0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...


Studie påviser langvarige konsekvenser af steroidmisbrug

Af: Anti Doping Danmark

Bivirkninger som lavere testosteronniveau, nedsat sexlyst, impotens og symptomer på depression fortsætter i årevis efter ophørt brug af anabole steroider, viser et nyt studie fra Herlev Hospital.


 

Et studie fra Herlev Hospital dokumenterer videnskabeligt, at misbrug af anabole androgene steroider hæmmer unge mænds produktion af kønshormonet testosteron flere år efter, at de er stoppet med at tage anabole steroider. Yderligere er der mistanke om, at mændene slet ikke genvinder deres normale testosteronniveau som konsekvens af misbruget.

 

 Vi har længe efterlyst videnskabelig dokumentation for de langvarige konsekvenser af steroidbrug. Dette studie bekræfter de formodninger, der har været. Yderligere viser studiet, at der tilsyneladende ikke er en sammenhæng mellem mængden af steroider, man tager, og konsekvenserne. Selv små doser indebærer ifølge studiet en langvarig risiko, siger Malene Radmer Johannisson, seniorkonsulent i Anti Doping Danmark.

 

 

Studiet påviser blandt andet, at mændene ofte oplever bivirkninger som følge af det nedsatte testosteronniveau, eksempelvis træthed, nedsat sexlyst, impotens og øgede symptomer på depression.

 

– De langvarige konsekvenser for mændene, som studiet påviser, understreger, hvor vigtig den forebyggende indsats er. Det er vigtigt, at vi fortsat arbejder for at nå de unge, inden de begynder at bruge anabole steroider. Og hvis man er blevet afhængig af dopingstofferne, er der behov for et målrettet behandlingstilbud, som kan hjælpe brugerne ud af deres afhængighed og behandle de eventuelle fysiske og psykiske konsekvenser. Vi mangler dog fortsat et sådant tilbud i Danmark, siger Malene Radmer Johannisson og fortsætter:

 

– Det har stor betydning for Anti Doping Danmarks arbejde, at Herlev Hospital har arbejdet forskningsmæssigt med dopingområdet. Men også de mange nuværende og tidligere steroidmisbrugeres villighed til at medvirke i studier som dette har stor betydning for, at vi får den indsigt, der kan bidrage til, at vi kan hjælpe unge mennesker til at træffe gode træningsvalg.

 

Studiet er støttet med midler fra Anti Doping Danmarks forskningspulje, og artiklen om studiet og dets resultater er udgivet i onlinetidsskriftet PLOS ONE.

 

Yderligere oplysninger

Malene Radmer Johannisson, seniorkonsulent, Anti Doping Danmark, mobil: 51 90 86 98.

Ditte Toft Clausen, kommunikationskonsulent, Anti Doping Danmark, mobil: 22 91 82 72.Har du også læst?
OL-svømmere satte fokus på at ”alle skal lære at svømme”

Nyheder på hjemmesiden og fra IC-Control

Dansk Svømme Award 2017 bliver afholdt onsdag den 1. februar 2017

Tillykke fra en stolt sponsor!

Støt en god sag og tjen penge til jeres klub!

Svømning er (igen) på skoleskemaet

Strand- og badesæsonen med TrygFonden Kystlivredning nærmer sig sin afslutning for i år

Vær’ en del af Den Store Svømmedag den 2. oktober 2016

Har I uddannede undervisere i babysvømning?

Studie påviser langvarige konsekvenser af steroidmisbrug

Instruktøruddannelser i sæson 2016/2017

Dansk Svømmeunions AquaCamps var igen i år en succes


 


Cookieindstillinger