0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Masterssvømning har givet Peter Holmsteen venskaber og oplevelser for livet

29-09-2023

Svømmesportens sociale fællesskab fastholder Peter Holmsteen i klorvandet.

Af: Klaus Bach Christensen, kommunikationskonsulent

”Masterssvømning er for mig at konkurrere og motionere i et hyggeligt, socialt og motiverende miljø. Og i al sin simpelhed går masterssvømning jo bare ud på at blive langsom langsommere end sine konkurrenter,” siger Peter Holmsteen med et glimt i øjet.

 

Han har været en del af dansk masterssvømning, siden han fyldte 25 år. De seneste 35 år har han haft adskillige danske og nordiske rekorder og fejret over hundrede danske mesterskaber.

 

”Det hele startede i Lyngby Svømmeklub, hvor vi var en gruppe, der havde det utrolig godt sammen socialt. Derfor var det helt naturligt at være med til at opstarte et mastershold i klubben, da mine kammerater og jeg blev gamle nok til at kunne kalde os masterssvømmere,” fortæller Peter Holmsteen.

 

Den i dag 60-årige masterssvømmer har sideløbende haft forskellige frivillige roller i barndomsklubben, blandt andet som kasserer og bestyrelsesmedlem. Derudover har han tidligere været primus motor bag afholdelsen af DM for masterssvømmere i 90’erne.

Læs også: Stine Møllebro gør comeback efter 25 år

 

Peter Holmesteen har været masterssvømmer de seneste 35 år, inden da var han konkurrencesvømmer.

Foto: Privatfoto.

 

Konkurrencelysten er intakt

I 2011 rykkede Peter Holmsteen til Sigma Swim, da engagementet for stævnedeltagelse på daværende tidspunkt var dalende på holdet i Lyngby.

 

”Jeg var ikke færdig med at konkurrere eller svømme stævner. Derfor skiftede jeg til Sigma, hvor jeg kendte et par stykker i forvejen. Siden er jeg kommet til at kende resten, og jeg er blevet taget rigtig godt imod. Der er en stor kerne af svømmere i alderen 40 til 60 år, og det fællesskab er sjovt at være en del af,” siger Peter Holmsteen.

 

Som masters har han deltaget i store internationale mesterskaber såsom VM i Marokko og Italien, EM i Sverige og World Masters Games i Australien.

 

”Der har været nogle gode ture indimellem. Turen til Australien står stærkt i hukommelsen, da jeg efter konkurrencerne rejste rundt med min familie i fire ugers tid. Det var en god ferie,” siger Peter Holmsteen.

 

Denne weekend venter endnu en stor oplevelse, når Nordic Open Masters begynder på Bellahøj Svømmestadion.

 

”Det er eftersignende det næststørste Nordic Open Masters nogensinde, så det er positivt og virkelig godt arbejde af arrangørerne. Det er spændende, at så mange lande deltager, og det er helt sikkert med til at gøre konkurrencerne til noget særligt,” siger Peter Holmsteen.

 

Sigma-svømmeren er tilmeldt 50 og 100m brystsvømning, samt 100 medley. Der kan heppes på ham og alle de andre svømmerelørdag den 30. september og søndag den 1. oktober på Bellahøj Svømmestadion. Det er gratis at overvære konkurrencerne, så kig endelig forbi og hep med.

 

Nordic Open Masters afholdes af lokalarrangør KU Svømning og Vandpolo samt SvømDanmark.

 

Læs også: Nordic Open Masters bliver et af historiens største

 

Vigtige mesterskabslinks

 


 


Cookieindstillinger