0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

SvømDanmark præsenterer ny trænercoach

23-01-2024

Ansættelsen er endnu en brik i dansk svømmesports nye organisering.

Af: Klaus Bach Christensen, kommunikationskonsulent

Vi er stolte over at offentliggøre dansk svømmesports nye trænercoach, Kim Dietrichsen. I mere end 25 år har han været involveret i sporten og arbejdet med alt fra børnesvømning til verdensklasse-svømmere. Det har han gjort hos KVIK Kastrup, Swim Team Odense og senest i startfællesskabet A6, der består af A6 Slangerup Svømmeklub, A6 Laksen og A6 JGI Swim. 

 

”Jeg har altid sagt, at det eneste, der kunne lokke mig væk fra A6, var, hvis jeg fik muligheden for at arbejde med national trænerudvikling på strategisk plan. Der er, som led i dansk svømmesports nye organisering, nu blevet muligt, og jeg ser frem til blive en del af teamet, som skal understøtte udviklingen af dansk svømmesports stærke træningsmiljøer,” siger Kim Dietrichsen. 

 

Anerkendelse og udvikling af trænerfaget 

I stillingen skal Kim Dietrichsen øge og styrke samarbejdet mellem dansk svømmesports klubber – særligt de træningsmiljøer, der leverer svømmere til junior-, udviklings- og/eller seniorlandshold. 

 

Det vil han gøre med i afsæt i et særligt forum, han selv har savnet som mangeårig svømmetræner. 

 

”Der skal skabes et rum, hvor trænere og SVØM kan udvikle sig sammen og bringe nye perspektiver i spil. Det rum skal være med til at forløse dansk svømmesports internationale resultatpotentiale og øge fokusset på trænerjobbet som en karriere med plads til at stifte familie og udforske verdenen,” siger Kim Dietrichsen og uddyber:  

 

”Hvis vi skal konkurrere mod verdens bedste, kræver det, vi har kompetente svømmetrænere, som føler sig anerkendt og forstået. Dansk svømmesport beskæftiger i dag op imod 200 deltids- og fuldtidstrænere, og jeg glæder mig til at skabe de bedste rammer om trænerfaget i fællesskab med dem alle.” 

 

Ansættelsen af Kim Dietrichsen er sidste brik i dansk svømmesports nye organisering - læs mere her.

Foto: SvømDanmark

 

Ikke et endegyldigt farvel til A6 

Til en start tilknyttes Kim Dietrichsen SvømDanmark 15 timer om ugen, mens han frem til sommer fortsætter som cheftræner hos A6. Herefter øges hans arbejdstid i SVØM, mens han fortsat kommer til at arbejde i A6-regi (uden sportsligt ansvar), hvilket flugter med tankerne bag dansk svømmesports nye organisering. 

 

”SvømDanmark er forankret af vores medlemsklubber. Så når det kommer til at have fingeren på pulsen og vide, hvad der bevæger sig hos vores klubber, giver det rigtig god mening at have en fod indenfor – frem for kun at have sin gang på kontoret i Idrættens Hus,” siger direktør i SvømDanmark Allan Nyhus. 

 

Lignende ansættelsesforhold eksisterer allerede i forbundet, og det har på flere fronter vist sig at være værdifuldt for både klub og SvømDanmark. Derfor har man arbejdet på at skabe lignende rammer for ansættelsen af trænercoachen, hvilket har været værdsat hos A6.  

 

”Vi er i A6 utrolig glade for og stolte over, at vi med Kims ansættelse hos SVØM for anden gang på få år kan sende en træner til den absolutte top i dansk svømning. Vi kommer til at savne Kim, som har haft stor betydning for, hvor vi er som klub i dag – men vi er samtidig glade for, at han fortsætter i en mindre rolle i vores klub,” siger René Uldall-Jessen, der er styrelsesmedlem i A6. 

 

Som trænercoach får Kim Dietrichsen følgende arbejdsområder: 

  • Bistå og understøtte udviklingen af landets træningsmiljøer, der leverer svømmere til landsholdene

  • Støtte og sparre med Danmarks svømmetrænere 

  • Trænernetværksmøder, årgangstrænerseminarer og lignende

  • Understøtte og facilitere dansk svømmesports sportslig strategi 

 

Kim Dietrichsen har en baggrund fra erhvervslivet, hvor han har beskæftiget sig med lederudvikling – sideløbende med sine trænerjobs hos A6. Derudover har han en mindre privat virksomhed, hvor han arbejder med sportspsykologi og mentaltræning af nogle af Danmarks bedste atleter, blandt andet triatleter og cykelryttere. 

 

Dansk svømmesports nye organisering

SvømDanmark indleder et spændende svømmeår med at præsentere sine medlemsklubber og omverdenen for en ny organisering af dansk svømmesport. Læs mere om den nye organisering her.

 

Den nye organisering medfører blandt andet, at Lars Robl skifter titlen som elitechef ud med High Performance Advisor. Den historie finder du her.

 

Derudover bliver tidligere OL-guldvinder Pernille Blume mentor for Danmarks bedste svømmere og trænere. Læs mere her.

 

Thomas Stub går fra at være juniorlandstræner og talentansvarlig til at være landsholdschef. Find historien her

 

 


 


Cookieindstillinger