0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Fart på: Trafikken af svømmere og trænere på NTC kommer kun til at stige

13-09-2022

Ny virkelighed for NTC, som nu skal være med til at styrke sammenhængskraften i dansk svømmesport.


Med sportschef Lars Robl i spidsen er Sportsafdelingen i gang med at fastsætte strategien for International High Performance i dansk svømmesport. Strategiprocessen foregår i tæt samarbejde med en arbejdsgruppe og med sparring fra et sounding board.

 

En af de ting, der er blevet debatteret og diskuteret, er, hvilken rolle Det Nationale Træningscenter (NTC) fremadrettet skal have. Sportschef Lars Robl siger herom:

 

”Produktionen af landsholdssvømmere har i lang tid foregået ude i vores stærke træningsmiljøer, og vi har ikke længere et NTC, hvor stort set alle landsholdssvømmere er samlet. Det er den virkelighed, vi skal tage udgangspunkt i.”

 

”Indtil nu har strategiarbejdet vist, at vi skal have et NTC med en stærk, velfungerende træningsgruppe. Der skal dog være en langt større trafik på centeret af svømmere og trænere, så mange flere får værdi og glæde af alle de ressourcer, kompetencer og teknologiske muligheder, som vi sammen med Team Danmark stiller til rådighed på NTC.”

 

”Sammenhængskraften skal øges på tværs af svømmesporten, og det vil samlinger for svømmere og trænere være med til at sikre. Vi kommer nok til at holde samlinger for holdkapsvømmere, der støtter ønsket om en holdkapkultur, stroke camps og lignende – ligesom alle vores dygtige svømmere i udlandet skal have mulighed for at træne med på NTC, når mesterskaber, højtider eller andet bringer dem til Danmark.”

 

I løbet af foråret og sommeren er trafikken allerede øget på NTC, efter der er lavet aftaler med trænere om, at deres svømmere kommer og træner med. Her får nogle analyseret deres startspring og undervandsarbejde, mens andre nyder godt af at blive matchet af hinanden.

 

Fem svømmere (se nedenfor) har lige nu fast træningsbase på Det Nationale Træningscenter, og er man interesseret i at blive en del af træningsgruppen på NTC eller supplementstræne, skal man som træner og svømmer ikke tøve med at kontakte NTC-træner Jon Langberg (jla@svoem.dk) eller sportschef i Dansk Svømmeunion Lars Robl (lch@svoem.dk).

 

I skrivende stund består træningsgruppen på Det Nationale Træningscenter af:

  • Julie Kepp Jensen, A6
  • Amalie Mikkelsen, Gladsaxe Svømmeklub
  • Kevin Witt Christensen, Farum Svømmeklub
  • Kasper Bonnichsen, Svømmeklubben Triton Ballerup
  • Naya Modin Thomsen, Køge Svømmeklub


 


Cookieindstillinger