0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...Livredderne er klar!

Af: TrygFonden kystlivredning

Den 30. juni åbnede de kendte rød- og hvidstribede livreddertårne rundt om i Danmark. Livredderne står klar, og så håber vi bare på det gode sommervejr.


Sæsonen er skudt i gang. Og i år er det noget helt særligt. Det nonkommercielle samarbejde mellem TrygFonden og Dansk Svømmeunion – under navnet TrygFonden kystlivredning - fylder nemlig rundt. Det er 10 år siden, at de to organisationer indgik samarbejde om at sætte fokus på badesikkerheden i Danmark. Og man kan vist roligt sige, at det har båret frugt. - Vi har netop åbnet tre nye strande ved Vestkysten, og har nu livredderne på 22 strande i Danmark og godt 140 meget kompetente livreddere i vores korps, udtaler Erik Bech, kystlivredningschef i TrygFonden kystlivredning og fortsætter: - Vi er glade for, at vi kan være med til at skabe tryghed på så mange strande. Og der er ingen tvivl om, at vores livreddere gør en stor forskel. I sæson 2006 og 2007 havde vi godt 2.100 aktioner, hvoraf vi betegner de 50 som livreddende, lyder det fra kystlivredningschefen. Flere nye tiltag i badesikkerhedens tjeneste TrygFonden kystlivredning lancerer flere nyheder i år. Her skal kort nævnes: Pilotforsøg Mobil livredderpost på Søndervig strand. Ny og mindre udgave af livreddertårnet på Enø strand. Risikovurdering og skiltning på strande i Lemvig og Holstebro kommune. Oplysning Oplysningsarbejdet bliver boostet. En vigtig del af strategien for at mindske antallet af drukneulykker i Danmark er oplysning, oplysning og atter oplysning. TrygFonden kystlivredning har gennem årene sat fokus på oplysning gennem de populære LivredderPatruljer, baderådsfoldere og plakater. - I år tager vi endnu flere virkemidler i brug og kommer endnu bredere ud, fortæller René Højer, projektleder i TrygFonden. - Vores nye informative baderådsfolder er ved at blive sendt ud, hvor turisterne kommer: turistkontorer, campingpladser og vandrerhjem. Og så tager vi 2 slagkraftige medier i brug: Nettet og TV. På websitet www.respektforvand.dk har vi samlet en masse viden om vand og sikkerhed. Viden, som er brugbar for forældre, skolelærere, pædagoger, livreddere, pressen og andre med interesse for emnet. I ugerne 29 og 30 møder danskerne vores fem vigtige baderåd på TV i spottet ”Det sker ikke for mig”. Det forventer vi os rigtig meget af, slutter René Højer. De fem baderåd - Lær at svømme - Gå aldrig alene i vandet - Læs vinden og vandet - Lær stranden at kende - Slip ikke børnene af syne Bestil din baderådsfolder til strandtasken på www.respektforvand.dk Grøn er blevet til rød/gul Når du møder vores livreddertårne, er det grønne flag væk. Det er fra i år afløst af et nyt flag, som er halvt rødt halvt gult. Med det nye flag følger vi de internationale retningslinier. Det nye rød/gule flag betyder ganske enkelt ”livreddere på vagt”. Det gule og røde flag bruges stadig ved ”skærpede omstændigheder” og betyder: Gult flag = Fare på færde (eksempelvis stærk strøm. Udvis særlig opmærksomhed). Rødt flag = Livsfare. Badning frarådes. TrygFonden kystlivredning ønsker alle en rigtig god sommer.Har du også læst?
Bestyrelsens funktionsfordeling

Tematisk årsplan 2008/2009

Forretningsorden for Dansk Svømmeunions bestyrelse

Idrætsrejseforsikringen - nu også inkluderet afbestillingsdækning

Hædringer, hyldesttaler og holdpræsentationer i royalt skær under DM

Breddekonsulent ansat til de sidste to regioner i Dansk Svømmeunion

NYT fra svømmesektionen

Livredderne er klar!

Udspring udgiver sit eget nyhedsbrev

Team Danmark udbyder basal-kurser i sportsernæring og idrætsskadebehandling og -forebyggelse samt inspirationsaftner i fysisk træning


 


Cookieindstillinger