0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Stærke samarbejdsrelationer er afgørende for talentudvikling

06-01-2021

Ved at samarbejde er der større mulighed for at udvikle verdensklassesvømmere.

Af: Klaus Bach Christensen

I 2018 indgik Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion en partnerskabsaftale dækkende for de kommende fire år. Partnerskabsaftalen skal blandt andet være med til styrke setuppet omkring de bedste svømmere i Aalborg, kompetenceudvikle træningsmiljøets trænere samt bidrage til udvikling af samspillet mellem træningsmiljøerne i Nordjylland om den nordjyske talentudvikling.

 

For Elitesport Aalborg var det helt naturligt at indgå i partnerskabet, idet organisationen arbejder målrettet med at understøtte talentudvikling for elitesportsudøvere.

 

- Elitesport er en af vores satsninger, og det er ingen hemmelighed, at svømning er en af de store idrætter, som fylder enormt meget i Aalborg både breddemæssigt og på eliteniveau. Partnerskabsaftalen var et naturligt ’next step’ i vores mangeårige samarbejde med Dansk Svømmeunions sportsafdeling, idet vi også fremadrettet har brug for hinanden, når det kommer til at styrke vores nationale talenter, så de kan lykkes med også at præstere på internationalt niveau, siger Evald Lange Rise, der er formand for Elitesport Aalborg.

 

Både i partnerskabsaftalen og i Dansk Svømmeunions sportslige strategi fremgår det, at udvikling i landets træningsmiljøer baseret på viden og trivsel skal være med til at skabe grundlag for en stærk fødekæde af svømmere med internationalt resultatperspektiv på seniorniveau. Netop det pejlemærke ser de positivt på hos Elitesport Aalborg.

 

- Der er sammenhæng mellem partnerskabsaftale og strategi. Sammen med Dansk Svømmeunion og Aalborg Svømmeklub har vi i Nordjylland længe arbejdet på at styrke talentudviklingen med Aalborg som omdrejningspunkt. Det giver derfor rigtig god mening, at samarbejdsrelationen mellem regioners svømmeklubber intensiveres endnu mere i årene, der kommer, siger Torben Sørensen, der er elitekoordinator hos Elitesport Aalborg.

 

Fra venstre: Formand for Elitesport Aalborg Evald Lange Rise, Vikarierende rådmand i Sundheds- og
Kulturforvaltningen Mads Sølver Pedersen, Formand for Aalborg Svømmeklub John Larsen og
Sportschef i Dansk Svømmeunion Lars Green Bach. 
Foto: Elitesport Aalborg.

 

Relationen og det formaliserede samarbejde med sportsafdelingen i Dansk Svømmeunion glæder man sig over i Elitesport Aalborg, da det gør beslutningsgangen fra idé til handling relativ kort. I sidste ende kommer det Nordjyllands svømmere og klubber til gode, for initiativer kan hurtigt effektueres.

 

- Partnerskabet bygger på tillid, som aktørerne gensidigt har investeret tid i at opbygge. Vi kender hinandens styrker, og vi forsøger hele tiden at øge værdien af samarbejdet. Byrådet i Aalborg Kommune har bevilliget to millioner kroner ekstra til budgettet for vores indsatser i Elitesport Aalborg, og vi glæder os til at kunne bringe endnu mere til nordjysk svømmesport blandt andet i form af forskning fra Aalborg Universitet inden for eksempelvis idræt og biomekanik, der skal være med til at stille svømmeklubberne endnu stærkere, siger elitekoordinator Torben Sørensen.

 

Læs også: Dansk svømmesport vil vinde bedre.

 

En af de centrale ting, som kendetegner samarbejdsrelationen mellem Dansk Svømmeunions sportsafdeling og Elitesport Aalborg, er et kontinuerligt fokus på udvikling. Den konstante nysgerrighed på optimering og videreudvikling af velfungerende hverdagspraksisser værdsætter formanden hos Elitesport Aalborg, for det er med til at holde alle parter skarpe på opgaven.

 

- Ingen kan være alene om at udvikle topsvømmere, så det begejstrer os, at vi har en samarbejdspartner, som vi hele tiden kan spille bold med, når det gælder svømning på nationalt niveau og International High Performance-svømning. Vi ser fortsat et stort udviklingspotentiale for svømning i Nordjylland, og vi er på ingen måde færdige med at udvikle os. Det føler vi heller ikke Dansk Svømmeunion er, og derfor glæder det os, at indsatsen overfor netværksklubber intensiveres og er blevet systematiseret i henholdsvis partnerskabsaftalen og strategien. Vi svømmer sammen og i samme retning, hvilket gør det lettere at tage de ekstra tag, der skal til for udvikle noget til det bedre, siger Evald Lange Rise.

 

Partnerskabsaftalen mellem Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion løber frem til 2022. Yderligere om Dansk Svømmeunions partnerskabsaftaler kan ses her.


 


Cookieindstillinger