0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Afhold REMA 1000 AquaCamp i en af

årets ferier.

Se mere her

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

13
April
2021
Andet
Inspiration til nye og anderledes aktiviteter.
On-line Microsoft Teams
14
April
2021
Andet
Orientering om corona situationen
Online
15
April
2021
Andet
Valgmøde - ordinære bestyrelsesmedlemmer
Online

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Svømningens Grunduddannelse

Kalundborg

St Heddinge

Årgangstræneruddannelse

 

Børnetræneruddannelsen

22. maj Tommerup

Official kurser

 Næste arrangement

24
April
2021
Træner/instruktør
Aqua+ Akademi AQUA21-3634
Hobro Idrætscenter
24
April
2021
Officials
Modul 2 - Mål-, vende- og banedommer OM121-3611
Frederikssund Svømmehal
24
April
2021
Træner/instruktør
Svømningens Grundudd. Weekend 2 af 2 ISG21-3433
Danhostel Store Heddinge

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.


Forårsbrev fra Dansk Svømmeunion

06-04-2021

Vores direktør Merete Riisager fortæller i dette brev om actions i april måned. 

Af: Klaus Bach Christensen

Kære medlemmer, frivillige og ansatte

 

Glædelig påske til alle.
For mit vedkommende var det en lejlighed til at nyde solen og tilbringe tid sammen med familie og venner.

 

De første tre måneder af 2021 har været hektiske på trods af, at langt de fleste af vores medlemmer ikke har kunnet komme i vandet.

 

Der har været konflikter i forbundet, vi har skullet håndtere, for at alle kan lande på benene og skabe gode rammer om svømmesporten.

 

Samtidig har vi haft coronanedlukningerne. Vi har brugt megen tid på at forsøge at overbevise politikerne om, at det er en vigtig del af folkesundheden at kunne dyrke sin sport, som man plejer, og at vi sammen med vores foreninger er dygtige til at undgå smitte rundt omkring i klubberne.

 

Nu vil vi gerne tilbage i vandet

Skoler og liberale erhverv er kommet før os i genåbningen – det respekterer vi naturligvis, men nu må det være vores tur. Vi sætter derfor en slutspurt ind i april. Det sker med via et politisk pres gennem DIF og vores egne politiske kontakter, gennem de gode argumenter vi har samlet i vores egen undersøgelse af smittetrykket ved organiseret svømning og gennem en mobilisering af klubber, der har indvilliget i at lade deres stemmer høre i læserbreve – i både lokale og landsdækkende aviser. Vi håber, I vil bakke op ved at dele de gode argumenter på de sociale medier. Tak til alle aktive, trænere og klubber, der har stillet op til interviews i pressen, som har delt deres historier på de sociale medier og som har skrevet læserbreve. Det gør en enorm forskel, at vi kan stå sammen, når det gælder.

 

Generalforsamling med kampvalg

Den 24. april kl. 9:00-12:00 er der generalforsamling i Dansk Svømmeunion. Det kommer til at foregå online. Vi havde håbet, det ville være muligt at mødes, men det er det ikke, og vi ønsker ikke at udskyde generalforsamlingen igen. Derfor må vi holde tungen lige i munden og afholde mødet digitalt. Der vil være kampvalg til bestyrelsesformandsposten og måske også flere af de andre poster. Mødet indeholder også afstemning om det mistillidsvotum, der blev stillet til den siddende bestyrelse af en række klubber.

 

Allerede nu ligger der profiler for opstillede kandidater på Dansk Svømmeunions hjemmeside, og der foregår debat i Facebook-gruppen ”Fremtiden for dansk svømning”. Der vil også blive mulighed for at stille spørgsmål til opstillede kandidater på de to valgmøder, der afholdes online op til generalforsamlingen.

 

Den 15. april afholdes der online-møde om de ordinære valgposter kl. 19:00. Den 19. april afholdes online-møde om formandsposten kl. 19:00. Vi opfordrer til, at man deltager og kaster sig ud i debatten med spørgsmål og svar – og at man husker de regler for fair play, der altid gælder inden for sportens verden: Gå efter bolden – ikke manden. Den demokratiske proces vil være en vigtig del af det arbejde, der skal føre os frem mod et bedre samarbejdsklima i unionen.

 

For en forening eller et forbund er det grundlæggende et gode at have kampvalg. Det viser, at der er en interesse i baglandet, for forbundet og en lyst til at gøre tingene endnu bedre. I administrationen er vi optagede af at understøtte valgprocessen så godt så muligt, så vi kan få en bestyrelse, der er valgt af medlemmerne, og som har mandat til at træffe beslutninger. Vi har oprettet en Q&A, der gerne skulle besvare de fleste spørgsmål. Hvis I har yderligere spørgsmål, er I altid velkomne til at skrive til os på svoem@svoem.dk.

 

Arbejdsgruppe om trivsel i elitesvømning

Vi har i Dansk Svømmeunion påbegyndt arbejdet med at sammensætte en arbejdsgruppe, der grundigt skal gennemgå erfaringer og viden fra advokatrapporten og den SDU-rapport om trivsel, vi har fået udarbejdet, for på den baggrund at formulere anbefalinger til fremtidens elitearbejde. Der har været et ønske om at udskyde arbejdet til efter generalforsamlingen, og dette ønske har vi efterkommet.

 

Arbejdsgruppen vil derfor blive nedsat efter generalforsamlingen, og der vil blive holdt møder et par måneder frem. Vi vil holde jer orienteret undervejs, da det kan være et stykke arbejde, der vil interessere mange. Vigtigst er det, at vi kan få stillet de kritiske spørgsmål og gå tingene igennem igen, for på den måde at sikre, at der ikke er noget, vi har overset. Også i denne proces er det væsentligt, at vi kan tale ærligt om det skete, og at vi kan gøre det på en ordentlig måde. Ligeledes er det vigtigt, at de erkendelser, vi gør os og har gjort os i Dansk Svømmeunion omkring elitemiljøet, bliver gjort konkrete og kommer helt ud i klubberne. Det gode elitearbejde foregår mange steder i landet.

 

Med ønsket om en begivenhedsrig april, hvor vi starter på en frisk og kommer tilbage i vores rette element.

 

Venlig hilsen
Merete Riisager

Direktør, Dansk Svømmeunion