0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...Tre kandidater til Årets Sportsnavn

Af: Nora Thomsen, kommunikationsansvarlig

Blandt de tre kandidater til Årets Sportsnavn er svømmeren Rikke Møller Pedersen. Hun er oppe imod triatleten Camilla Pedersen og Guldfireren.


Hvem, der løber med den ærefulde titel som Årets Sportsnavn 2014, offentliggøres ved DR’s Sport 2014 den 10. januar.

Hvem har præsteret bedst på den internationale sportsscene i 2014?
DIF og Jyllands-Posten har nomineret triatleten Camilla Pedersen, letvægtsfireren i roning og svømmeren Rikke Møller Pedersen.

To individuelle guldmedaljer ved EM i langbanesvømning og endnu en guldmedalje i en holdkap er grunden til, at brystsvømmeren Rikke Møller Pedersen er nomineret til Årets Sportsnavn 2014. Den fynske svømmer var så suveræn ved EM i Berlin, at spændingen i flere løb mere bestod i, om hun ville sætte verdensrekorder, end om hun ville vinde løbene.

Triatleten Camilla Pedersen er nomineret til at blive Årets Sportsnavn for den VM-titel, som hun overbevisende vandt i Kina med over fem minutter ned til den nærmeste konkurrent efter fire kilometer svømning, 120 kilometer cykling og 20 kilometer løb. VM-guldet berettiger til fulde nomineringen, mens historien om hendes cykelstyrt præcis et år tidligere og efterfølgende 19 dage i koma blot sætter præstationen i relief.

Letvægtsfireren i roning er den tredje nominerede til Årets Sportsnavn 2014. Jacob Barsøe, Morten Jørgensen, Kasper Winther Jørgensen og Jacob Søgaard vandt i 2014 endnu et europa- og verdensmesterskab til Danmarks mest berømte robåds fornemme samling. Og for at understrege Guldfirerens styrke, så tilbagelagde de fire roere de 2000 meter i semifinalen ved VM i Amsterdam i den hurtigste tid nogensinde.

Ansvaret for den endelige kåring er lagt i hænderne på en priskomité med kulturminister Marianne Jelved (R) som formand og DIF-formand Niels Nygaard som næstformand. De øvrige komitémedlemmer er DIF-direktør Karl Chr. Koch, Team Danmark-direktør Michael Andersen, Team Danmark-formand Frank Jensen samt chefredaktør på Jyllands-Posten Jørn Mikkelsen og sportsredaktør Christian Thye-Petersen.

Komitéen forbeholder sig ret til at efternominere danske atleter, som kunne komme i betragtning til titlen Årets Sportsnavn 2014 for sportspræstationer i november og december 2014.

Det bliver spændende at se, om Rikke Møller Pedersen kåres som Årets Sportsnavn 2014. Vi må dog væbne os med noget tid endnu, da det, som nævnt tidligere, først er den 10. januar at det offentliggøres, hvem der modtager den prestigefulde titel som Årets Sportsnavn 2014.

Dansk SvømmeunionHar du også læst?
Sponsorsvøm – hvad siger SKAT?

Indsendelse af udgiftsbilag vedrørende aktiviteter og udgifter i 2014

Bliv kunde i Alm. Brand Bank og få en velkomstpakke til dit barn

AquaKonference 2015 tager form

Skal din svømmeklub ikke også være med til Den Store Svømmedag 2015?

Skal idrætten redde verden?

AquaCamps i 2015 – læs mere om konceptet og opret jeres camps allerede nu

Konkurrencelivredning søger ny landstræner

Ikast Svømmeklub bliver Årets AquaChamp Klub i udspring

Uddannelse af trænere og officials i forbindelse med Ta’ Springet

15-årige Andreas Sargent Larsen er nomineret til Årets Fund 2014

Tre kandidater til Årets Sportsnavn

Guld, sølv og bronze til Danmarks seje vandpolospillere ved de åbne Nordiske Mesterskaber for unge vandpolospillere

30 år med gyldne øjeblikke i dansk elitesport


 


Cookieindstillinger