0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Fra sportschef til High Performance Advisor: Der gør jeg den afgørende forskel

17-01-2024

Analytisk strategiarbejde har afklaret sportschefens rolle i SvømDanmark, der nu hører fortiden til.

Af: Klaus Bach Christensen, kommunikationskonsulent

For godt og vel to år siden tog Lars Robl hul på året som ny sportschef hos SvømDanmark. I år indleder han det som High Performance Advisor. Det sker som et led i en ny organisering af dansk svømmesport

 

”Da jeg tiltrådte, var min første og vigtigste opgave at udarbejde dansk svømmesports fremtidige sportslige strategi for International High Performance. I samarbejde med arbejdsgrupper og sounding boards bestående af sportens mest kompetente trænere og ledere har vi identificeret de strategiske prioriteringer og indsatser, dansk svømmesport skal arbejde aktivt med for at sikre en kontinuerlig eliteudvikling, der leverer medaljer på højeste internationale niveau ved EM, VM og OL,” siger Lars Robl. 

 

En af de prioriterede indsatser har været at afdække sportschefens rolle. Analysen heraf viste, at rollen over tid har udviklet sig mod at blive mere og mere administrativ – og dermed kommet længere og længere væk fra atleterne og trænernes dagligdag. 

 

Som direkte konsekvens heraf har vi valgt at organisere dansk svømmesport på ny for at styrke sammenhængen mellem organisationen og strategien med henblik på at eksekvere de strategiske tiltag. 

 

”Dansk svømmesport får med den nye organisering et historisk stærkt maskineri, der bringer endnu flere kompetencer ud til de bedste atleter og trænere. På den helt korte bane får de, der skal repræsentere Danmark til OL i Paris, et løft, mens alle får værdi af den nye organisering på den længere bane,” siger Lars Robl. 

 

Som High Performance Advisor bliver Lars Robl ansvarlig for coaching af en række af dansk svømmesports bedste svømmere og trænere – i særdeleshed dem med OL-potentiale.  

 

”At få mennesker til at præstere, når de skal. Det er min spidskompetence, og det jeg brænder for,” forklarer Lars Robl.  

 

Derudover forsætter han som en del af teamet, der arbejder med den strategiske retning for dansk svømmesport og bliver ansvarlig for udvikling og implementering af projekterne Next Generation Coaches og Projekt ErfaMentor. Der er tale om en deltidsstilling svarende til cirka 90 årlige arbejdsdage. 

 

”Rejsen er lang, men vi har allerede nået de første destinationer. Se bare den præstationskultur, vi har skabt på landsholdet – senest med tre individuelle medaljer til EM. Med den nye organisering sætter vi virkelig turbo på eksekveringen af strategien, og jeg glæder mig til at være med til at udvikle de bedste atleter og trænere samt deres relationer,” siger Lars Robl.  

 

Lars Robl stopper som elitechef, men fortsætter som High Performance Advisor hos SvømDanmark.

Foto: SvømDanmark.

 

Ét tilbud blev for stort 

Sideløbende med sin rolle som sportchef hos SvømDanmark har Lars Robl været sportspsykolog og Performance Coach for blandt andet e-sportsholdet Vitality, som triumferede i historiens sidste CS:GO-Major i Paris. 

 

Som e-sportsbranchens eneste firedobbelte majorvindende Performance Coach tikkede tilbuddene i sommer ind, og til sidst blev opgaven hos den storsatsende sportsorganisation, Falcons, for fristende. 

 

”Det lyder som kliche, men jeg fik et tilbud, jeg ikke kunne sige nej til. Stillingen som Director of Performance, der bl.a. indebærer ansvaret for udviklingen af den performance kultur, organisation, struktur, procedurer og DNA – for hele organisationen – der vil indfri Team Falcons strategiske målsætninger på den internationale e-sportsscene. Omvendt er jeg heller ikke klar til at vende ryggen til svømme-Danmark, dertil er udviklingen i dansk svømmesport alt for spændende og har et kæmpe potentiale. Derfor er jeg meget glad for at fortsætte som High Performance Advisor, hvor jeg kan gøre den afgørende forskel for dansk svømmesports bedste atleter og trænere og indfri dansk svømmesports potentiale,” siger Lars Robl. 

 

Dansk svømmesports nye organisering 

SvømDanmark indleder et spændende svømmeår med at præsentere sine medlemsklubber og omverdenen for en ny organisering af dansk svømmesport. Den nye organisering kan du læse mere om her og finde svar på, hvad omorganiseringen betyder i praksis.  


 


Cookieindstillinger