0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Dansk mester føler sig fantastisk svømmende

04-10-2021

David Arneskov noterede sig i sommers for sin første DM-titel. Nu vil han konsolidere sig blandt landets bedste herresvømmere i 400 meter medley.

Af: Klaus Bach Christensen

Starten på sæsonens Øst- og Vestdanske Mesterskaber for junior-/seniorsvømmere nærmer sig så småt, og Vejle Svømmeklub og Holbæk Svømme Klub er klar til at tage imod landets svømmere.

 

En af de svømmere, der kan nyde at konkurrere i vante rammer, er David Arneskov fra netop Holbæk Svømme Klub. Den 19-årige svømmer triumferede i herrernes DM-finale i 400 meter medley tilbage i juli, og han har brugt opstarten efter sommerferien til at bygge videre på langbanesæsonens storform.

 

- Jeg er kommet godt fra start og trænet en del allerede. Faktisk føler jeg mig bedre svømmende end nogensinde før, og det underbygger mine træningstider også, når jeg sammenligner dem med de tider, som jeg tidligere har svømmet på samme tid af sæsonen. Jeg vil forsøge at drage nytte af de fordele, som det giver at svømme på hjemmebane, og det vil være lækkert at svømme sig til en sejr, siger David Arneskov.

 

Hurtige tider er vigtige for David Arneskov, der jagter optagelse på et college i USA til sommer.

Foto: Privatfoto

 

Holbæk-svømmeren har vist en rigtig flot udvikling indtil nu i 2021, hvor han har forbedret sine personlige rekorder i flere løb, heriblandt det primære løb 400 meter medley, hvor han i DM-finalen forbedrede sin hidtil hurtigste tid med næsten tre sekunder. Årsagen til udviklingen skyldes ifølge David Arneskov en mindre omlægning af den daglige træning.

 

- Medley er fortsat mit store fokus, men sammen med min træner ændrede vi i forrige sæson lidt på træningsplanen, så jeg svømmer hele træningspas i en stilart. Tidligere har jeg kombineret stilarterne undervejs i træningspassene, men det har vi ændret på for at forsøge at blive mere udholdende på 400 meter medley.

 

Hvordan det går David Arneskov på tredjedagen ved Østdanske Mesterskaber, når han for første gang siden DM Kortbane i 2020 skal svømme 400 meter medley i et 25 meter bassin bliver spændende at følge. Selv har han ikke tænkt sig at spare på kræfterne, for hurtige tider er vigtige af mere end en grund.

 

- Det er hjemmebane, så selvfølgelig hopper jeg i for at give den gas. Et af mine sæsonmål er at positionere mig blandt de bedste herresvømmere i det lange medleyløb og vise mig frem fra samme side, som jeg gjorde på langbane. Derudover skal jeg bruge de næste måneder på at svømme nogle hurtige tider, som forhåbentlig kan gøre, at jeg kommer i betragtning til at få en plads på et af de gode colleger i USA, hvor jeg gerne vil studere videre, når jeg bliver student til sommer, siger David Arneskov.

 

Hvordan det kommer til at gå David Arneskov og SvømmeDanmarks andre junior- og seniorsvømmere til mesterskaberne i Øst- og Vestdanmark, får vi svarerne på i den kommende weekend. Vil du følge med, har vi samlet alle relevante links til dig nedenfor.

  • Alt om Østdanske Mesterskaber – klik her
  • Alt om Vestdanske Mesterskaber – klik her

 


Cookieindstillinger