0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...


Nyt fra TrygFonden Kystlivredning

Af: Anders Myrhøj, chef for drift og sekretariat

Tid for uddannelse - tid for evaluering.


Fra uddannelsesafdelingen

Den 24. - 26. februar blev der i Uddannelsesafdelingen afviklet samling for alle instruktører. To personer blev optaget som nye instruktører og gennemgik i denne forbindelse en introduktion. Samlet består instruktørgruppen nu af 25 personer.

Til åbent vand-livreddergrunduddannelse er der optaget 60 aspiranter på baggrund af de afholdte optagelsesprøver. De nye aspiranter har deres første basismodul i marts.

 

Fokus på åbningstider

Den kommende sommer indsamles viden omkring besøgstal på vores strande på forskellige tidspunkter af dagen. Dette vil blive gjort for at optimere den tidsperiode vores livreddere er på stranden. I den forbindelse har vi et ønske om at skabe en fælles ”åbningstid” på stranden med de øvrige redningstjenester.

 

Risikovurdering af strande

I 2016 blev der udført 66 risikovurderinger. Alle de efterfølgende rapporter er nu udarbejdet og sendt til diverse kommuner. Kommunerne har således de næste par måneder til at få udført de anbefalinger, som rapporterne kommer med i forhold til at gøre strandene mere sikre, til når sommeren kommer.

Foråret vil yderligere blive brugt til at udarbejde en evaluering af risikovurderingsområdet. Årsagen er, at det er vigtigt at finde ud af, om formålet med risikovurderingerne også har den ønskede effekt, nemlig at gøre strandene mere sikre og formindske drukneulykkerne.

 

Børn på livredder SurfCamp på Fuerteventura

I uge fem blev der afholdt SurfCamp på Fuerteventura for 33 livreddere. Som et nyt tiltag blev det afprøvet, hvorvidt turen kan tilbydes til livreddere med børn. Det blev undersøgt, hvordan det er muligt at surfe med børn og hvilke rammer, der skal til for, at børn til livreddere kan være en del af turen. Formålet er at skabe en livredderkultur og inspirere til livredning i alle aldre.

Tilbagemeldingerne på forsøget var positive, og der kom mange gode erfaringer med hjem i forhold til, hvordan børn kan lære at surfe, herunder blive trygge og få færdigheder til at færdes i åbent vand, bølger og strøm. Det er viden, der fremadrettet vil blive anvendt i vores oplysningstjeneste.  Har du også læst?
Vakant plads i Dansk Svømmeunions bestyrelse

Alm. Brand Bank giver 200.000 kroner til danske svømmeklubber

Vi søger svømmere, der vil have en bank, der tager hånd om sine kunder

Har du husket at tilmelde dig Dansk Svømmeunions generalforsamling?

Nyt fra TrygFonden Kystlivredning

Dansk Svømmeunions åbent vand-talentudviklingsprojekt 2017

Har jeres klub styr på sikkerheden ved åbent vand-aktiviteter?

Åbent vand-kalenderen 2017 er åben

REMA 1000 AquaCamp 2017

Bliv frivillig til EM i svømning

“SVØM Stopur” er app’en, der holder styr på svømmerens personlige udvikling

Kæmper din forening også med at fastholde tweens?


 


Cookieindstillinger