med Danmarks Idrætsforbund, udarbejdet denne folder . I kan ligeledes downloade et word.doc med beredskabsfolderen som er let at tilpasse jeres forening her

 

Foreningens vedtægter

Skal klubben/foreningen have nye vedtægter, så er det en god idé at læse Danmarks Idrætsforbunds vejledning omkring udarbejdel og revision af idrætforningens vedtægter. Den giver svar på de spørgsmål der typisk melder sig og indeholder også en skabelon for gode vedtægter. Læs mere her.

 

Folkeoplysning

Idrætsforeninger er med folkeoplysningsloven sikret støtte, men støtten kan være meget forskellige fra kommune til kommune. Læs mere om lov om økonomisk støtte til foreningslivet her

 

Idrættens Forsikringer

Alle foreninger der er medlem af Dansk Svømmeunion, og dermed også af Danmarks Idrætsforbund, er automatisk dækket af den kollektive forsikringsaftale som DIF og DGI har tegnet i forsikringsselskabet Tryg

 

De forsikringer, som DIF og DGI har tegnet, er dem, som enten er lovpligtige eller dem, som alle foreninger normalt har brug for. Nogle foreninger kan dog have brug for at tegne supllerende forsikringer grundet bl.a. foreningens aktviteter, ejendom og lignende. Se og læs mere om Idrættens fælles forsikring her.

 

Moms

Danmarks Idrætsforbund og DGI har sammen udgivet en vejledning om momsmæssige forhold for idrætsforeninger. Se mere her.

 

Persondataloven

Hvem gælder persondataloven for loven for og hvilke oplysninger må foreninger gemme og registrere? Danmarks tre største idrætsorganisationer har sammen udarbejdet en kort pjece om de bestemmelser i persondataloven, der har størst interesse for idrætforninger. Læs mere her.

 

Seksuelle krænkelser & Etisk Kodeks

Hvad kan foreningen gøre for at forebygge seksuelle krænkelser af børn og unge, hvad siger børneattestloven, og hvordan rådgiver Danmarks Idrætsforbund i konkrete sager? Det er lovpligtigt for alle idrætsforeninger at indhente børneattester, når der tilknyttes nye trænere, instruktører, ledere m.fl., som skal have direkte og vedvarende kontakt med børn under 15 år.

 

Danmarks Idrætsforbund har i samarbejde med DGI og DFIF lavet folderen "Husk børneattesten" med en tilhørende vejledning, som kort beskriver hvorfor og hvordan foreninger indhenter børneattester. Se mere her.


Forebyggelse

Dansk Svømmeunion har udarbejdet folderen "Etisk Kodeks" med fokus på forebyggelse og åbenhed i foreningen. Den indeholder råd og informationer til svømmeklubber omkring, hvordan man udarbejder en politik og/eller leveregler på området. Se meget mere her.

Danmarks Idrætsforbund har også udarbejdet en folder herom, som du finder via linket ovenfor.

 

Skat

Det er vigtigt at idrætsforeninger har styr på skattereglerne - både regler for eksempelvis udbetaling til lønnede eller ulønnede trænere og ledere, samt udbetaling af skattefrie godtgørelser. Pjecen 'Skat - skattemæssige forhold for idrætsforeninger'. Se mere her.

 

Støttemuligheder

Få overblikket over, hvilke muligheder du har til at søge støtte til jeres forening og hvordan det søges. Du kan læse mere om udvalgte puljer med forskellige formål samt beskrivelser af lånemuligheder, hvordan kommunen kan støtte samt link til legathåndbogen  Se mere her

Videre herfra:

Kontakt:

Carsten Jokumsen

Klubkonsulent

Mobil: 24 79 84 64

 






Cookieindstillinger