0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...


Aktivitetsgodkendelse af åbent ­vand-svømning

Af: Caroline Kleemann Falster, udviklingskonsulent

Efteråret er over os og de fleste åbent­ vand-svømmere har efterhånden hængt våddragten i skabet. Åbent ­vand-sæsonen 2015 er slut, og vi kan se tilbage på en sæson, som bærer præg af et stadigt stigende antal deltagere ved stort set alle 16 afholdte events – dette på trods af en sommer, som ikke just bar præg af varmerekorder.


Knap 5500 tilmeldinger fordelt på 16 åbent vand-events er det blevet til i år! Vi er glade og stolte, men vi hviler ikke på laurbærrene og er allerede nu ved at se frem mod at planlægge åbent vand-sæsonen 2016.

 

 Arkiv foto.

 

En stigende interesse for åbent vand-svømning

I Dansk Svømmeunion oplever vi stigende interesse for åbent vand-svømning. Dette er både igennem de stigende tilmeldinger til åbent- vand-events, men vi ser også en stigende interesse for tilbuddet om gratis crawl-undervisning på Fisketorvet, som vi har oprettet i samarbejde med Team Bade, Københavns Kommune. Igen i år har der været crawl­undervisning én til to timer ugentligt fra juni til august måned af to dygtige undervisere, og mange deltagere har trodset vejret og er mødt op. Hvis du vil vide mere om tilbuddet kan du besøge Facebook­siden ”Fiskesvøm”.

 

Vi oplever også at klubberne i højere grad tager åbent­ vand-svømningen til sig. Der er således oprettet deciderede åbent vand-svømmeklubber, men også flere åbent vand-træningstilbud i svømmeklubberne. Derudover ser vi også flere uformelle træningsfora hvor der aftales træning, og hvor man kan finde sammen med en svømmemakker.

 

Stor opbakning fra Dansk Svømmeunion

I Dansk Svømmeunion ønsker vi at bakke op om denne udvikling inden for åbent ­vand-svømning, og vi vil gerne have Danmarks Idrætsforbund (DIF) med på vognen. Derfor gør vi atter i år et forsøg på at få godkendt åbent vand-svømning som en reel aktivitet i DIF. Som det er nu, er kriterierne for at få aktivitetsgodkendt åbent­ vand-svømning, at vi i Dansk Svømmeunion kan registrere minimum 1000 åbent vand-udøvere fordelt på mindst 10 forskellige klubber med et medlemskab, der har en varighed af mindst tre måneder.

 

Vi har en stærk formodning om, at det må kunne lykkes at få godkendt åbent ­vand-svømning som en aktivitet, men det kræver jeres/klubbernes hjælp. Ultimo oktober/primo november udsender vi derfor et spørgeskema til alle medlemsklubber, hvor I bedes svare på en række spørgsmål vedrørende åbent vand-aktiviteter i jeres klub. Spørgeskemaundersøgelsen skal danne grundlag for vores ansøgning til DIF, om at få godkendt åbent vand-svømning som en aktivitet. Lykkes det, betyder det flere midler til åbent vand-svømning, og vi er derfor meget afhængige af jeres villighed til at svare på spørgeskemaet.

 

Tak og på gensyn i 2016

Til slut vil vi gerne takke alle de frivillige hænder fra klubberne, som gør det muligt år efter år at afholde vellykkede åbent vand-arrangementer. Mange af de positive tilbagemeldinger, vi får fra de forskellige åbent ­vand-arrangementer, skyldes ikke mindst at deltagerne bliver mødt af venlige, imødekommende og samarbejdsvillige frivillige – så stor ros og tak til alle jer.

 

Vi glæder os til åbent vand-sæsonen 2016 og håber på at gense mange af jer.

 

For yderligere information er du velkommen til at tage kontakt til:

Caroline Kleemann Falster, udviklingskonsulent, e-mail: ck@svoem.dk, mobil: 61 12 81 87.Har du også læst?
Er Danmarks bedste holdkammerat fra en svømmeklub medlem af Dansk Svømmeunion?

Den Store Svømmedag 2015

Hjælp dit barn til studieboligen

Ungdomsuddannelse og Elitesport 2016-2017

TrygFonden Christiansborg Rundt 2015

Bliv kystlivredder!

Glem ikke redningskransen

Dansk Svømmeunions nye domicil i Brøndby tager form

Aktivitetsgodkendelse af åbent ­vand-svømning

Høring vedrørende udlodninger fra spillehaller til brug i foreninger


 


Cookieindstillinger