0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Ikke sket i 33 år – dansk deltagelse til VM i udspring

01-02-2024

Laura Venetia Valore er den første danske udspringer til at deltage i et verdensmesterskab siden 1991.

Af: Klaus Bach Christensen, kommunikationskonsulent

I morgen skrives der ikke bare dansk udspringshistorie – men også dansk sportshistorie. Det sker, når Laura Venetia Valore træder op på 1 meter vippen til verdensmesterskaberne i udspring. Hun er den første kvindelige udspringer til at repræsentere de rød-hvide farver til et VM, der ikke har haft dansk deltagelse de seneste 33 år. 

 

Den 22-årige udspringer stiller til start med en opadgående formkurve. Efter hun forrige år kvalificerede sig til VM på 1 meter vippe, sprang hun sig kort efter årsskiftet til sølv ved nordiske mesterskaber i samme disciplin.

 

Laura Venetia Valore under EM i Rom 2022.

Foto: Patrick Kraemer.

 

Der er derfor en spændt og topmotiveret atlet, der står foran sin VM-debut i morgen.  

 

”Det er et megastort setup og rimelig udfordrende at være sammen med verdens bedste udspringere, når man selv kommer fra et lille land som Danmark. Heldigvis er der også mange udspringere, jeg tidligere har konkurreret med og imod,” siger Laura Venetia Valore. 

 

Hun har dyrket udspring i 15 år, og hun har undervejs udviklet sine evner fra dansk til nordisk og siden europæisk juniorniveau. Herefter har hun deltaget to gange ved EM – senest i 2022, hvor det blev til en 18. og 21. plads fra henholdsvis 1 og 3 meter vippe. 

 

Laura træner til dagligt i Malmö Kappsimingsklubb under Pär Berg og repræsenterer ved danske og internationale mesterskaber Lyngby Udspringsklub af 2002. 

 

Dansk udspringshistorie til VM 

Udspring har været en del af VM siden 1973, men indtil nu har blot to danskere deltaget. Claus Thomsen som den første i 1982 og sidenhen Dennis Nybro Sørensen i 1986 og 1991. Laura Venetia Valore står til at blive den tredje dansker – og historiens første kvindelige udspringer.  

 

Hun har kvalificeret sig på 1 meter vippe og får også mulighed for at udfordre sig selv i OL-disciplinen, 3 meter vippe. I finalen uddeles de sidste pladser til OL i Paris. Det er dog ikke inden for den danske målsætning, hvor fokus er på at opbygge erfaring til at konkurrere på dette niveau. 

 

Det praktiske om VM i udspring 

Er du interesseret i at følge, hvordan det går Laura Venetia Valore under VM, skal du være klar 2. februar klokken 08.00 (dansk tid), hvor de indledende konkurrencer fra 1 meter vippe starter. Den 8. februar klokken 08.00 (dansk tid) begynder konkurrencerne fra 3 meter vippe. 

 

Konkurrencerne bør kunne livestreames gratis her

 

På SvømDanmarks sociale medier kommer vi til at følge konkurrencerne tæt. Så hop endelig ind og følg med på SvømmesportInstagram og Facebook. Ligeledes kan du følge dansk udspring på Facebook og Instagram

 

Læs mere om VM i udspring på det officielle website, og se programmet for konkurrencerne her

 

 


 


Cookieindstillinger