0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Videns- og innovationsansvarlig skal understøtte og styrke svømmesportens fundament

01-02-2024

Ansættelsen sker som led i dansk svømmesports nye organisering.

Af: Klaus Bach Christensen, kommunikationskonsulent

Brik efter brik falder teamet bag dansk svømmesports nye organisering på plads. Seneste skud på stammen er Christine Eilertsen, der bliver videns- og innovationsansvarlig. 

 

”Skal dansk svømmesport konkurrere mod verdens bedste, kræver det, at vi hele tiden indhenter, udvikler og anvender ny viden. For at følge med – og gerne overgå – vores internationale konkurrenter, skal vi være mere systematiske, når det kommer til at bringe nye perspektiver i spil. Det gælder både den daglige svømmetræning såvel som indholdet i vores træneruddannelser,” siger direktør i SvømDanmark Allan Nyhus. 

 
Sammen med sportsteamet og på tværs af SvømDanmark kommer Christine Eilertsen til at kvalitetssikre viden på en helt ny måde og finde nye måder at formidle viden på til de relevante træningsmiljøer – en opgave, hun glæder sig til at komme i gang med. 

 

”En af mine største styrker er at identificere udviklingspotentialer og forløse dem ved at bringe forskellige kompetencer i spil. Det har jeg i en årrække arbejdet med lokalt hos Gentofte Svømmeklub, og jeg ser frem til nu at gøre det på nationalt plan. Sammen med det nyetablerede team kan vi virkelig gøre en forskel,” siger Christine Eilertsen. 

 

Christine Eilertsen kommer fra en stilling som teamleder og HR-ansvarlig hos Gentofte Svømmeklub.

Foto: SvømDanmark.

 

Viden skal hen, hvor den gør en forskel 

Som videns- og innovationsansvarlig skal Christine Eilertsen sikre fagligheden i SvømDanmarks eksisterende træneruddannelser og udvikle vidensdelingen på tværs af dansk svømmesport. Derudover ser Christine Eilertsen frem til at øge gennemsigtigheden bag det sportslige arbejde og i endnu højere grad bringe forbundets arbejde ud til medlemsklubberne. 

 

”Klubberne skal mærke, at når de bringer en idé til bordet, så løfter vi den. Jeg kommer i teamet – og i særdeleshed sammen med trænercoach Kim Dietrichsen – til at bruge tid på at systematisere de spørgsmål og den viden, vi kommer i besiddelse af. Alt sammen med øje på at træffe beslutninger på et så kvalificeret grundlag som muligt,” siger hun. 

 

Nogle input vil udmønte sig i forskellige uddannelsestilbud lige fra e-læring og webinarer til spotkurser og netværksgrupper. For hende er det nemlig vigtigt, at SvømDanmark bliver en endnu større medspiller i udviklingen hos klubberne og går forrest, når det kommer til udviklingen af svømmesporten. 

 

”Det skal være muligt at udvikle sig sammen med SVØM – ikke på trods af SVØM,” siger Christine Eilertsen. 

 

 

Tillidsfuldt partnerskab har banet vejen for ansættelsen 

Gentofte Svømmeklub og SvømDanmark har i en årrække haft et tæt partnerskab, som for nylig blev forlænget. Partnerskabet banede vejen for, at Christine Eilertsen i sommer blev udlånt en ugentlig dag af Gentofte Svømmeklub til SvømDanmark. 

 

Sådan fortsætter det sæsonen ud, inden hun pr. 1. august starter på fuldtid hos SvømDanmark - og hun får flotte ord med på vejen. 

 

“Christine vil blive savnet af alle her i Gentofte. Hun har været en meget stor del af den positive udvikling, vi som klub har gennemgået de seneste ti år – både sportsligt såvel som organisatorisk. Jeg er glad og stolt over, at SvømDanmark har valgt at tilbyde Christine stillingen som videns- og innovationsansvarlig. Det er jeg sikker på bliver godt for de danske svømmeklubber, Christine og SvømDanmark,” siger Christian Toft, der er klubchef i Gentofte Svømmeklub. 

 

Som videns- og innovationsansvarlig skal Christine Eilertsen beskæftige sig med følgende arbejdsområder:

  • Skabe det faglige og videnskabelige fundament for beslutninger og prioriteringer i SvømDanmarks sportsteam  

  • Indsamle, formidle og forankre ny viden og innovation i dansk svømmesport 

  • Tiltrække eksterne ressourcer som kan løfte SvømDanmark og dansk svømmesport 

  • Bidrage til kontinuerlig udvikling og vedligeholdelse af uddannelsestilbuddene i SvømDanmark 

 

Christine Eilertsen kan kontaktes på mail: che@svoem.dk eller mobil: 51515758.

 

Dansk svømmesports nye organisering 

SvømDanmark indleder et spændende svømmeår med at præsentere sine medlemsklubber og omverdenen for en ny organisering af dansk svømmesport. Læs mere om den nye organisering her.

 

Den nye organisering medfører blandt andet, at Lars Robl skifter titlen som elitechef ud med High Performance Advisor. Den historie finder du her.

 

Derudover bliver tidligere OL-guldvinder Pernille Blume mentor for Danmarks bedste svømmere og trænere. Læs mere her.

 

Thomas Stub går fra at være juniorlandstræner og talentansvarlig til at være landsholdschef. Find historien her.

 

Kim Dietrichsen er ny trænercoach. Læs mere her.

 

 


 


Cookieindstillinger