0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...


Vollsmose Svømmer, part 2

Af: Anna Jørgensen, udviklingskonsulent

Uddannelse af frivillige i Vollsmose, Odense, fortsætter oven på et succesfuldt forløb i 2011 for mandlige deltagere. Det nye projekt bliver tilrettelagt for kvindelige deltagere.


I august 2011 startede 13 forventningsfulde mandlige frivillige fra tre svømmeklubber og en fritidsklub i Vollsmose i Odense et forløb med blandt andet svømmeundervisning, Svømningens Grunduddannelse og bassinlivredderprøven. Målet med projektet var, at de frivillige fik en uddannelse indenfor svømning, som de fremover kunne bruge i deres frivillige arbejde i deres respektive foreninger.

Nu er der blevet mulighed for at starte et nyt projekt ”Vollsmose Svømmer” – denne gang for kvindelige deltagere.

 

Baggrunden for projektet Vollsmose Svømmer

Da første del af projektet blev startet op var baggrunden for projektet, at svømning var blevet meget populært i bydelen Vollsmose. I Vollsmose er der tre foreninger, der tilbyder svømning. Disse tre foreninger aktiverer omkring 400 medlemmer, og lidt over halvdelen af disse er børn under 18 år. Størstedelen af medlemmerne er desuden af anden etnisk oprindelse.

Odense Kommune ville gerne fastholde svømmetilbuddene til alle disse medlemmer, og vidste at foreningerne ikke selv havde ressourcerne til at uddanne deres instruktører. Derfor startede kommunen i samarbejde med Fritidsbutikken, som er et informations- og koordineringscenter for fritidstilbud i Vollsmose og omegn, samt Dansk Svømmeunion projektet op. Hensigten var at uddanne instruktører fra de tre foreninger. I det første projekt deltog desuden en medarbejder fra en fritidsklub i Vollsmose, som ofte benytter svømmehallen med klubbens unge.

 

Nyt tilsvarende projekt startes op i efteråret 2014

Nu er der blevet mulighed for at starte et nyt projekt op – denne gang med kvindelige deltagere. Samarbejdsparterne denne gang er Get2Sport, Fritidsbutikken og Dansk Svømmeunion. Svømmeklubben Frem fra Odense er også en vigtig samarbejdspartner i projektet, da det er deres instruktører, der varetager den første del af projektet og åbner op for at deltagerne kan komme i praktik i svømmeklubbens svømmeskole. Projektet kommer til at forløbe over et år.

Deltagerne skal igennem et forløb med svømmeundervisning, Svømningens Grunduddannelse med en praktik i Svømmeklubben Frem og til sidst bassinlivredderprøven.

 

Projektets tidsplan

Projektet starter op i april og maj, hvor deltagerne skal findes. I august holdes der et opstartsmøde for de endelige deltagere. Herefter indledes et forløb på 30 timers svømmeundervisning, der afsluttes med en test på 1000 meter på 30 minutter uden hjælpemidler. Består deltagerne ikke, kan de ikke fortsætte. Der bliver stillet krav til deltagerne, da det er vigtigt, at de, der fortsætter, brænder for det og virkelig ønsker denne uddannelse.

Når deltagerne har bestået testen, går de i gang med et forløb med Svømningens Grunduddannelse, som også skal bestås med en efterfølgende praktik i Svømmeklubben Frem. Sidste del af projektet er Bassinlivredderprøven, det er dog ikke et krav at alle deltagerne skal igennem denne del. Projektgruppen håber, at alle deltagere har fået kompetencerne til at kunne bestå bassinlivredderprøven og derfor også vælger at tage den. I Odense Kommune er det nemlig svømmeklubberne selv, der skal stille med livreddere, når der undervises. Derfor vil denne del give deltagerne yderligere kompetencer i forhold til deres færden i svømmeklubberne.

Projektet afsluttes i juni måned 2015 med en afslutningsceremoni, hvor politikere fra Odense Kommune og presse inviteres. Her skal deltagerne have overrakt deres diplom for deltagelse i forløbet.

 

Efter projektets afslutning

Når projektet er afsluttet, vejledes deltagerne i hvordan, deres videre forløb i svømningens verden kan være. Nogle er måske allerede tilknyttet en svømmeklub, mens andre gerne vil tilknyttes en klub. Der vil desuden blive fulgt op på hvordan, de bruger deres uddannelse i månederne efter sommerferien 2015, hvor svømmeklubberne starter deres sæson op igen.


Kontaktperson:
Anna Jørgensen, udviklingskonsulent, e-mail: aj@svoem.dk, mobil: 29 16 09 04.



Har du også læst?
Husk Dansk Svømmeunions generalforsamling 2014 i Kolding

Samarbejde med Børnehjertefonden giver nyt liv til Danmark Svøm Langt

Ny idrætsforsikring til foreningslivet

Er foreningerne parat til skolestart? Hvad betyder skolereformen eksempelvis for din svømmeklub?

Nu kan børneattester hentes digitalt

Vollsmose Svømmer, part 2

Nyt kursustilbud – ”Åbent vand-træner”

Nyt fra Sportsafdelingen

App skaber overblik over medicins dopingstatus

Hvad kan partnerskabet med Alm. Brand Bank gøre for din klub?


 






Cookieindstillinger