0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Julehilsen fra formanden

24-12-2022

Af: Pia Johansen

Kære alle i dansk svømning

Sikke et år vi har været igennem i dansk svømning. Det er under et år siden, vi stadig var ramt af nedlukninger på grund af corona. Derfor er jeg ekstra glad for, at vi her på kanten til 2023 afslutter et 2022 med masser af aktiviteter og et svømme-Danmark i fuld vigør. Det er takket være alle; fra svømmere, trænere, dommere, officials, holdledere, klubbestyrelser til ansatte i svømme-Danmarks fællesskaber. Fællesskaber, som emmer af engagement og glæde i og omkring bassinerne. Tusind tak til jer alle sammen for, at det har kunnet lade sig gøre.

 

2022 har også budt på udfordringer. Christiansborg Rundt druknede næsten i overløbet fra kloakkerne (fredagen var fantastisk), energikrisen bragte en række svømmehaller i fare for lukning, og desværre må enkelte svømmehaller lukke helt, og mange må leve med lavere vandtemperatur. Udfordringerne til trods kigger vi alligevel tilbage på et efterår, som lover godt for 2023.

 

Spændende ting i vente

I august deltog jeg sammen med både svømmere, udspringere, kunstsvømmere og deres trænerteams i et fantastisk EM i Rom. Helena Rosendal Bach satte dansk rekord og tog en sølvmedalje med hjem. Udover Helenas flotte resultat oplevede jeg et dansk landshold på tværs af discipliner med en lyst og tro på fremtiden.

 

Vi ved alle sammen godt, at vi i de kommende år skal hente flere medaljer og topresultater hjem internationalt, men skal vi præstere, skal glæden og engagementet være til stede. Det oplevede jeg i Rom, og jeg synes, at de præstationer, vi netop har set ved VM i Melbourne, DM i Vejle og ved de internationale juniorstævner hen over efteråret, viser, at der på mange fronter er gang i noget spændende i dansk svømning.

 

Pernille

I oktober fortalte Pernille Blume os, at hun har valgt at indstille sin fantastiske svømmekarriere. Pernilles tre OL-medaljer, fordelt på to Olympiske lege, taler for sig selv. Pernille er og vil også i fremtiden være en kæmpe inspiration både for dansk svømning, men også for dansk idræt i det hele taget. Vi er både stolte og taknemmelige for alle de fantastiske oplevelser, Pernille har givet dansk svømning. TAK Pernille!

 

 

Nyt år, nyt navn, nyt logo og ny direktør

Som besluttet på generalforsamlingen skifter vi den 1. januar 2023 officielt navn til SvømDanmark. Vi får samtidig et nyt logo, som jeg glæder mig til at præsentere for jer. Jeg kan dog allerede nu løfte sløret for, at logoet har god sammenhæng til vores vision og mission, som vi sammen har vedtaget i 2022. Desuden har bestyrelsen efter en længere proces netop vedtaget det politiske program, som løber frem til 2024. Det bliver godt at få det hele ud at leve, både navn, logo og ikke mindst vores vision og mission.

 

Årets sidste og måske også vigtigste beslutning var at sætte navn på SvømDanmarks nye direktør. Det har i et konstruktivt samarbejde mellem ansættelsesudvalget og HumanTrust været en lang, grundig og krævende proces. Ud af et særdeles stærkt ansøgerfelt ser en samlet bestyrelse nu frem til, at Allan Nyhus sætter retningen for de ansatte på kontoret i Brøndby. Allan er som mangeårig formand for Hovedstadens Svømmeklub og medlem af bestyrelsen allerede et kendt navn i Svøm. En af Allans fornemste opgaver i det nye år bliver at udvikle relationen med jer klubber, så sammenhængen mellem kontoret i Brøndby og klubberne på tværs af geografi, størrelse og klubinteresser bliver stærkere.

 

Velkommen i din nye rolle, Allan! Vi glæder os til samarbejdet de næste mange år.

 

Lidt fra den internationale svømmeverden

2022 har også internationalt været et spændende efterår. Krigen i Ukraine kaster stadig lange skygger over Europa. Derfor er det ekstra vigtigt, at vi i det Nordiske Svømmeforbund har vist sammenhold og optaget Letland og Litauen som fuldgyldige medlemmer. Hele Baltikum og Norden udgør nu − sammen med det øvrige Europa − en stærk stemme i det internationale svømmearbejde. Sammenhold og vedholdenhed er vigtigt og vil komme til at stå sin prøve i 2023, da der også er kræfter i den internationale verden, der arbejder for, at udelukkelsen Rusland og Hviderusland fra international idræt kan ophæves. 

 

Glædelig jul og godt nytår

Afslutningsvis til jeg sige en stor tak til alle jer, der gør en kæmpe indsats for dansk svømning. I står med stor passion og dedikation på kanten, i vandet, i bestyrelseslokalerne, som officials, frivillige og som ansatte. Tak for jeres store arbejde med at få vores allesammens svømmesport tilbage på ret køl oven på et par hårde år. Jeg glæder mig til lysere alt det nye og spændende der skal ske i 2023.

 

Glædelig jul og godt nytår til alle.

 

Pia Johansen
Formand
Dansk Svømmeunion


 


Cookieindstillinger