0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Dansk high diver springer sig til 16. plads ved VM

14-02-2024

De seneste to dage har Annika Bornebusch konkurreret mod verdens bedste til VM.

Af: Klaus Bach Christensen, kommunikationskonsulent

Der er fuld gang i den til verdensmesterskaberne, der i disse uger finder sted i Doha. SvømDanmark har allerede været repræsenteret i udspring, og de seneste par dage har der været high diving og svømning på programmet.

 

For anden gang i historien er SvømDanmark og dansk udspring repræsenteret i high diving ved Annika Bornebusch fra FREM Odense – og to finalespring afsluttede netop de konkurrencer i dag.

 

Bornebusch tog i går hul på konkurrencerne, hvor hun og de øvrige kvindelige high divere alle sprang to spring. Her placerede danskeren sig på en samlet 19. plads.

 

Tre atleter stillede ikke til start onsdag, og det betød, at Annika Bornebusch efter dagens to finalespring sluttede på en samlet 16. plads med en pointscore på 158,40. Ved VM i 2023 blev hun nummer 20.

 

Rhiannan Iffland fra Australien vandt suverænt VM-guld med 342 point foran de to canadiere Molly Carlson og Jessica Macaulay, der noterede sig for henholdsvis sølv og bronze efter pointscorer på 320,70 og 320,35.

 

Umiddelbart efter mesterskabets afslutning har vi fået følgende kommentarer fra Doha.

 

"Jeg er ummidelbart skuffet og ked af, at mit sidste spring missede - det er ellers et spring, jeg plejer at have helt styr på. Jeg kan også finde småfejl på de andre tre spring, jeg gerne vil gøre bedre, men med de forhold vi har haft, synes jeg, vi har gjort alt, hvad vi kunne, og jeg er stolt af min præstation," siger Annika Bornebusch.

 

"Jeg er tilfreds med Annikas præstation og hele processen op mod VM over vinteren. Den største udfordring har klart været sæsonen og dertilhørende mangel på faciliteter. Træningsfaciliteterne i Europa er allesammen lukkede om vinteren, så den eneste mulighed vi har haft for at træne 20 meter siden september 2023, er den ene uge vi var i Florida. Derudover måtte vi droppe den ene af fire træningsdage her i Doha på grund af stormvejr, så det har virkelig været en udfordring at få gentagelser nok. Alligevel formåede Annika at lave tre ud af fire spring fuldstændig som planlagt. Det fjerde spring blev desværre for langsomt, og gik derfor ikke som planlagt. Alt i alt efter omstændighederne en fantastisk - men også utrolig mentalt pressende første vinterkonkurrence for Annika," siger landstræner Mads Søndergaard.

 

Annika Bornebusch fra FREM Odense foran udspringstårnet i Doha.

Foto: Privatfoto

 

Kort om VM i high diving 

Verdensmesterskaberne finder sted den 13.-15. februar. Hver high diver springer fire spring, og summen af springenes point lægges til sidst sammen. Annika Bornebusch springer sine to første spring tirsdag klokken 09.00 (dansk tid) og sine to sidste spring onsdag klokken 09.00 (dansk tid).

 

World Aquatics (tidligere FINA) har afholdt VM i high diving siden 2013. Inden da har danskere deltaget i uofficielle verdensmesterskaber f.eks. den danske Magnus Gardarsson, som vandt konkurrencerne tilbage i 2003.

 

FAQ om high diving her

VM-resultater findes her

 


 


Cookieindstillinger