0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Dansk herreudspring er tilbage på Europas største scene efter fem års fravær

19-06-2024

Jonas Madsen EM-debuterer på Beograds vipper.

Af: Klaus Bach Christensen, kommunikationskonsulent

Læs den udsendte pressemeddelelse her.

 

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Et gammelt dansk ordsprog, der endnu en gang viste at holde vand, da Jonas Madsen sprang fra en norsk vippe først i maj.

 

Her lykkedes det nemlig udspringeren fra FREM Odense at springe sig til karrierens bedste resultat og kvalificere sig direkte til EM på 3 meter-vippe efter et sandt skadeshelvede. For knap et år siden rev han sit bagerste korsbånd over fra 27 meters højde i Schweiz.

 

”Jeg mærker bare mit ben knække under mig, da jeg rammer vandet,” fortæller Jonas Madsen.

 

Det er første gang i karrieren, den 24-årige atlet, der til daglig fragter blomster land og rige rundt, har været ramt af en længerevarende skade. Her ville det have været let at bakke ud, men den odenseanske udspringer var fast besluttet på at vende endnu stærkere tilbage.

 

”Det var fanme hårdt. Jeg fik en skinne om benet og kæmpede mig ned i fitness, hvor jeg brugte op imod fem timer om dagen på at træne så meget som muligt. Jeg vidste, at jeg skulle yde, hvis der skulle være en chance for at komme tilbage på mit tidligere niveau,” siger Jonas Madsen.

 

Til Bergen Open kvalificerede Jonas Madsen sig til EM.

 

Seks måneder, mente de sundhedsprofessionelle, at Jonas Madsen ville være ude, men allerede efter tre måneder var han så meget af skaden kvit, at han kunne genoptage dele af udspringstræningen.

 

”Vipperne var det første, jeg kunne træne, og så kunne jeg bare hurtigt mærke, at alt genoptræningen virkelig havde givet pote. Jeg sprang rigtig godt, og så skulle EM-kvalifikationen selvfølgelig have et skud. Det var bare dejligt, at det hele gik godt efter så kort tid.”

 

EM med dansk herredeltagelse ikke sket i fem år

Mens Laura Venetia Valore har været mere eller mindre fast deltager til de seneste års mesterskaber – senest VM i februar – skal vi tilbage til EM i 2019, hvor Martin Bang Christensen var seneste danske herreudspringer.

 

Det vækker glæde i SvømDanmark, at niveauet nu igen er til at kunne gøre sig gældende blandt den europæiske top, og disciplinleder Morten Jantzen-Holst ser positivt på sportens udvikling.

 

”Ligesom resten af verden er dansk udspringssport på vej tilbage efter de vanskeligheder, covid-19 førte med. Vi står dog allerede relativt stærkt med atleter som Laura Venetia Valore og Jonas Madsen, der begge har niveau til at være med internationalt, og på juniorsiden har vi nogle spændende udspringere, som vi glæder os til at følge de kommende år. Derfor er vi rigtig glade for at have rollemodeller på et højt sportsligt niveau, som kan inspirere de unge og være med til at øge kendskabet til sporten nationalt.”

 

Dansk debutant har is i blodet

Når mesterskabsstart nærmer sig, begynder nervøsiteten så småt at indtræffe, men det er ikke tilfældet for Danmarks bedste mandlige udspringer.

 

”Det handler om at have is i blodet. EM er jo tæt på det største, så der kommer nogle andre følelser i spil end til en normal konkurrence. Men jeg har været med i gamet længe, så mit mål er at springe mine spring på niveau med de krav, der var sat, for at komme med,” siger Jonas Madsen.

 

Jonas Madsen har tidligere været til EM. Det var dog i en anden udspringsdisciplin fra højere luftlag. Tilbage i 2022 sprang han sig til en 17. plads i high diving, en disciplin han er firedobbelt DM-vinder på.

 

Kort om dansk udsprings EM-deltager

  • Navn: Jonas Madsen
  • Alder: 24 år
  • By: Odense
  • Klub: FREM Odense
  • Udvalgte resultater
  •    Fem DM-titler på 1 meter vippe
  •    Fire DM-titler på 3 meter vippe
  •    4 DM-titler i high diving
  •    2. plads på meter vippe til Bergen Open 2024

 

Kort om mesterskaberne

Jonas Madsen springer både herrernes 1 og 3 meter vippe. De finder sted henholdsvis 20. og 22. juni. Indledende starter begge dage 10.00, mens der er finalestart 17.45.

 

Konkurrencerne kan ses her(gratis login)

Program og resultater kan ses her


 


Cookieindstillinger