0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Strategien for International High Performance nærmer sig målstregen

06-03-2023

Tre strategiske prioriteringer er identificeret. Nogle indsatser er igangsat, mens andre skal udrulles.

Af: Klaus Bach Christensen, kommunikationskonsulent

Anført af sportschef Lars Robl er vores Sportsafdeling nu tæt på at være i mål med den sportslige strategi, hvad angår International High Performance (IHP). Trænere med relation til IHP har været involveret undervejs i processen, som begyndte i vintermånederne sidste år:

 

”Processen viste sig at være et større armtag, end jeg havde forventet,” siger Lars Robl og uddyber:

 

”Set i bakspejlet kan man naturligvis ikke tale om International High Performance uden også at berøre kultur, træningsmiljøer, vidensdeling og ikke mindst sammenhængskraft. Efter mange nødvendige og ærlige diskussioner nærmer vi os nu målstregen, og jeg glæder mig til at komme i gang med at udrulle strategien og dens actions sammen med svømmesportens aktører.”

 

Lars Robl (til venstre) i samtale med NTC-træner Jon Langberg under EM Langbane i august 2022.

Arkivfoto: SvømDanmark.

 

I samarbejde med en arbejdsgruppe og et sounding board bestående af landets trænere har Sportsafdelingen identificeret tre strategiske prioriteringer og herunder en række strategiske indsatser, der skal udrulles for at forbedre svømmesportens internationale resultatpotentiale – på både den korte og lange bane.

 

”Dansk svømmesport har mistet en masse knowhow fra de mange år, hvor der blev præsteret stribevis af topresultater. Med afsæt i en stærk sammenhængkraft mellem vores elitemiljøer skal vi med udgangspunkt i viden indhente efterslæbet og genskabe en præstationskultur. For vi står med et uudnyttet IHP-potentiale, og det skal vi have løst,” siger Lars Robl.

 

Visualisering af de tre strategiske prioriteringer og tilhørende indsatser. Klik på figuren for at se den i større format.

 

Hvordan der i praksis arbejdes med prioriteringerne og de tilhørende actions, vil vi udfolde i takt med udrulningen. De kommende dage sættes der eksempelvis spot på støtten til svømmere i udlandet med OL-finalist Signe Bro som case.

 

Strategiprocessen – fortsat

Den sportslige strategi – hvad angår International High Performance – ses på intet tidspunkt som et færdigt produkt. De strategiske prioriteringer og indsatser vil løbende forandre sig i takt med udviklingen omkring os og de mange dialoger, som løbende foregår med trænere, svømmere og klubber, der har tilknytning til IHP.

 

Nyhedsstrømmen for strategiprocessen

  • Fart på: Stigende trafik på NTC – klik her
  • Præstationskultur skal hente metal til dansk svømning – klik her  
  • Evaluering af EM-indsats 2022 – klik her
  • Der skal skabes øget sammenhængskraft mellem træningsmiljøerne – klik her
  • Nu iværksættes fase to for strategi for International High Performance – klik her
  • Ærlige og vigtige diskussioner indleder strategiproces – klik her

 

SvømDanmark vil endnu en gang benytte lejligheden til at takke de trænere og klubber, som har involveret sig og bidraget undervejs i processen. Det har haft afgørende betydning for resultatet.


 


Cookieindstillinger