Deltagelse i internationale åbent vand konkurrencerAf: Morten Hinnerup, udviklingskonsulentDansk Svømmeunion har besluttet at indføre en række regler i forbindelse med deltagelse i internationale åbent vand-konkurrencer. For at kunne komme i betragtning til deltagelse i konkurrencer i regi af LEN og FINA, skal der fra 2012 opfyldes en række kvalifikationskriterier.
Ved internationale åbent vand-konkurrencer forstås:
- FINA Open Water World Cup
- FINA Open Water Grand Prix series
- LEN European Open Water Swimming Cup
Internationale mesterskaber (OL, VM, EM og EJM) er ikke omfattet af disse regler, da eliteafdelingen løbende vurderer om der skal opstilles udtagelseskrav for disse.
Kvalifikationskriterier
Før deltagelse i ovenstående internationale konkurrencer kan finde sted skal begge de følgende kvalifikationskriterier opfyldes:
1. Bassinkravtid
10.000 meter i bassin (langbane) skal følgende kravtid opfyldes:
a. Damer: 2.12.00
b. Herrer: 2.02.00
Bassinkravet skal opfyldes i forbindelse med Danish Open i marts/april måned eller ved et andet stævne, der på forhånd er godkendt af Dansk Svømmeunion.
Bassinkravet skal opnås samme år, som man ønsker deltagelse i et internationalt arrangement.
2. Åbent vand-krav
Svømmeren skal have gennemført en officiel 5.000 eller 10.000 meter åbent vand-konkurrence i FINA godkendt åbent vand-dragt inden for de seneste to år. Såfremt der ikke er afviklet åbent vand-konkurrencer i Danmark, hvor ovenstående betingelser kan opfyldes inden for en periode på to år, kan der søges dispensation hos Dansk Svømmeunion.
Kravene kan opfyldes i vilkårlig rækkefølge.
Trænerbesætning
Ifølge de internationale åbent vand-regler skal der deltage en uddannet træner, der har ansvaret for svømmerne under konkurrence (og den forudgående træning). Ved flere end tre deltagere skal der deltage yderligere en træner eller hjælper. Dansk Svømmeunion skal godkende alle deltagende trænere og hjælpere.
Økonomi
Deltagerne skal selv afholde samtlige udgifter i forbindelse med deltagelsen samt udgifter til trænerens rejse, ophold og forplejning.
I nogle tilfælde kan der fra lokalarrangørens side ydes rabat eller et særligt tilskud til den første deltager fra hver nation. Dette tilskud vil altid komme den svømmer til gode, der har opnået højest niveau ved opfyldelsen af bassinkravet (målt absolut i forhold til kravtiden på tværs af damer og herrer).
Gennemsnitstider
I tabellen, du kan se
her, fremgår sammenhængen mellem gennemsnitstider pr. 100 meter og den samlede tid på 10.000 meter svømning.
Spørgsmål
Kan rettes til udviklingskonsulent Morten Hinnerup på e-mail moh@svoem.dk eller på telefon: 4439 4468.
Har du også læst?Husk indsendelse af forslag til generalforsamlingen og områdemøderHvordan er din klub stillet, når et flyselskab går konkurs?Optagelsesprøverne til TrygFonden Kystlivredning afsluttetIndstilling af kandidater til Dansk Svømmeunions priser 2012Tid for indsendelse af nominerede til prisen som Årets Ildsjæl 2012Nye kørselstakster for 2012Nyt fra Svømmesektionen”Vollsmose Svømmer” – et flerkulturelt svømmeprojektKlassen Svømmer Langt 2012Deltagelse i internationale åbent vand konkurrencer