0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Nordic Open Masters bliver et af historiens største mesterskaber

27-09-2023

Flere end 400 svømmere fra 18 forskellige lande deltager i konkurrencerne.

Af: Klaus Bach Christensen, kommunikationskonsulent

Næsten et års forberedelser ligger bag Nordic Open Masters, hvor 91 svømmeklubber fra 18 forskellige lande ligger vejen forbi lørdag og søndag på Bellahøj Svømmestadion.

 

I samarbejde med SvømDanmark står lokalarrangør KU Svømning og Vandpolo bag afholdelsen, og formand Lars Kruse Byron ser frem til kulminationen på ti måneders hårdt arbejde.

 

”Det er eftersignende det største mesterskab for masterssvømmere i Danmark nogensinde – og det næststørste i Norden. Det er vi rigtig glade for at være en del af,” siger Lars Kruse Byron.

 

Siden KU Svømning og Vandpolo blev tildelt lokalarrangørrollen, har foreningen kørt en større kampagne for at nå så mange deltagere som muligt. Der er blandt andet udviklet et website, en promotion video samt materiale målrettet de internationale svømmeforbund.

 

”Vi har forsøgt at komme bredt ud på forskellige platforme og gøre os attraktive overfor masterssvømmere i hele Europa. Bellahøj Svømmestadion indbyder i sig selv til hurtig svømning, og så har vi suppleret med et socialt arrangement lørdag aften, hvor deltagerne kan socialisere på tværs af klubber og nationaliteter,” fortæller Lars Kruse Byron.

 

 

Tilbage til fordums storhed

KU Svømning og Vandpolo var en af de første danske foreninger, der begyndte at prioritere masterssvømning, hvilket tiltrak mange medlemmer. I dag har stort set alle andre svømmeklubber tilbud til voksne, hvilket har fået foreningen til at gentænke sin strategi for medlemsrekruttering.

 

”Vi skal være synligere. Derfor har vi prioriteret værtskabet af Nordic Open Masters, og for første gang i mange år har vi også tilmeldt os SvømDanmarks nationale events, såsom DM, så andre kan se vi eksisterer og findes,” forklarer Lars Kruse Byron.

 

Han fortæller, at de tiltag, som allerede er igangsat, har resulteret i medlemsfremgang, og den positive tendens ser han gerne fortsætte.

 

”Vi har ingen børne- og ungdomsafdeling, men alene masterssvømning. Vi henvender os specifikt til svømmere, der fortsat gerne vil konkurrere og svømme en masse, men har nået en alder, hvor de måske har brug for en større fleksibilitet i hverdagen for at give plads til studie eller job. Den fleksibilitet kan vi tilbyde.”

 

Højt internationalt niveau

Tilbage til det nærtstående Nordic Open Masters, hvor deltagerlisterne tæller både danske og udenlandske topsvømmere. F.eks. trioen fra Swim Team Taastrup bestående af Elisabeth Ketelsen, Pia Thulstrup og Dan Ole Johansen, der alle vandt medaljer ved det seneste verdensmesterskab for masterssvømmere i japanske Kyushu.

 

“Niveauet bliver uden tvivl rigtig højt. Uden at kunne love det, så håber jeg da, vi kommer til at overvære og fejre danske-, nordiske-, europa- og verdensrekorder. Det ville være prikken over i’et efter det store arbejde, vi har lagt i at arrangere mesterskaberne,” siger Lars Kruse Byron.

 

Mesterskabsinformation

Nordic Open Masters afholdes på kortbane lørdag den 30. september og søndag den 1. oktober på Bellahøj Svømmestadion.

 

Lørdag starter første afsnit klokken 9:00, mens andet afsnit starter klokken 14:00. Søndag starter konkurrencerne klokken 11:00.

 

Svømmere fra Danmark, Belgien, Kroatien, Tjekkiet, Estland, Finland, Frankrig, Færøerne, Storbritannien, Tyskland, Island, Norge, Polen, Sverige, Ukraine, USA, Irland og Letland deltager i konkurrencerne.

 

 

På vegne af SvømDanmark og lokalarrangør KU Svømning og Vandpolo skal der lyde en stor tak til alle de frivillige, der hjælper til med afholdelsen af Nordic Open Masters.


 


Cookieindstillinger