0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...


OL-svømmere satte fokus på at ”alle skal lære at svømme”

Af: Tobias Marling, udviklingskonsulent

Fire af de netop hjemvendte danske OL-svømmere tilbagelagde, sammen med 12 friske børn, turen rundt om Christiansborg i forbindelse med TrygFonden Christiansborg Rundt. Budskabet var enkelt: Alle skal lære at svømme!


 

Lotte Friis, Daniel Skaaning, Julie Kepp Jensen og Sarah Bro, der alle netop er vendt hjem fra OL i Rio, skiftede for en stund klorvandet ud med vandet i Københavns kanaler. I forbindelse med TrygFonden Christiansborg Rundt lørdag den 27. august, havde de fire OL-svømmere sagt ja til at sætte fokus på vigtigheden af, at alle skal lære at svømme – ikke med målet om at skabe verdensmestre, men fordi det at kunne svømme bør være en grundlæggende færdighed, som alle skal lære.

 

Svømmestafet i en vigtig sags tjeneste

OL-svømmerne tilbagelagde sammen med 12 udvalgte børn den to kilometer lange svømmetur i kanalerne rundt om Christiansborg. Børnene svømmede på skift med på 500 meter af ruten og på samme måde deltes de fire OL-svømmere om hele rundstrækningen. Alle svømmede de for at viderebringe budskabet om, at alle skal lære at svømme.

Som frontfører på stafetten var Lotte Friis, der tilbage i 2015 blev ambassadør for projektet med navnet "Alle skal lære at svømme". Hun havde glædet sig til at svømme i de københavnske kanaler for på den måde at skabe opmærksomhed omkring vigtigheden af, at alle skal lære at svømme:

 

 Jeg var så heldig at have nogle forældre, som sendte mig til svømmeundervisning, da jeg var lille. Dengang var mine forældres mål ikke, at jeg skulle blive elitesvømmer. Derimod skulle jeg lære at svømme, så jeg blev rustet til at klare mig og samtidig vide, hvad jeg skulle være opmærksom på, når jeg var nær ved eller i vand. Jeg synes, det var ansvarligt tænkt. Jeg vil meget gerne bakke op om, at alle skal lære at svømme og helst i en så tidlig alder som muligt. Og så er det jo fantastisk sjovt, når vi kan skabe opmærksomhed på nødvendigheden, på denne her måde, udtaler Lotte Friis.

 

Stafetten blev fulgt tæt af tilskuerne hele vejen rundt om Christiansborg

Stafetten blev sendt af sted i havnebassinet ud for stævnepladsen ved Den Sorte Diamant. Her svømmede Lotte Friis af sted sammen med tre af de i alt 12 børn, der alle til dagligt svømmer i Hovedstadens Svømmeklub. Tre nye børn ventede sammen med Daniel Skaaning i vandet klar til at modtage stafetten ved det første skiftested ud for Nationalbanken. Efter yderligere 500 meter skulle stafetten igen overleveres til endnu tre forventningsfulde børn, der skulle svømme sammen med Julie Kepp Jensen fra pladsen ved Gammel Strand. Fra stafettens sidste skift, cirka midt i Frederiksholm Kanal, blev Sarah Bro og de resterende tre børn sendt af sted på de sidste 500 meter op mod stævnepladsen, hvor stafetten startede.

"Alle skal lære at svømme"-stafetten, der svømmede med to store lyserøde balloner påtrykt det klare budskab, mødte klapsalver og jubel fra de mange fremmødte tilskuere, der stod langs hele kanalen samt fra de øvrige deltagere rundt på ruten.

 

"Alle skal lære at svømme"

Projekt "Alle skal lære at svømme" er et treårigt udviklingsprojekt lanceret af Dansk Svømmeunion og TrygFonden ved en begivenhed i Kildeskovshallen nær København i marts 2015. Her deltog Dansk Svømmeunions protektor, Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary, som gæst og indlægsholder.

Projektet bygger på ønsket om at forbedre danskernes svømmefærdigheder. En undersøgelse forud for projektet viser nemlig, at hvert andet barn og hver tredje voksen ikke har tilstrækkelige svømmeevner.

 

 Vi har længe vidst, at en alt for stor del af befolkningen, voksne som børn, ikke har de fornødne svømmefærdigheder, og det fik vi bekræftet i en stor undersøgelse offentliggjort sidste år. Det er ikke godt nok i et land som Danmark, med altid kort afstand til søer, havne, strande og hav, og hvor store dele af danskernes arbejds- og fritidsliv tilbringes. Det at kunne svømme, mener vi, er – og forsat skal være en grundlæggende færdighed, som alle bør, kan og har ret til at lære, udtaler direktør i Dansk Svømmeunion, Pia Holmen.

 

Fokus på svømmeundervisning i grundskolen

Børn skal ifølge bekendtgørelsen modtage svømmeundervisning i folkeskolen, men flere kommuner giver svømmeundervisningen vanskelige vilkår på grund af en presset økonomi. Derfor modtager alt for mange børn kun meget lidt eller slet ingen svømmeundervisning i skolen. Skolesvømmeundervisningen spiller imidlertid en afgørende rolle, hvis alle danskere skal lære at svømme.

Projekt "Alle skal lære at svømme" fokuserer derfor på at undersøge, om svømmeundervisningen i skolen kan gribes anderledes og smartere an. Tilknyttet projektet er derfor blandt andre også Dansk Skoleidræt og Forsknings- og Innovationscenter for Idræt, Bevægelse og Læring ved Syddansk Universitet.

 

Læs mere om projektet her.

For yderligere information om projekt "Alle skal lære at svømme" kontakt da:

Tobias Marling, projektleder, e-mail:tm@svoem.dkmobil: 51 66 39 82.Har du også læst?
OL-svømmere satte fokus på at ”alle skal lære at svømme”

Nyheder på hjemmesiden og fra IC-Control

Dansk Svømme Award 2017 bliver afholdt onsdag den 1. februar 2017

Tillykke fra en stolt sponsor!

Støt en god sag og tjen penge til jeres klub!

Svømning er (igen) på skoleskemaet

Strand- og badesæsonen med TrygFonden Kystlivredning nærmer sig sin afslutning for i år

Vær’ en del af Den Store Svømmedag den 2. oktober 2016

Har I uddannede undervisere i babysvømning?

Studie påviser langvarige konsekvenser af steroidmisbrug

Instruktøruddannelser i sæson 2016/2017

Dansk Svømmeunions AquaCamps var igen i år en succes


 


Cookieindstillinger