Udviklingsforløbet er skræddersyet til at styrke trænernes og klubledernes performance.
Af: Klaus Bach Christensen, kommunikationskonsulentHvordan skaber man en klub, hvor samarbejde, motivation og resultater går hånd i hånd? Et nyt organisationsudviklingsforløb med afsæt i talenttesten TT38 giver klubber mulighed for at styrke deres organisation og udnytte det fulde potentiale hos trænere og ledere.
Et skræddersyet forløb med fokus på mennesker og relationer
Det nye udviklingsforløb er designet til klubber, der ønsker at professionalisere deres arbejdsgange og styrke samarbejdet blandt trænerne og eventuelt daglige ledere. Med TT38 som fundament analyseres og identificeres teammedlemmernes individuelle styrker og talenter, og der dannes basis for et målrettet og effektivt samarbejde, hvor rollefordeling og ansvar matcher teamets samlede kompetencer.
Forløbet tilbydes som et fuldt klubforløb og/eller som individuelle test- og feedbacksessioner fx i forbindelse med ansættelser af nye trænere eller andre nøglemedarbejdere. I hvert tilfælde får den enkelte personlig feedback på testen, og efterfølgende følges der op i fællesskab, hvor teamets dynamik analyseres med henblik på at udvikle strategier for et stærkere og bedre samarbejde fremadrettet.
Læs mere om rekrutteringsforløb her.
Det er også muligt blot at købe en enkelt test uden og med feedback.
Foreningslivet professionaliseres
Talenttests, heriblandt TT38, har længe været kendt i svømmekredse. Blandt andet i Gentofte Svømmeklub, hvor talenttesten – som led i en partnerskabsaftale – blev et vigtigt redskab i det strategiske arbejde med at geare klubben til den professionalisering, den var gennemgået, i kraft af flere og flere ansatte.
De erfaringer har man evalueret og arbejdet videre med i organisationsudviklingsforløbet, som Esbjerg Svømmeklub og Lyngby Svømmeklub allerede har stiftet bekendtskab med.
Lyngby Svømmeklub har ændret i organisationsstrukturen og ønsker blandt andet med ændringen at skabe det bedst mulige samarbejdsmiljø på tværs af alle enheder i klubben. Derfor valgte ledelsen at gennemføre et TT38-forløb for syv af deres ansatte i foråret.
”Jeg var personligt oprigtig blæst bagover af, hvor meget indsigt jeg fik i mine egne talenter, hvordan de hjælper mig, hvordan de udfordrer mig og hvorfor. Jeg har altid ville være den bedste version af mig selv, så at få en så detaljeret en indsigt i, hvorfor man handler, som man gør, og hvilke potentialer, der findes, har været guld værd,” siger elitetræner i Lyngby Svømmeklub Mikkel Bruun.
Sammen med klubbens anden elitetræner Kris Wesselink er de begge en del af SvømDanmarks nationale trænerudviklingsforløb Next Gen Coaches. Her fik de lavet en makker-session, hvor deres respektive talentprofiler blev holdt op mod hinanden.
”Det er en form for parterapi, før problemerne melder sig,” siger Mikkel Bruun og uddyber:
”På førsteholdet bruger Kris og jeg dagligt indsigten fra TT38-testen og med udgangspunkt i den, har vi lokaliseret, hvor vi løber i samme retning, hvor vi kan have uoverensstemmelser og hvorfor – og ikke mindst hvilke superkræfter vi hver især har! Det hjælper os med at sætte hinanden i spil lige der, hvor vi hver især kan gøre den største forskel for klubben og svømmerne.”
De to trænere har i dag et ugentligt møde, hvor de evaluerer deres samarbejde – hvor spillede de hinanden gode, og hvor fik de ikke det bedste ud af makkerskabet.
”Denne åbenhed og indsigt gør, at eventuelle uoverensstemmelser ikke går usagt hen og vokser sig større over tid, og vi bliver skarpe på, hvordan vi sammen skaber det bedst mulige miljø,” siger Mikkel Bruun.
Sofus Beck Hansen er talentudvikler i Lyngby Svømmeklub, og han har også været en del af klubudviklingsforløbet:
”Vi rakte ud til SvømDanmark for at få hjælp til at grave dybere i vores styrker og svagheder – både som individer og som team. Det har givet grobund for overvejelser om det interne samarbejde: hvorfor der er problemer nogle steder og succeser andre, og indsigten giver friske perspektiver på fremtidige konstellationer. Profilresultaterne kan også bruges hensigtsmæssigt i forbindelse med medarbejderudviklingssamtaler (MUS),” siger Sofus Beck Hansen og uddyber:
”Det er klart, at det kræver en særlig indsats fra den enkelte at få den fulde gevinst af forløbet, men det har alle været indstillet på fra starten, og vi er sikre på, at indsatsen giver tifold igen, når vi løbende arbejder videre med indsigten.”
Fra venstre: Mikkel Bruun og Sofus Beck Hansen.
Foto: Lyngby Svømmeklub
Talenttesten har også været en integreret del af Next Generation Coaches, hvor både trænere og mentorer har fået individuel feedback som afsæt for deres personlige og faglige udvikling.
Højere engagement og bedre trivsel giver øget performance
TT38 er ikke blot en test. Det er et værktøj, der styrker både trivsel og performance, for det giver medarbejderne mulighed for at anvende deres toptalenter i hverdagen – og sker det, viser forskning øget engagement, mindre stress og lavere sygefravær.
”Når alle arbejder ud fra deres styrker og forstår hinandens forskelligheder, opstår der en mere konstruktiv og samarbejdsorienteret atmosfære. Klubledelsen kan samtidig bruge sin indsigt til at tilpasse ledelsesstilen, så den matcher medarbejdernes behov og motiverer dem mest muligt,” siger videns- og innovationsansvarlig i SvømDanmark Christine Eilertsen, som er certificeret i TT38-testen.
Klar til fremtiden
Med det nye udviklingsforløb får klubber ikke kun en bedre forståelse af deres nuværende team – de får også et strategisk redskab til at ruste sig til fremtidens udfordringer. Uanset om det handler om at rekruttere en ny træner, styrke samarbejdet i det eksisterende team eller skabe en mere professionel organisationskultur, er TT38 og det tilhørende forløb et stærkt bud på vejen til succes.
Kontakt videns- og innovationsansvarlig i SvømDanmark Christine Eilertsen allerede i dag og hør mere om mulighederne for din klub.