0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...


Flere alsidige tilbud til børn og unge efterlyses

Af: Caroline Kleemann, udviklingskonsulent

Det er konklusionen i en netop færdiggjort undersøgelse i forbindelse med Danmarks Gymnastik Forbunds og Dansk Svømmeunions fælles udviklingsprojekt ”Vi bevæger de unge i forening”.


Undersøgelsen viser, at børn og unge i alderen otte til 18 år fra både svømmeklubber og gymnastikforeninger efterspørger flere alsidige trænings- og aktivitetstilbud.

I alt 10 udvalgte foreninger skal til efteråret afprøve det tweens-fastholdelseskoncept, som undersøgelsens svar er med til at kvalificere. Undersøgelsen giver nemlig et indblik i, hvad, der gør det attraktivt for børn over otte år at gå til svømning og gymnastik – og ikke mindst hvad, der får dem til at stoppe. Undersøgelsen fremlægges 14. juni på et Kick-Off møde for pilotforeningerne på Bernstorffsminde Efterskole.

At blive bedre, selv om man ikke er den bedste
Helt afgørende for børn i både gymnastik og svømning er, at de gerne vil opleve, at de bliver bedre til deres idræt. Hvis ikke det sker, vil omkring 1/3 af børnene overveje at stoppe. Også forældrene mener, at progression på foreningens hold er afgørende for, at det giver mening for deres børn at fortsætte med at træne – også selv om de ikke er med på et af klubbens konkurrencehold.
For forbund og foreninger handler det altså et stykke hen ad vejen om, at have træningstilbud med fokus på progression og samtidig fortælle, hvordan gymnastik rummer udfordringer til alle og at svømning er andet end ”baner på tid”.

Bredden bliver ofte klemt
Et fælles træk for begge idrætter er, at hvis man som cirka + otte-årig ikke er aktiv på et af foreningens konkurrencehold – enten fordi man ikke har talent eller motivation herfor, så er de tilbud foreningerne har, mangelfulde eller helt fraværende.

Både forældre og børn fremhæver, at der er et behov for at have hold for dem, der ikke ender på et af konkurrenceholdene. For foreningerne er det et spørgsmål om prioritering af faciliteter og trænerressourcer. – I både DGF og SVØM har vi erfaret, at der er et stort behov for fokus på bredde-området og vi ved, at mange medlemmer desværre falder fra, hvis ikke klubben har tilbud udover de klassiske konkurrence-tilbud, siger Anna Jørgensen, udviklingskonsulent i SVØM.
 

Det sociale fastholder
Undersøgelsen bekræfter et velkendt tema om, at det sociale element er afgørende for, om man fortsætter med sin træning. For de unge i undersøgelsen handler det blandt andet om at hygge sig med hinanden på holdet. Det gælder både under træning, hvor forventningen er, at træneren sætter en god stemning, og før og efter træning, hvor der er et ønske om at kunne ”hænge ud” sammen.
For hold der kun træner én gang om ugen kan det være svært at bygge sociale relationer op. Der ligger en væsentlig opgave her med at få sat fokus på området og udvikle bud på aktiviteter og metoder til at ”samle holdet”. Særligt svømmeskolens hold, der nogle steder kun træner 30 minutter om ugen, har en udfordring her.

Bag projektet
Dansk Svømmeunion og Danmarks Gymnastik Forbund er gået sammen om DIF-historiens største udviklingsprojekt, der blandt andet skal sørge for, at tweens (børn mellem otte og 12 år) og teens fastholdes i foreningerne. DIF støtter projektet med halvdelen af de godt 15 millioner kroner, som projektet koster.

Foruden fastholdelse af tweens og teens skal projektet:
• udvikle en model for samarbejde mellem specialforbund, som resten af DIF-idrætten kan lade sig inspirere af.
• sikre de to forbund en fortsat stigende medlemsudvikling.

Resultatet af samarbejdet skulle gerne blive, at de to forbund bliver endnu bedre til at servicere medlemsforeningerne.

Klik her for at downloade undersøgelserne ”Når børn og unge fravælger svømning” og ”Når børn og unge fravælger gymnastik”.


Kontaktperson:

Anna Jørgensen, udviklingskonsulent, på e-mail: aj@svoem.dk og mobil: 29 16 09 04.Har du også læst?
Dansk Svømmeunion indfører adfærdskodeks

Husk at åbne den digitale postkasse

AquaKonference 2014

Den Store Svømmedag

Flere alsidige tilbud til børn og unge efterlyses

AquaCamp-konceptet sætter ny rekord

Tilmeld dig Idrættens Træner Akademi nu

Danmark vært for Nordiske Årgangsmesterskaber i juli

Tilbud om deltagelse i testevents forud for åbent vand-sæsonen

Tjen kroner til klubkassen

Gode råd om betaling i udlandet


 


Cookieindstillinger