0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Afhold REMA 1000 AquaCamp i en af

årets ferier.

Se mere her

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

5
Marts
2021

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Aqua+Akademi

udskudt  til 24. april

Svømningens Grunduddannelse

Kalundborg

St Heddinge

Årgangstræneruddannelse

20. marts Tommerup

Børnetræneruddannelsen

22. maj Tommerup

Official kurser

 Næste arrangement

6
Marts
2021
Officials
Modul 7 - Overdommer OM7 21-3570
Kommer senere - 2. del (Aflyst)
6
Marts
2021
Træner/instruktør
Svømningens Grunduddannelse ISG21-3433
Danhostel Store Heddinge
9
Marts
2021
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM121-3646
Fjordsgade forenings og fritidshus (Aflyst)

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.


Ny partnerskabsaftale om Aalborg Svømmeklub som high performance miljø

19-04-2018

Aftalen i Aalborg i dag er den første indgåede aftale om high performance miljø. 

 

Af: Nora Thomsen

 

Partnerskabet mellem Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion skal blandt andet være med til at styrke set-uppet omkring de bedste svømmere i Aalborg, kompetenceudvikle træningsmiljøets trænere samt bidrage til udvikling af samspillet mellem træningsmiljøerne i Nordjylland om den nordjyske talentudvikling.

 

Med dagens aftale indgår Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.

- Aalborg Svømmeklub har gennem en årrække vist sig som et af landets stærkeste træningsmiljøer, som gentagne gange har formået at løfte svømmere til internationalt seniorniveau. Med den nye partnerskabsaftale glæder vi os til at være med til at styrke og videreudvikle træningsmiljøet i Aalborg og den nordjyske talentudvikling med en fælles ambition om at opnå en stærkere sammenhæng mellem junior og seniorsvømning på internationalt niveau i dansk svømmesport, udtaler sportschef i Dansk Svømmeunion Lars Green Bach og fortsætter:

- International high performance og talentfulde klubmiljøer er to af fire strategiske pejlemærker i vores sportslige strategi og handleplan for udvikling af dansk svømmesport. Begge områder har stor betydning for, at vi kontinuerligt kan tage kampen op med vores stærke internationale konkurrenter. Sammen med gode partnere som Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune og Elitesport Aalborg, har vi nu et rigtigt godt afsæt for i fællesskab at stå bedre rustet i den konkurrence på kort såvel som på lang sigt.

Formand for Aalborg Svømmeklub, John Larsen, ser partnerskabsaftalen som en videreudvikling af det mangeårige gode samarbejde Aalborg Svømmeklub har haft med Dansk Svømmeunion, Elite Sport Aalborg og Aalborg kommune. Samarbejdet har været dynamisk og meget løsningsorienteret til gavn for alle parter. Resultaterne taler sit tydelige sprog.

- Jeg er glad for, at det har været muligt at lande en aftale til gavn for såvel dansk som nordjysk svømning. Med denne partnerskabsaftale er der skabt basis for at fortsætte udviklingen med svømning på højeste niveau i Aalborg Svømmeklub. Forudsætningen herfor er et godt talentudviklingsarbejde såvel i Aalborg Svømmeklub som rundt i de øvrige nordjyske klubber. I Aalborg Svømmeklub er vi gået i gang med at optimere vores talentrekruttering, og de første skridt er taget til udbygningen af samarbejdet mellem klubberne i det nordjyske. Dette samarbejde forventes udbygget henover aftaleperioden til gavn for alle i dansk svømning.

 

Aalborg Kommunes rådmand for Sundhed og Kultur, Mads Sølver Pedersen, udtaler stor tilfredshed med den nye partnerskabsaftale:

- Som rådmand i Sundheds- og Kulturforvaltningen er jeg meget tilfreds med, at vi nu i et tæt samarbejde og med en fælles ambition om at fastholde og styrke det historisk stærke svømmemiljø i Aalborg indgår en partnerskabsaftale med deltagelse af Dansk Svømmeunion, Aalborg Svømmeklub, Elitesport Aalborg og Aalborg Kommune med fokus på at udvikle svømmere fra Nordjylland til internationalt niveau. Med blandt andet flere renoveringer af bassinet i Svømmeland i Nørresundby Idrætscenter har vi prioriteret svømmesporten, således der ud over den daglige træning også fremadrettet kan afvikles danske mesterskaber med videre til glæde for svømmesporten i Aalborg.

Hos Elitesport Aalborg glæder byrådsmedlem og formand Evald Lange Rise sig også over det nye partnerskab:

- Med Elitesport Aalborgs tydelige fokus på talentudvikling glæder det mig, at vi med indgåelse af partnerskabsaftalen sammen med Dansk Svømmeunion, Aalborg Svømmeklub og Aalborg Kommune ud over senioreliten også får et særskilt fokus på den lokale og regionale talentudvikling. Fra Elitesport Aalborgs side ser vi frem til, med Idrætsklasserne på Sønderbroskolen, samarbejde med ungdomsuddannelses-institutionerne Tech College, Aalborg Handelsgymnasium – Turøgade, Aalborghus Gymnasium & HF og Aalborg Tekniske Gymnasium og Nordjysk Elitesport på de videregående uddannelser, at kunne fastholde og udvikle mulighederne for de nordjyske svømmere.


Glade smil hos alle partnere torsdag eftermiddag i Nørresundby Idrætscenter. Fra venstre: Evald Lange Rise (formand, Elitesport Aalborg), Mads Sølver Pedersen (rådmand, Aalborg Kommune), John Larsen (formand, Aalborg Svømmeklub) og Lars Green Bach (sportschef, Dansk Svømmeunion).

Partnerskabsaftalen er fireårig og afsluttes således ved udgangen af marts 2022.
Med aftalen har Dansk Svømmeunion nu indgået i alt fem partnerskabsaftaler. Fire partnerskabsaftaler om talentudviklingsmiljøer og en aftale om high performance miljø.

Læs mere om Aalborg Svømmeklubs konkurrenceafdeling her.

Dansk Svømmeunion har ifølge sin sportslige strategi til hensigt at indgå minimum otte partnerskabsaftaler i løbet af perioden 2017 - 2020. 

For yderligere information kontakt:
Torben Sørensen, elitekoordinator, Elitesport Aalborg, mobil: 25 20 07 24.
John Larsen, formand, Aalborg Svømmeklub, mobil: 40 41 28 23.
Lars Green Bach, sportschef, Dansk Svømmeunion, mobil: 29 20 61 60.


Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937