0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Generalforsamling 2021

26-03-2021

Dansk Svømmeunions generalforsamling 2021 afholdes som tidligere nævnt lørdag den 24. april, kl. 9:00 – 12:00.


Afvikling

Den ekstraordinære generalforsamling, der skulle have været afviklet 30. januar 2021, blev udskudt, da det på det tidspunkt ikke var muligt at afvikle den fysisk. Der var en forhåbning om, at det ville blive muligt at afvikle den fysisk inden for en overskuelig tid. Det blev den gang besluttet, at hvis det ikke viste sig muligt at afvikle en fysisk ekstraordinær generalforsamling, så ville man afvikle den ordinære generalforsamling planmæssigt den 24. april 2021.

 

Dansk Svømmeunions vedtægter giver som udgangspunkt ikke mulighed for en digital afvikling af generalforsamlingen, men corona-epidemien gør, at vi befinder os i en helt ekstraordinær situation, hvor det lige nu er usikkert, hvornår der igen må afholdes fysiske generalforsamlinger. Da formand Lars R. Aa. Jørgensen endvidere har valgt at gå af uden for tur, da der er flere ledige bestyrelsesposter samt, at der af 26 medlemsklubber, som har stillet et mistillidsvotum til den siddende bestyrelse, betragtes det som en nødret situation, hvilket gør det muligt at holde den kommende generalforsamling digitalt.

 

Al relevant materiale til generalforsamling 2021 findes her.

 

Tilmelding

Vi har før – grundet restriktioner - opfordret alle klubber til kun at tilmelde én repræsentant. Virtuel afholdelse muliggør nu, at alle stemmeberettigede fra foreningen opfordres til at deltage ved generalforsamlingen. Hvem er stemmeberettiget? Se gerne i udarbejdet Q&A, spørgsmål 12 her.

 

Af praktiske og tekniske årsager, vil vi gerne opfordre alle til at tilmelde sig senest mandag den 19. april. Tilmelding kan ske her.

 

Afstemninger til generalforsamlingen kommer ligeledes til at foregå digitalt, og man vil modtage et særskilt link hertil. Vær opmærksom på, at deltager-link til Zoom og til digital afstemning sendes til den mailadresse, man har angivet ved sin tilmelding. Derfor er det yderst vigtigt, at mailadressen er korrekt indtastet.

 

Q&A

Vi har som tidligere nævnt udarbejdet en Q&A, hvor man kan finde svar på relevante spørgsmål vedrørende Dansk Svømmeunions generalforsamling. Q&A vil løbende blive opdateret. Find Q&A her.

 

Dialogmøder

Der vil i år alene blive afholdt generalforsamling denne weekend. Medlems- og udviklingsafdelingens dialogmøde, Svømmesportens dialogmøde samt Disciplinudvalgsmøder vil blive afholdt på et senere tidspunkt. Yderligere information herom følger snarest.

 

Valg til bestyrelsen

Da nuværende formand Lars R. Aa. Jørgensen afgår uden for tur, skal der vælges ny formand for ét år. Der skal herudover vælges en økonomiansvarlig for to år samt fire bestyrelsesmedlemmer (én for et år og tre for to år). På baggrund af bestyrelsens ønske om fuld åbenhed omkring valgprocessen er der udarbejdet beskrivelser af de tre typer af bestyrelsesposter. Mere information findes her:

 

  

Sådan melder du dit kandidatur

Alle kandidater skal inden deadline den 10. april 2021, kl. 23:59 sende nedenstående materiale til svoem@svoem.dk:

 

En motiveret indstilling på maks. én A4-side sammen med et CV på maks. to A4-sider og et vedhæftet foto i høj opløsning.

 

Kandidatindstillingen som medlem af Dansk Svømmeunions bestyrelse, skal ske med udgangspunkt i nedenstående skabelon:

 

Navn:

Indstilles af:

Hvilken post:

 

Venligst begrund dit kandidatur (maks. én A4-side) ud fra følgende overskrifter:
 

1. Hvad er din motivation for at stille op til Dansk Svømmeunions bestyrelse?

2. Hvilke erfaringer og kompetencer bringer du ind i bestyrelsen?

3. Hvilke områder vil du især bidrage til i bestyrelsesarbejdet?

4. Andet?

 

Kandidaten skal være indstillet gennem enten en medlemsforening, en disciplinleder eller bestyrelsen.

 

Mistillidsvotum

I december 2020 modtog den siddende bestyrelse et mistillidsvotum fra 26 medlemsklubber. Hvordan foregår afstemning omkring dette mistillidsvotum? Det kan man læse mere om i Q&A, spørgsmål 1-3 her.

 

Kandidat-valgside

Dansk Svømmeunion har på svoem.org oprettet en side til alle kandidatvalg. Her kan du læse om de opstillede kandidater. Siden findes her.


Valgmøder og valgarrangement

Som optakt til valget til bestyrelsen afholdes to valgmøder:

 

 • 15. april, kl. 19:00 via Zoom: Almindelige valgposter. Tilmelding kan ske her.
 • 19. april, kl. 19:00 via Zoom: Formandsposten. Tilmelding kan ske her.

 

På valgmøderne får alle kandidater mulighed for at motivere deres kandidatur – og der vil være mulighed for at stille spørgsmål.

 

Derudover afholdes et valgarrangement fredag den 23. april, kl. 19:00 - 21:00.  Arrangementet afvikles ligeledes via Zoom. Her vil der være mulighed for at stille de sidste afklarende spørgsmål til kandidaterne, og herudover benyttes arrangementet til at afprøve det elektroniske afstemningssystem, som skal bruges på selve generalforsamlingen dagen efter. Tilmelding kan ske her.

 

Dansk Svømmeunion vil gerne opfordre kandidater, der brænder for at gøre en forskel og få indflydelse på dansk svømning til at stille op til valg til bestyrelsen.

 

For yderligere spørgsmål til generalforsamlingen og valgproceduren, kontakt da administrationschef Lene Krüger Villumsen på mail lkv@svoem.dkeller på telefon 6114 6042.

 

Debat i SvømmeDanmark

Debatten er allerede i gang på Facebook. Ønsker du at deltage i denne inden generalforsamlingen, kan du melde dig ind i gruppen:Fremtiden for Dansk Svømning

 

Vi håber på at ”se” rigtig mange deltagere – både til valgmøder, valgarrangement og generalforsamling lørdag den 24. april.

 

Mange hilsner

Dansk Svømmeunion

 

 

Nyttige links:

 • Al relevant materiale til generalforsamling 2021 findes her
 • Tilmelding til Generalforsamling 2021 kan ske her
 • Q&A – find svar på diverse spørgsmål her
 • Oversigt over, hvem der er på valg – se her
 • Beskrivelse af henholdsvis posten som formand, økonomiansvarlig samt ordinært medlem – se her
 • Proces for valg til Dansk Svømmeunions bestyrelse 2021 – se her
 • Kandidat-valgside - læs om kandidaterne her
 • Tilmelding til Valgmøde den 15. april kan ske her
 • Tilmelding til Valgmøde den 19. april kan ske her
 • Tilmelding til Valgarrrangement den 23. april kan ske her
 • Bland dig i debatten på Facebook-gruppen: Fremtiden for Dansk Svømning

 


Cookieindstillinger